Ce sunt senzorii si la ce ajuta ei?

Ce sunt senzorii si la ce ajuta ei?

0 Shares
0
0
0

Odata cu proliferarea tehnologiei moderne a senzorilor, in unele cazuri alegerea optiunii corecte poate fi dificila.  Astazi, senzorii de presiune trebuie sa functioneze in cele mai dure medii – cu fluctuatii mari de temperatura, medii ostile si corozive -, dar si pentru a face cea mai simpla dintre citirile de presiune.

Faptul ca un anumit senzor de presiune este potrivit pentru o anumita aplicatie va depinde in mare masura de caracteristicile senzorului, de temperatura de functionare, de mediul pentru care a fost proiectat si de lucrarea pe care va trebui sa o efectueze.

Deci, cum ar trebui selectati senzorii care indeplinesc cerintele de performanta specifice clientului? Pe Sensodata Baumer pot fi alesi cei mai buni senzori.

Mai intai, decideti pentru ce aplicatie va fi utilizat senzorul.

Deci, va trebui sa va puneti cateva dintre aceste intrebari de baza, de exemplu, cat de extreme sunt temperaturile sau natura coroziva a mediilor masurate? Mediul are vibratii ridicate? Care este intervalul de presiuni care trebuie masurat in psi, bar, mm de apa si asa mai departe?

Cat timp sunteti dispus sa dedicati integrarii senzorilor sau unde sa fiti imediat gata pentru implementare? Care este tipul de presiune (sonda, absoluta, diferentiala)? Cat de precisa ar trebui sa fie masurarea tensiunii arteriale?

Si, nu in ultimul rand, care sunt constrangerile de dimensiune si pret? Din punct de vedere istoric, au existat probleme precum stabilitatea in timp, deoarece senzorii reactioneaza la conditii extreme de temperatura si umiditate.

Dimensiunile de proiectare ale produselor au continuat sa se micsoreze, iar miniaturizarea senzorilor a fost deseori intarziata. A fost dificil sa gasim modele modulare si flexibilitate intr-o gama larga de stiluri si optiuni de pachet.

Determinarea daca un senzor specific indeplineste efectiv specificatiile de precizie a durat mai mult decat ar trebui. In cele din urma, ori de cate ori a fost necesar sa efectuati recalibrarea sau cand senzorii au fost inlocuiti sau actualizati, a fost necesar sa efectuati din nou intregul proces de calibrare.

Varietate de senzori de presiune montati pe placa

A decide asupra senzorului potrivit presupune sa va cunoasteti nevoile si sa nu platiti pentru ceea ce nu aveti nevoie. de la senzori de baza montati pe placa la traductoare de presiune pentru sarcini dificile, fiecare tip indeplineste nevoi specifice, cerinte si limitari de cost.

Cu toate acestea, nu toti senzorii de baza sunt la fel. De exemplu, dupa lipire, unele versiuni nu au stabilitate si, pentru unii, acest lucru continua saptamani intregi. Exista, de asemenea, situatii in care gelul utilizat de unii senzori de baza poate fi ars in timpul lipirii, ducand la performante slabe.

In cele din urma, in functie de materialele plastice utilizate, unele dispozitive absorb prea multa umiditate inainte de ao descarca si, ca urmare, se descompun. Din fericire, exista noi senzori de baza pe piata care nu au aceste probleme.

Acestea indeplinesc cele mai noi standarde de procesare, inclusiv o durata lunga de valabilitate dupa deschiderea ambalajului. Baza lor ceramica este groasa si mai putin sensibila la stres. Simplu de lipit, se aseaza pe tabla si se stabilesc in ore in loc de saptamani. Acesta este un senzor de calitate, la un pret bugetar.

Tipuri de senzori si explicatii suplimentare

Un sistem automat de control al zborului consta din mai multi senzori pentru diferite sarcini precum controlul vitezei, monitorizarea inaltimii, urmarirea pozitiei, starea usilor, detectarea obstacolelor, nivelul combustibilului, manevrarea si multe altele.

Un computer preia date de la toti acesti senzori si le prelucreaza comparandu-le cu valorile prestabilite.

Computerul furnizeaza apoi semnale de control catre diferite parti, cum ar fi motoare, clapete, carme, motoare etc., care ajuta la un zbor lin. Combinatia dintre senzori, computere si mecanica face posibila rularea avionului in modul pilot automat.

Toti parametrii, adica senzorii (care dau intrari computerelor), calculatoarele (creierul sistemului) si mecanica (iesirile sistemului, cum ar fi motoarele si motoarele) sunt la fel de importante in construirea unui sistem automatizat de succes.

Aceasta este o versiune extrem de simplificata a sistemului de control al zborului. De fapt, exista sute de sisteme individuale de control care presteaza sarcini unice pentru o calatorie sigura si plina de viata.

Dar in acest tutorial, ne vom concentra asupra partii Senzori a unui sistem si vom analiza diferite concepte asociate senzorilor (cum ar fi tipurile, caracteristicile, clasificarea etc.).

Exista numeroase definitii cu privire la ceea ce este un senzor, dar as dori sa definesc un senzor ca un dispozitiv de intrare care furnizeaza o iesire (semnal) in raport cu o cantitate fizica specifica (intrare).

Termenul „dispozitiv de intrare” din definitia unui senzor inseamna ca face parte dintr-un sistem mai mare care furnizeaza intrarea unui sistem de control principal (cum ar fi un procesor sau un microcontroler).

O alta definitie unica a unui senzor este dupa cum urmeaza: Este un dispozitiv care converteste semnalele dintr-un domeniu energetic in domeniu electric. Definitia senzorului poate fi mai bine inteleasa daca luam in considerare exemplele.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…