Cum sa va protejati fereastra de soare?

Cum sa va protejati fereastrele de soare?

0 Shares
0
0
0

In acest scurt articol vom incerca sa studiem diferitele sisteme care au fost utilizate in mod traditional pentru a proteja deschiderile si ferestrele de radiatiile solare excesive. Protejarea unei ferestre vizeaza nu numai prevenirea supraincalzirii si luminozitatii excesive, ci si controlul transmiterii caldurii.

De exemplu, in timp ce un perete vopsit in alb si bine asimilat poate avea o pierdere de 20w, o gaura in aceeasi fatada, cu aceeasi orientare va avea o pierdere de caldura de aproximativ 450w.

Prin urmare, vedem importanta tratarii adecvate a tuturor gaurilor si ferestrelor fatadelor cladirii noastre. In acest articol ne vom ocupa doar de umbrire, lasand izolarea pentru alte intrari.

 Cum sa va protejati fereastra de soare. Importanta evitarii supraincalzirii locuintelor noastre.

In cadrul posibilelor protectii, avem umbrelele de soare fixe si copertinele mobile. Primul trebuie instalat langa restul elementelor de fatada, permitand celei de-a doua o mai mare flexibilitate, deoarece acestea pot fi plasate in orice moment.

Ceea ce este descris pentru primul , poate fi perfect transferabil catre acesta din urma. Sa ne uitam la diferitele tipuri de umbrele de soare, al caror scop este doar de a se proteja de soare. Avem urmatoarele tipuri:

  • Umbrele de soare orizontale pe lintel
  • Forme solare de dezvoltare orizontala
  • Sipci orizontale de dezvoltare verticala
  • Umbrele de soare mixte
  • Lamele mixte in zabrele
  • Umbrele de soare mobile
  • Sipci orizontale in dezvoltare orizontala
  • Sipci verticale in dezvoltare verticala
  • Copertine*

Protectiile fixe au avantajul de a necesita putina intretinere si, daca sunt bine concepute, nu pot fi utilizate incorect (lucru care se intampla de obicei in cazul copertinelor).

Cand se utilizeaza fiecare tip.

Alegerea fiecarui sistem va fi determinata de orientarea fatadei si de suprafata gaurii care urmeaza sa fie protejata. Pentru golurile orientate spre sud, protectia orizontala este suficienta, fie pe lintel, fie cu sipci. Daca doriti protectie pentru orele in care soarele este mai partinitor, vom avea nevoie de protectii verticale.

Problema se gaseste in orientarile est sau vest, deoarece soarele are o inaltime foarte mica. In aceste cazuri, protectiile orizontale nu au prea multa utilizare, iar cele verticale vor trebui sa iasa in evidenta de pe fatada.

Pentru acest tip de orientare este recomandabil sa folositi protectii mobile, fie cu umbrele de soare, fie cu copertine. In anumite ocazii, singura solutie pentru a preveni intrarea razelor soarelui in orientari foarte penalizate,  cum ar fi vestul, sunt zabrelele sau zabrelele oarbe.

Daca doresti ca protectia sa vina si pe interior, poti opta pentru rolete textile metalic print . Vor arata si frumos, dar vor proteja si obiectele din casa de soarele arzator, nepermitand razelor sa intre in incapere.

Roletele sunt perfecte deoarece: sunt mult mai ieftine, se monteaza foarte usor ( de regula sunt montate de catre cei de la care sunt cumparate) , se gasesc cu usurinta si plus de asta au o rezistenta foarte mare astfel ca te poti bucura de ele multi ani la rand.

Cand ai nevoie de rolete care sa te ajute sa tii soarele departe

Vei fi tentat sa spui ca soarele este foarte important pentru sanatate si pentru vitamina D insa in realitate sunt anumite momente in care nu iti vei dori ca soarele sa intre in casa ta si iti explicam in continuare care sunt aceste motive.

In primul rand, dimineata cand te trezesti vei descoperi ca vara soarele bate mai devreme. Deci vei fi trezit din cel mai placut somn dis de dimineata cand tot ce faci este sa vrei sa dormi. Iti intelegem nemultumirea pentru ca si noi suntem la fel si cu siguranta ne dorim sa putem dormi mai mult in weekenduri si sa tinem soarele la distanta.

De asemenea, atunci cand soarele este foarte arzator pe timpul zilei vei descoperi si ca roletele sunt utile pentru a mentine un echilibru termic in casa ta. Cu ajutorul roletelor vei putea sa te asiguri ca in casa nu se face excesiv de cald si ca vei putea sa mai respiri in interiorul tau.

Intelegem nevoia de soare, dar uneori acesta iti poate decolora mobila si iti poate afecta tot confortul si toata linistea ceea ce inseamna ca varianta optima pentru tine este sa iti pui rolete care sa tina soarele la distanta si sa te ajute sa ai atmosfera perfecta in casa.

Roletele sunt dispozitive interesante care vor rezista mult timp odata ce au fost montate si pe care cu siguranta te poti baza in momentul in care vrei sa obtii confort in casa ta.

Gandeste-te la faptul ca aceste rolete sunt cea mai buna alegere pentru tine in momentul in care vrei liniste, confort, vrei sa te bucuri de somn si vrei sa te feresti de ochii curiosi. De fiecare data vor fi acolo sa te protejeze de mediul exterior si in plus, sunt dispozitive foarte estetice si elegante.

 

0 Shares
You May Also Like