Intretinerea si mentenanta site-ului dumneavoastra

Intretinerea si mentenanta site-ului dumneavoastra

0 Shares
0
0
0

Poate v-ati reinnoit prezenta actuala pe web sau ati dezvoltat si proiectat o noua pagina web, cu tot efortul pe care acest lucru il presupune. O consideram frumoasa, ne simtim mandrii de noua creatie si ne gandim: asta e, misiune indeplinita!

Asa este? Nu chiar. Un site web nu este un obiectiv, ci un mijloc, un canal suplimentar intr-o strategie de afaceri. Nu este un scop, ci o cale. Un site web este viu, iar dupa nastere trebuie sa-l insotim in cresterea si dezvoltarea sa. Daca vorbim despre o masina, vedem in mod firesc nevoia de a avea grija de ea, de a efectua revizii si sarcini de intretinere. Un site web este la fel, are nevoie de ingrijire, revizii si intretinere, iar noi va putem sfatui pentru a avea servicii de mentenanta cat mai potrivite dvs.

Sa vedem cum putem sa avem grija de un site web:

INTRETINEREA PREVENTIVA

Include toate ingrijirile care vizeaza prevenirea eventualelor probleme de pe un site, anticipandu-le astfel incat sa nu se intample. Trebuie avut in vedere faptul ca toate tehnologiile din jurul internetului evolueaza cu mare viteza si un site web trebuie mentinut la zi. Iata cateva sarcini de intretinere preventiva:

  • Aplicati actualizari si corectii de securitate pe servere: problemele de securitate sunt descoperite cu o oarecare regularitate in software-ul serverelor web. Lasarea acestora fara a le actualiza aduce riscul de a fi atacat si de a suferi furtul de informatii, folosirea serverelor web pentru trimiterea de spam sau alte activitati frauduloase etc.
  • Aplicati actualizari si corectii de securitate la software-ul site-ului web: Pe langa problemele de server, pot fi descoperite probleme de securitate sau de performanta in software-ul utilizat de site-ul web (Apache, IIS, ASP.net etc.). WordPress, PHP, etc). In aceste cazuri, actualizarile de securitate ar trebui sa fie aplicate cat mai curand posibil.
  • Actualizare versiuni invechite: Uneori, versiunile de software utilizate isi termina viata (nu mai au suport tehnic) si trebuie inlocuite cu versiuni noi. In ciuda acestui fapt, exista multe site-uri web care inca le folosesc. Neavand suport tehnic, problemele de securitate care apar nu sunt corectate, lasand in pericol site-urile care folosesc acele versiuni.

 

MENTENANTA CORECTIVA

Desi punem toate mijloacele posibile in practica pentru a evita problemele, adevarul este ca incidente apar. Cand se intampla acest lucru, scopul este de a rezolva incidentul cat mai repede. Este important sa evaluati impactul ca un site web sa devina indisponibil, inainte de a-l publica. Daca impactul este mediu sau mare, va fi o idee buna sa angajati responsaibili pentru mentenanta site-ului web, care sa iti permita sa primesti o atentie preferentiala si sa rezolvi incidentul intr-o perioada scurta de timp.

SUPRAVEGHERE SI IMBUNATATIRE

Dupa cum am mentionat la inceput, un site web este ceva viu care trebuie sa creasca si sa evolueze in acelasi timp adaptandu-se la noile tehnologii si la nevoile afacerii dvs. Pentru a face acest lucru, putem efectua unele dintre aceste sarcini:

  • Monitorizare jurnal de acces
  • Monitorizarea performantei si a traficului unui site web
  • Pozitionare web (SEO)
  • Analiza web

Pe scurt, trebuie sa avem grija de site-ul nostru web si sa il ajutam sa se dezvolte. De multe ori conceptul nostru de site se invarte in jurul: „ce oferim lumii”. Daca avem grija de site-ul nostru si il facem util si atractiv, putem simti marea valoare pe care celalalt concept complementar o reprezinta pentru afacerea noastra si de care uitam uneori: „ce ne poate oferi lumea”.

0 Shares
You May Also Like