Semne care îţi arată că ai nevoie de o uşă nouă

0 Shares
0
0
0

Ușile, interioare și exterioare, oferă mari beneficii practice și funcționale casei, precum și un anumit stil și design estetic. Uşile ne asigură securitatea, intimitatea și chiar ne reduc facturile la energie.

Cu toate acestea, ușile dvs. sunt expuse la elemente externe care le pot deteriora după o perioadă de timp. Acestea fiind spuse, ușile ar putea dura aproximativ 30 de ani, în timp ce accesoriile suplimentare pentru uși, cum ar fi garniturile sau balamalele, ar trebui să fie înlocuite la fiecare 5-8 ani.

Am conceput o listă de sfaturi pentru a vă ajuta să ştiţi dacă este timpul să înlocuiți ușile din casa dvs., pentru a nu aştepta ca acestea să se deterioreze complet.

Uşa permite trecerea luminii

Dacă vedeți lumină strecurându-se prin ușile dvs., indiferent dacă este pe sub, prin sau pe lângă ușă, acest lucru nu este un semn bun. Aceasta înseamnă că prin aceste mici goluri se pierde căldură. Chiar și cel mai mic gol poate permite pierderea unor cantități mari de căldură şi pătrunderea aerului rece.

O ușă eficientă și performantă ar trebui să fie izolată și să economisească bani la facturile dvs. de energie, mai degrabă decât să o crească. În unele cazuri, această problemă poate fi rezolvată cu garnituri de etanșare. În esență, este procesul de etanșare a deschiderilor și prevenirea pătrunderii aerului rece în casa dvs. În cazul ușii exterioare, etanşarea aceasta împiedică şi pătrunderea ploii.

Verificați cât de eficiente din punct de vedere energetic sunt ușile dvs. Dacă sigiliile nu rezolvă această problemă, căutarea unei uși de schimb ar trebui să fie pe lista de îmbunătățiri pentru casă.

Simţiţi un fior?

Dacă puteți simți un fior când stați lângă una dintre ușile din casa dvs. pe care nu îl puteți ignora cu adevărat, atunci există o problemă. Dacă ușile dvs. au această problemă, înseamnă că sunt slab izolate sau au goluri / fisuri prin care circulă aerul. Pentru a scăpa de frisoanele cu care vă confruntați în toată casa, probabil că veți da mai tare centrala termică pentru a contracara frigul, iar acest lucru înseamnă să cheltuiți bani inutil. Dacă ar fi să comparaţi cât cheltuiți în plus pe facturile de energie în fiecare lună, pentru a vă menține temperatura în casă, cu costul unei uși noi, care ar fi concluzia? Suntem destul de încrezători că o ușă nouă ar fi varianta câștigătoare.

Uşile se închid şi se deschid greu

Acesta este unul dintre cele mai evidente semne care arată că e timpul să înlocuiţi ușa. Dacă este dificil să deschideți sau să închideți ușa, acesta este un semn clar. Nu ar trebui să folosiți forța pentru a vă deschide sau închide ușa și există diverse motive pentru care acest lucru se întâmplă. Ar putea fi pentru că ușa nu a fost instalată corect de la început sau a fost expusă la elemente externe sau uzură generală de-a lungul anilor. Trebuie ca mai întâi să verificați șuruburile balamalei, deoarece acestea ar putea necesita strângere sau o modificare uşoară, şi să vă asiguraţi că uşa este la același nivel cu cadrul. Dacă problema nu se rezolvă, atunci înseamnă că uşa trebuie înlocuită.

Dacă întâmpinați oricare dintre problemele menționate mai sus, este cazul să începeţi să căutați o ușă nouă care să o înlocuiască pe cea veche. La un clic distanţă, aveţi la dispoziţie o mare varietate de usi de interior din lemn masiv astfel încât să puteţi alege exact uşa care corespunde nevoilor şi bugetului dvs.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…