STILUL CLASIC IN DECORAREA INTERIOARA

STILUL CLASIC IN DECORAREA INTERIOARA

0 Shares
0
0
0

Iti place stilul clasic? Cunosti caracteristicile acestui stil? Principalele caracteristici ale stilului clasic in decorarea interioara. Stilul clasic preamareste istoria mobilierului antic. Este un decor traditional, elegant si cald, opus minimalismului.

Eleganta si plina de posibilitati decorative, creeaza atmosfere pline de lux si rafinament care nu lasa pe nimeni indiferent. Un stil care nu trece timpul, care isi pastreaza intotdeauna semnele de identitate, o atmosfera de istorie si romantism.

Acestea sunt medii pline de piese, tesaturi si accesorii. Sunt atmosfere bogate, puternice, desi oarecum pompoase si exagerate. – Vei avea nevoie de mai multi metri pentru a putea efectua complet-. Camerele trebuie sa fie spatioase si sa aiba o iluminare buna, inspiratoare si potrivita.

Sfaturi

“In prezent, puteti rafina stilul, il puteti amesteca cu modele mai contemporane. Unele cum ar fi: clasic modern, rustic, shabby chic, vintage sau industrial. Acestea fara a-si pierde esenta, vor fi mai usor de integrat daca casa ta este foarte actuala”. – Spun specialistii.

Inspirat de stiluri de perioada, cum ar fi Ludovic al XV-lea sau Marie Antoaneta. Cheia succesului sau este de a echilibra puterea vizuala a tuturor componentelor sale, creand un intreg armonios.

Pentru ca baza fiecarui interior este culoarea, voi incepe prin a spune despre acest lucru folosit pentru stilul Clasic. Intr-un mediu clasic, culorile care ar trebui sa predomine sunt tonurile de alb si crem.

Sau crem ca baza, astfel incat sa poti adauga, gri albastru, verde sau galben. Impreuna cu nuantele cortinei, tapiteria mobilierului si culoarea padurii, se creeaza un climat deosebit de cald, senin si agitat.

Stilul clasic din baroc.

Si adevarul este ca abundenta elementelor este cheia principala a interioarelor clasice. In plus, simetria este o constanta, astfel incat cele mai multe accesorii si mobilier auxiliar. Va trebui sa le alegi in perechi. Elemente cum ar fi: lampi de podea, tavan, lampi de perete, picturi, candelabre, vaze, perne, mese laterale, fotolii sau fotolii etc.

Mobilierul este protagonistul si care se defineste perfect prin formele si tapiteria sa in stilul clasic. Vei gasi mobilier de diferite stiluri, cum ar fi: Renasterea Ludovic al XIII-lea, Ludovic al XIV-lea baroc, Rococo Ludovic al XV-lea sau Neoclasic Ludovic al XVI-lea.

Piese mari, calde si impresionante, in lemn nobil de stejar, cires sau mahon. Printre mobilier se remarca fotoliile, canapelele, scaunele, mesele cu picioarele intoarse, biblioteci, toate din lemn ornat si dulapurile.

Spatiul pe care il ai, trebuie sa fie lat – si nu trebuie sa ocupi absolut tot spatiul avut. – Nu este recomandabil, atunci poti sa te impiedici.

Sfaturi

“Trebuie sa luati in considerare, iluminarea, trebuie sa ofere un ton moale, ambiental, sa evite lumina directa si umbrele marcate.”

Accesoriile pentru a completa setul sunt foarte variate si vor depinde de designul care iti place cel mai mult, adica daca sunt in stil francez sau englezesc. De exemplu, daca scopul tau este de a obtine un mediu clasic cu aspect francez, o sculptura a Fleur de Lis va fi un accesoriu perfect pentru a obtine rezultatul dorit. Vezi aici decoratiuni masti  si alte tipuri de obiecte decorative.

Decorarea casei este o modalitate minunata de a transforma un spatiu anonim intr-un loc confortabil si personalizat. Indiferent daca va mutati intr-un nou loc sau doriti sa dati un aer proaspat unui spatiu deja existent, decorarea casei poate fi o activitate placuta si creativa.

Primul pas in decorarea unei case este sa alegeti un stil sau o tema generala care sa se potriveasca cu personalitatea si gusturile dvs. Aceasta poate fi o alegere inspirata de stilul traditional, clasic, modern, minimalist, rustic sau de o tema specifica, precum mediteraneana, marina sau exotica. Alegerea unui stil general va ajuta la stabilirea unei directii si la selectionarea pieselor potrivite de mobilier, decoratiuni si accesorii.

Dupa ce ati ales un stil, urmatorul pas este sa va concentrati asupra culorilor. Culorile potrivite pot face o diferenta mare in decorarea unei case. Alegeti culorile care va plac si care se potrivesc cu stilul si tema generala pe care le-ati ales. Puteti alege o schema monocromatica, unde o singura culoare domina spatiul, sau puteti utiliza mai multe culori complementare pentru a crea un contrast si o textura interesante.

Mobilierul este un alt aspect important al decorarii casei. Selectati piese de mobilier care sa se potriveasca cu stilul si tema generala a casei. Asigurati-va ca acestea sunt confortabile si functionale. De exemplu, un pat confortabil si o canapea spatioasa sunt o necesitate intr-un dormitor sau living.

Decoratiunile sunt un alt element esential al decorarii casei. Acestea pot include perne decorative, plante de interior, fotografii, tablouri, lumanari si multe altele. Alegeti decoratiunile care se potrivesc cu stilul general al casei si cu culorile selectate. De asemenea, puteti utiliza decoratiuni pentru a adauga un element de textura si de contrast.

Luminile si draperiile sunt alte elemente importante in decorarea casei. Luminile pot fi utilizate pentru a crea o atmosfera calda si primitoare intr-un living sau dormitor, in timp ce draperiile pot fi utilizate pentru a adauga un element de stil si pentru a bloca lumina prea puternica din exterior.

In cele din urma, nu uitati sa va concentrati asupra detaliilor. Acest lucru poate include achizitionarea unor prosoape noi si a altor lenjerie de pat, inlocuirea caramizii din fata semineului sau adaugarea unor accesorii precum un covor nou sau un cadru pentru oglinzi.

0 Shares
You May Also Like