4 sfaturi pentru a vă pregăti corpul pentru venirea sezonului cald

4 sfaturi pentru a vă pregăti corpul pentru venirea sezonului cald

0 Shares
0
0
0

Cei mai mulți dintre noi iubim primăvara și sezonul cald și le așteptăm cu nerăbadare. În general, primăvara și vara sunt asociate cu căldură, cu soare, cu verdeață, prospețime și distracție. După o iarnă mohorâtă, în sfârșit ne putem îmbrăca mai lejer și putem petrece mai mult timp în aer liber.

Poate singurul dezavantaj ar fi acela că simțim o oarecare presiune de a fi în formă, de a avea un aspect sănătos și un chip radiant. Din fericire, niciodată nu este prea târziu pentru a începe călătoria către un corp pregătit pentru sezonul cald.

Pentru a fi în formă excelentă pentru lunile calde care urmează, iată câțiva pași pe care îi puteți introduce în rutina de îngrijire personală:

Adoptați un nou regim de îngrijire a pielii

Iarna își poate pune amprenta asupra chipului nostru și asupra podoabei capilare. După un sezon rece în care am purtat căciulă, pulovere groase și în care pielea noastră a suferit de uscăciune sau de efectele aerului încălzit, am beneficia de un mic tratament de înfrumusețare.

Propuneți-vă să vă răsfățați cu ceva nou și să ieșiți imediat din starea de iarnă. Puteți explora gama de mese toaletă care v-ar înfrumuseța dormitorul, după care să vă actualizați produsele de îngrijire personală.

O mască profundă pentru păr cu uleiuri hrănitoare, un tratament facial ca la salon, o exfoliere corporală urmată de un masaj cu o loțiune hidratantă sunt pașii grozavi care vă pregătesc corpul, părul și chipul pentru ieșirile la terasă alături de prieteni.

Renunțați la mâncărurile grase

În timpul iernii, cei mai mulți dintre noi preferăm băuturile calde și dulci și mâncărurile reconfortante. Din păcate, mâncăm foarte multe preparate calorice pentru a uita de frigul de afară și pentru a ne încălzi corpul, dar totodată facem abuz de mâncare și în preajma sărbătorilor de iarnă.

Dacă încercați să vă pregătiți pentru noul sezon cald, eliminați din regimul alimentar mâncărurile calorice. Curățați-vă dieta mâncând mai multe legume și fructe proaspete. Săriți peste carbohidrații simpli și peste mâncărurile amidonoase. Cu cât vă simplicați dieta mai devreme, cu atât mai repede vă veți simți pregătită pentru sezonul cald.

Consumați mai multă apă

În lunile reci, este foarte ușor să ne deshidratăm fără ca măcar să ne dăm seama de asta. Avem falsa impresie că iarna nu avem nevoie de apă, deoarece este frig și poate că mâncăm mai multe supe fierbinți.

Totuși, dacă doriți să vă simțiți în formă la venirea sezonului cald, este recomandat să începeți să consumați mai multă apă și să vă hidratați. Astfel, veți căpăta obiceiul de a bea mai multă apă, ceea ce va preveni deshidratarea în timpul perioadelor călduroase.

Respectați un program de exerciții fizice

Dacă vă doriți un corp sănătos și zvelt pentru sezonul cald, exercițiile fizice reprezintă o parte importantă. Dacă nu ați mai făcut sport de ceva vreme, începeți cu 15 minute de activitate, însă dacă vă antrenați deja, mai adăugați 15 minute de exerciții în care mai puteți arde câteva calorii.

Dacă faceți exerciții cu greutăți, în 15 minute este posibil să vă antrenați tot corpul. Cel mai important este să ieșiți din perioada de hibernare, să puneți mai mult accent pe grija de sine și să vă iubiți corpul, astfel încât sezonul cald să vă găsească activă și cu zâmbetul pe buze.

 

0 Shares
You May Also Like