Alegeti o casa privata de batrani in 7 pasi simpli

Alegeti o casa privata de batrani in 7 pasi simpli

0 Shares
0
0
0

Intrarea intr-un azil de batrani poate fi o experienta descurajanta, atat pentru persoanele in varsta care trebuie sa mearga sa locuiasca acolo, cat si pentru restul familiei. Alegerea unei case de batrani nu este ceva ce poate fi lasat la voia intamplarii.

Este important sa faceti alegerea corecta si sa gasiti un loc care sa poata satisface toate nevoile de cazare, viata de zi cu zi si servicii sociale de sanatate.

  1. Mergeti in cautarea de brosuri si brosuri promotionale

Caminele de ingrijire medicala pregatesc intotdeauna pliante si brosuri care va vor ajuta nu numai sa faceti o alegere, ci mai simplu va vor ajuta sa faceti o alegere in cunostinta de cauza.

Ca si in cazul oricarui material promotional, acesta va arata casa in cea mai buna lumina posibila, dar va va oferi o idee buna despre facilitati si va puteti restrange alegerea la o lista cu cateva posibilitati bune.

  1. Aranjati o vizita personala la una sau mai multe case de ingrijire medicala

Aveti grija intotdeauna sa rezervati telefonic o zi si o ora pentru a vedea camerele si a vorbi cu personalul. Nu exista intr-adevar o modalitate mai buna de a va face o idee despre cazari decat sa o vizitati personal.

  1. Discutati cu rezidentii in timpul vizitei

Oamenii care cunosc cel mai bine casa sunt oamenii care locuiesc acolo, asa ca vorbeste cu locuitorii si intreaba ce parere au despre acest loc. Punctele pozitive si negative sunt relevante!

  1. Observati modul in care personalul interactioneaza cu rezidentii

Personalul este in centrul afacerii caminului de batrani. Se pare ca se inteleg bine cu rezidentii? Exista multa interactiune sau oamenii mai in varsta sunt lasati sa se descurce singuri? Cati angajati sunt in comparatie cu rezidentii? O problema obisnuita cu caminele de batrani este sentimentul de singuratate si lipsa de apartenenta. O socialitate distractiva si antrenanta poate fi de mare ajutor pentru sanatatea celor care locuiesc acolo.

  1. Ia notite asupra structurilor

In timp ce brosura va va vorbi bine despre locuinte si afaceri, luati notite despre cum arata personal, in special opiniile potentialilor rezidenti despre acestea. De exemplu, casa poate avea o gradina frumoasa, dar este usor accesibila si ti se pare frumoasa?

Este intr-adevar decorul atat de frumos sau nu iti plac culorile si alegerea mobilierului? Exista nivelul adecvat de securitate? Desi o casa de ingrijire medicala ar trebui sa ofere un anumit nivel de asistenta medicala si sprijin, trebuie sa ne gandim ca aceasta este in primul rand o casa in care dragul nostru batran va trebui sa-si petreaca timpul.

  1. Dormitorul poate fi personalizat?

Aveti posibilitatea de a va aduce propriul mobilier sau nu? Pot exista camere private cu paturi duble, dar daca acestea sunt deja mobilate si nu pot fi schimbate.

Daca camera nu este personalizabila, exista riscul sa nu va simtiti confortabil acasa. Este important ca, daca o persoana in varsta isi poate lua bunurile si obiectele personale cu ei pentru a-si amenaja spatiul.

  1. Asigurati-te ca meniul este pe placul tau!

Din nou, acest lucru poate parea un aspect secundar al alegerii, dar atunci cand mancati mesele in fiecare zi, poate deveni o mare problema sa va adaptati la gusturi noi. Pentru nutritie, intrebati personalul administrativ daca casa de batrani ofera sfatul unui dietetician sau al unui biolog nutritionist pentru a personaliza dieta persoanei dragi.

Sunt mai multe motive pentru care se apeleaza la camine privateCaminele de ingrijire medicala ofera consiliere nutritionala, servicii de asistenta sociala si activitati recreative, precum si ingrijire.

Cu toate acestea, este important sa cunoasteti obiectivele de ingrijire intr-un azil de batrani si la ce sa va asteptati in timpul unui sejur la un azil de batrani.

Caminele de batrani nu sunt spitale si este posibil sa nu primiti aceeasi intensitate a ingrijirii in ceea ce priveste testarea, evaluarile efectuate de medici, asistenti medicali sau alti membri ai echipei.

De asemenea, casele de ingrijire medicala nu au farmacii interne, precum si diagnostice, precum servicii de laborator, servicii de radiologie. Ei contracteaza in mare parte cu programe din comunitate pentru aceste servicii. Ingrijirea este adaptata la ceea ce este necesar pe baza starii de sanatate si a nevoilor de ingrijire calificate.

Furnizorul dvs. de asistenta medicala sau alt profesionist din domeniul sanatatii (cum ar fi o asistenta medicala la domiciliu sau asistent social) va poate oferi recomandari pentru casele de ingrijire medicala. In plus, clinicile private ofera informatii detaliate care va pot ajuta sa comparati diferite case de ingrijire medicala.

Membrii familiei pot incerca, de asemenea, sa viziteze cat mai multe case pentru a avea un sentiment al sentimentului general si al calitatii ingrijirii. Utilizarea unei liste de verificare va poate ajuta sa evaluati calitatea, gama de servicii, comoditatea si costurile.

Vizita dvs. poate dura o ora sau doua, astfel incat sa va puteti intalni si sa discutati cu personalul, administratorii caminelor de ingrijire medicala, directorii asistentilor medicali si asistentii sociali.

Amintiti-va ca nici un azil nu este perfect si ca toate vor fi probabil foarte diferite de situatia actuala a vietii unei persoane.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…