Asigurari de Sanatate – cand si de ce ai nevoie de ele?

Asigurari de Sanatate – cand si de ce ai nevoie de ele?

0 Shares
0
0
0

Asigurarea de sanatate ajuta oamenii sa se protejeze impotriva costurilor medicale ridicate. Este un contract intre persoana si compania de asigurari in care persoana cumpara un plan si compania este de acord sa acopere o parte din cheltuielile medicale.

Multi oameni din Statele Unite au de asigurari de sanatate prin intermediul angajatorilor lor. In cele mai multe cazuri, angajatorul ajuta la plata pentru aceasta asigurare. Asigurarea prin intermediul angajatorilor este, de obicei, un plan de ingrijire gestionat.

Aceste planuri angajeaza profesionisti din domeniul sanatatii si centre medicale pentru a oferi asistenta medicala membrilor, la costuri reduse. Puteti achizitiona, de asemenea, de asigurari de sanatate pe cont propriu. Vedeti aici  asigurare de boli.

Ce este asigurarea de sanatate sau medicala?

O asigurare medicala (sau o asigurare de sanatate) consta intr-un contract pe care o anumita persoana (cunoscuta in acest caz ca pacient sau client) il stabileste cu o companie de asigurari de sanatate, constand in plata unui anumit pret lunar pentru un plan sau o polita de sanatate, in schimbul asigurarii mentionate anterior care are grija de toate sau o parte din cheltuielile dumneavoastra medicale.

Adica este un contract mentinut intre persoana si compania de asigurari de sanatate, prin care se achizitioneaza un plan medical si de sanatate, iar compania trebuie sa acopere cheltuielile medicale (fie integral, fie intr-un anumit procent).

Acest tip de asigurare poate fi savurat fie prin intermediul companiei dumneavoastra de munca (exista un numar tot mai mare de companii care semneaza acorduri cu asiguratorii medicali cu scopul de a oferi angajatilor lor diferite servicii medicale, cum ar fi asa-numitul control anual), fie sa fie angajati individual.

Diferentele de pret dintre diferitele tipuri de asigurari medicale pe care le puteti gasi in prezent pe piata sunt definite in special de caracteristicile asigurarii de sanatate in sine si de ceea ce ar acoperi sau nu asiguratorul. De exemplu, exista asigurari medicale care acopera doar consultatia medicala si medicul specialist, precum si anumite teste de diagnostic, dar nu acopera tratamentele medicale care pot fi efectuate dupa aceste teste.

Din acest motiv, este foarte important sa se tina seama de toate conditiile oferite de asiguratorii medicali, de preturile si caracteristicile acestora si sa le comparam cu cele oferite de alte companii. De asemenea, este esential sa se tina seama de ceea ce acopera si de ceea ce nu acopera, precum si daca ar exista un termen minim de clauza de permanenta (adica perioada de timp in care pacientul trebuie sa fie obligatoriu la compania de asigurari, fara a putea anula contractul).

Alte acoperiri

Ultimul beneficiu al asigurarii de sanatate este ca, in conformitate cu modalitatea contractata in asigurarea dvs., aveti si alte acoperiri, cum ar fi asigurarea dentaracu o mare varietate de servicii incluse, si servicii de wellness, cum ar fi psihologie, logopedie, acupunctura, fizioterapie, reabilitare …

Avand o ingrijire medicala agila si de calitate ofera multa liniste atunci cand dorim sa ne protejam sanatatea si pe cea a intregii familii, dar este important sa stim ca nu toate asigurarile de sanatate sunt la fel.

Unele dintre cele mai comune cauze de deces

Leziunile neintentionate pot fi rezultatul neglijentei sau al lipsei de actiune atenta. Fii constient de imprejurimi. Luati toate masurile de precautie adecvate pentru a preveni accidentele sau vatamarile.

Daca va raniti, solicitati tratament medical de urgenta pentru a preveni complicatiile grave.

Boli cronice ale cailor respiratorii inferioare

 • Numar de decese pe an: 154.596
 • Procent din totalul deceselor: 5,6 la suta

Mai frecvente printre:

 • femei
 • persoane peste 65 de ani
 • persoane cu antecedente de fumat sau expuse la fumatul pasiv
 • persoanele cu antecedente de astm
 • persoane din gospodariile cu venituri mai mici

Ce cauzeaza bolile respiratorii?

Acest grup de boli include:

 • boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC)
 • emfizem
 • astm
 • hipertensiune pulmonara

Fiecare dintre aceste afectiuni sau boli va impiedica plamanii sa functioneze corect. De asemenea, pot provoca cicatrici si leziuni ale tesuturilor plamanilor.

Sfaturi pentru prevenire

Consumul de tutun si expunerea la fumatul pasiv sunt factorii principali in dezvoltarea acestor boli. Renuntati la fumat. Limitati-va expunerea la fumul altor persoane pentru a va reduce riscul.

AVC

 • Numar de decese pe an: 142.142
 • La suta din totalul deceselor: 5,18 la suta

Mai frecvente printre:

 • barbati
 • femeile care folosesc anticonceptionale
 • persoanele cu diabet
 • persoanele cu hipertensiune arteriala
 • persoanele cu boli de inima
 • oameni care fumeaza

Ce cauzeaza un accident vascular cerebral?

Un accident vascular cerebral apare atunci cand fluxul de sange catre creier este intrerupt. Fara sange bogat in oxigen sa curga catre creier, celulele creierului incep sa moara in cateva minute.

Fluxul sanguin poate fi oprit din cauza unei artere blocate sau a sangerarii la nivelul creierului. Aceasta sangerare poate fi de la un anevrism sau un vas de sange spart.

Multe modificari ale stilului de viata care va pot reduce riscul de boli de inima va pot reduce, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral. Mentine o greutate sanatoasa. Fa mai mult sport si mancati mai sanatos. Gestioneaza-ti tensiunea arteriala.

0 Shares
You May Also Like