Cand au batranii nevoie de ajutor si de ce sunt dusi la azil?

Cand au batranii nevoie de ajutor si de ce sunt dusi la azil?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand cineva are rude sau parinti care au ajuns la o varsta destul de inaintata si, din cauza varstei sau a unei boli, le este greu sa duca o viata normala in deplina autonomie, se pune intrebarea daca nu ar fi mai bine sa ii mute intr-o institutie mai potrivita, cum ar fi un azil de batrani.

Caminul de batrani are avantajul de a putea contracara depresia care ii afecteaza adesea pe cei care vad cum semnele varstei devin grele si ii obliga sa isi schimbe obiceiurile. In plus, intrucat nu mai pot duce viata pe care au dus-o dintotdeauna, sansele de a cunoaste alte persoane sunt reduse, ceea ce creste numarul de ore in care aceste persoane raman singure, fara nimeni alaturi.

In fiecare zi sunt organizate activitati recreative, astfel incat mintea si corpul sa poata fi antrenate in timp ce se distreaza. Faptul de a se regasi facand aceeasi activitate cu alte persoane ajuta la mentinerea creierului activ, inlocuind plictiseala cu stimularea creativitatii.

Structura unui azil de batrani ofera spatii comune si private, iar toate camerele sunt concepute pentru a fi confortabile, primitoare si relaxante.

Accesibilitatea este facilitata in fiecare spatiu si totul este proiectat pentru a fi un loc functional, special amenajat pentru a fi locuit de persoane in varsta care pot avea dificultati de mobilitate. AsertivO dispune de camere dotate cu pat medical automatizat.

Motivatii

Din nefericire, multi oameni sunt fortati de evenimente sa mearga la un azil: o boala cronica, un handicap, singuratatea sunt principalele motive care obliga o persoana sa isi petreaca ultimii ani din viata intr-un centru de ingrijire. Termenul de casa de odihna se refera la o panorama variata de facilitati, care pot oferi diferite tipuri de ingrijire pentru persoanele de o anumita varsta, permitandu-le sa duca o viata bogata intr-o situatie protejata.

O mare parte dintre persoanele in varsta se vad nevoite sa se mute intr-o casa de odihna doar pentru ca nu mai pot trai singure viata de zi cu zi si au nevoie de un anumit tip de asistenta: aceasta este adesea o problema legata pur si simplu de nevoia de sprijin social si nu de boala sau handicap.

Batranete si probleme de sanatate

Din nefericire, imbatranirea duce adesea la diferite tipuri de boli, ceea ce face dificila ingrijirea de sine. Exista mai multe boli invalidante care ii pot afecta pe varstnici, de la probleme cronice ale organelor interne, care necesita ingrijire regulata si terapii complexe care sunt adesea dificil de urmat fara ajutorul unei persoane mai tinere, pana la boli care afecteaza creierul, cum ar fi boala Alzheimer, care slabeste capacitatea de a intelege lumea exterioara, ceea ce ii face pe varstnici si mai vulnerabili.

Atunci cand vorbim despre persoanele varstnice dependente, nu ne referim doar la persoanele imobilizate intr-un scaun cu rotile sau imobilizate la pat, ci si la toti cei care, daca ar fi lasati singuri, nu s-ar ingriji de nimic, fie pentru ca sufera de o boala, fie pur si simplu pentru ca nu prea au chef de viata. Casele de pensionari raspund bine la toate aceste probleme, datorita si prezentei la fata locului a geriatrilor.

Cum stii ca batranii au nevoie de ajutor?

Vezi daca simti o lipsa de energie in comparatie cu trecutul imediat. Persoana iubita pare obosita tot timpul? Daca da, programati o intalnire cu medicul sau pentru o examinare.

Problemele cognitive devin mai raspandite odata cu varsta, iar simptomele se manifesta adesea in modul in care seniorii isi fac sarcinile zilnice si in conversatiile de baza pe care le au. Deficienta cognitiva si pierderea memoriei sunt motive tipice pentru o judecata slaba la adultii in varsta si, fara o indrumare adecvata, alegerile necorespunzatoare ar putea duce la consecinte grave. Cu toate acestea, a avea pe cineva acolo care sa va ajute in luarea deciziilor ar putea face viata mai usoara parintelui dvs.

Simtiti ca membrul familiei dumneavoastra nu isi gestioneaza corect finantele? Uneori, seniorii sunt foarte confidenti cu privire la aceasta problema, dar nu strica sa pui intrebari daca simti ca exista o problema.

Daca membrul familiei dumneavoastra are tendinta de a cadea sau are dificultati cu miscarile de baza ale corpului, ar trebui sa acordati o atentie deosebita. Luati in considerare utilizarea serviciilor de ingrijire la domiciliu pentru a va asigura ca parintele dvs. nu este niciodata singur, mai ales cand sunteti la serviciu, in vacanta sau nu puteti interveni si oferi ingrijire constanta.

Orice schimbare in comportamentul persoanei iubite ar putea fi un indicator al unei probleme de sanatate mai grave. De exemplu, sariti peste activitatile ocazionale si adunarile de familie nu trebuie sa va faceti griji, deoarece parintele dvs. poate pur si simplu sa nu fie pregatit sa interactioneze cu ceilalti intr-o anumita zi.

Cu toate acestea, daca retragerea sociala devine obisnuita, persoana iubita s-ar putea confrunta cu depresie si stres cronic, care sunt factori principali asociati cu izolarea. Mentinerea interactiunilor sanatoase cu ceilalti este vitala pentru bunastarea mentala si emotionala a persoanei iubite, iar ingrijirea la domiciliu ar putea oferi compania de care are nevoie.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…