Caracteristicile internetului si ale magazinelor online

Caracteristicile internetului si ale magazinelor online

0 Shares
0
0
0

Primul lucru de care trebuie sa tinem cont este ca afacerile online au caracteristici complet diferite de cele ale afacerilor traditionale.

Multe dintre produsele pe care le-ai avut in magazinul tau fizic nu vor functiona neaparat si in magazinul online.

Pentru a evidentia ceva important despre magazinele online, putem sublinia ca nu este necesar sa avem cantitati mari de stoc pentru a satisface cererea potentialilor clienti. (intrebati Amazon, altfel).

Gaseste aici o Solutie pentru creare magazin online si bucura-te de cele mai mari avantaje!

Avantajele magazinelor online

Putine dezavantaje si multe avantaje – dar pentru a lasa o senzatie de bine, va lasam cu avantajele, care sunt mult mai multe.

 • Magazinele online functioneaza 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, asa ca vinzi tot timpul si la orice ora
 • Lucrurile non-fizice pot fi vandute. Puteti vinde produse care nici macar nu necesita stoc sau transport (carti digitale, muzica, aplicatii etc.)
 • Publicitatea pe care o faci poate fi mult mai segmentata si este complet masurabila in rezultatele sale.
 • Piata ta este lumea. Nu exista granite pentru magazinul tau online. Daca aveti site-ul bine optimizat, puteti vinde in orice colt al planetei
 • Puteti acomoda produsul la cererea latenta pe care o puteti identifica
 • Sistemul unui magazin online inregistreaza procesele de cumparare si vanzare a unei afaceri. Deci, este mai usor sa pastrati statisticile si sa obtineti feedback de la clienti.
 • Reducerea costurilor logistice si adaptarea stocului la cerere.
 • Generarea de actiuni de loialitate: daca iti sustii corect magazinul cu continut valoros din profilurile tale de pe retelele de socializare, poti genera o adevarata comunitate de ambasadori ai brandului tau, ceea ce te va ajuta sa generezi o reputatie online mai buna, precum si sa actionezi ca prescriptori ai produselor tale.
 • Egalitatea de sanse: poate cel mai important avantaj. Daca faci lucrurile bine, spatiul tau este exact acelasi cu cel al unui multi national si poti concura ca egal, chiar sa-l invingi. Spatiul in care clientul se raporteaza la afacerea ta este ecranul dispozitivului sau si vei fi pe picior de egalitate cu alti concurenti.

Gata pentru comertul viitorului

 • Acesta este un alt detaliu important care se gandeste la termenul lung al afacerii tale. Atata timp cat eviti aceste greseli de baza in comertul electronic, magazinul tau online va fi perfect pregatit pentru viitorul care va urma. Modelele de cautare si de cheltuieli ale consumatorilor, progresul tehnologiei si cele mai recente statistici estimeaza ca pana in 2040,95% din achizitii vor fi facute pe Internet.
 • Prin urmare, nu mai vorbim doar despre o tendinta a prezentului, ci despre relatiile comerciale ale viitorului. Si in acelasi mod in care, daca nu esti pe Internet, nu existi, daca afacerea ta nu vinde online, isi limiteaza masiv vanzarile.

Securitatea maxima a tranzactiilor

 • Astazi, operarea online este aproape mai sigura si mai fiabila decat a o face intr-un magazin fizic. De acasa, fara ca cineva sa spioneze numarul secret sau cardul de credit. Desigur, site-ul de comert electronic trebuie sa aiba un certificat SSL.

De ce sunt tot mai cautate magazinele online

Cumparatorii potentiali au mai multe sanse sa faca achizitii atunci cand isi pot plasa comanda instantaneu, decat sa astepte deschiderea unui magazin obisnuit.

Cu o optimizare buna pentru motoarele de cautare, site-ul dvs. va aparea in primele rezultate ale motoarelor de cautare precum Google, de asemenea, colaborarea cu un furnizor de servicii SEO va va permite sa intelegeti cum cauta piata dvs. tinta online. Folosind aceste informatii, puteti dezvolta apoi o strategie online care va va expune site-ul web unor clienti relevanti si foarte motivati.

De asemenea, site-urile de retele sociale precum Facebook si Twitter va vor oferi o platforma pentru a construi incredere cu clientii dvs. prin recenzii si evaluari, precum si pentru a-i tine informati cu postari regulate despre produsele si ofertele dvs. Mentineti clientii implicati in competitii si continut care poate fi partajat pentru a genera si mai mult trafic catre site-ul dvs.

In zilele noastre, clientii apreciaza din ce in ce mai mult confortul cumparaturilor online. In loc sa petreaca ore intregi cautand in magazinele fizice, oamenii fac acum cumparaturi prin internet in pauzele de la serviciu, inainte de a merge la scoala si in conditii meteorologice dure, de toate ori cand ar fi dificil sa faci o excursie la un magazin de pe strada principala. Prezenta pietei a facut mai usor pentru toata lumea, inclusiv pentru parintii ocupati cu carucioare si utilizatorii de scaune cu rotile, sa faca cumparaturi si sa ia decizii cu privire la achizitie, fara bataia de cap de a fi intr-un mediu care nu este complet accesibil.

Acestea sunt cele mai importante avantaje ale unui magazin online pe care ai putea sa le iei in calcul in momentul in care vrei sa iti deschizi un astfel de magazin.

0 Shares
You May Also Like