Care este cea mai buna metoda de indepartare a parului?

Care este cea mai buna metoda de indepartare a parului?

0 Shares
0
0
0

Vrei sa scapi de par, dar nu stii care este cea mai buna metoda de indepartare a parului pentru tine? Astazi iti vom explica care sunt cele mai cunoscute metode de indepartare a parului si care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia, astfel incat sa iti fie mai usor sa faci o alegere.

Tipuri de epilare

In prezent, exista o gama larga de metode de indepartare a parului. Unele promit ca te scapa definitiv de par, altele, insa, se remarca prin viteza lor. In continuare vom analiza fiecare dintre aceste metode de indepartare a parului, astfel incat alegerea sa fie mai usoara pentru tine.

  • Ceara fierbinte

Ceara fierbinte este cea mai clasica metoda de epilare. Aceasta consta in incalzirea cearei la aproximativ 40-42 de grade printr-un dispozitiv electric specializat sau intr-un cuptor cu microunde. Cand ceara este lichida, se aplica un strat gros pe piele si se lasa sa se raceasca. Dupa cateva secunde, cand ceara este rece, se trage pentru a indeparta parul.

Avantaje: Parul iese de la radacina, fara a-l smulge. De obicei, dureaza cateva saptamani, deoarece indeparteaza chiar si cel mai fin par.

Dezavantaje: Este o metoda dureroasa si poate lasa reziduuri de ceara greu de indepartat. Nu este varianta ideala pentru pielea sensibila.

  • Epilare cu laser

Epilarea cu laser este una dintre cele mai cunoscute metode pentru capacitatea sa de a indeparta parul permanent sau aproape permanent rapid si in siguranta.

Aceasta procedura de epilare definitiva se realizeaza folosind un fascicul de lumina care este absorbit de par. Energia luminoasa este transformata in caldura care, atunci cand ajunge la radacina parului, face ca parul sa opreasca sau sa intarzie cresterea.

Avantaje: Este definitiva sau aproape definitiva. Intarzie cresterea parului cu cateva sedinte. Exista o mare varietate de tipuri de laser, care pot fi adaptate fiecarui tip de piele.

Dezavantaje: Ai nevoie de sedinte de intretinere. Trebuie efectuata de un medic sau de un estetician avansat, astfel incat tratamentul sa fie cat mai sigur si eficient. In plus, este un tratament mai scump decat alte metode de indepartare a parului.

  • Lama de ras

Briciul poate fi un mare aliat atunci cand avem nevoie urgenta de barbierit. Este o metoda folosita pe scara larga pentru indepartarea temporara a parului si desi este mai frecvent ca barbatii sa-si rada barba, in prezent exista pe piata lame speciale pentru a rade parul de pe corp, evitand iritatia lamelor conventionale.

Avantaje: Este o metoda economica, rapida si nedureroasa (atata timp cat nu te tai din greseala).

Dezavantaje: Firele de par nu sunt smulse sau eliminate, sunt doar taiate. Acest lucru face ca pielea sa reziste cateva zile fara par si ca firul sa se intareasca ulterior.

Daca te intrebi care este metoda de epilare cu cea mai lunga durata, pentru noi cea mai buna metoda de epilare definitiva este epilarea cu laser, deoarece este o metoda mai precisa care ofera rezultate cu mai putine sedinte. Este, de asemenea, o metoda foarte versatila, deoarece poti alege intre diferite tipuri de epilare cu laser in functie de tipul pielii tale si de culoarea parului. Speram ca acest articol te-a ajutat sa afli care este metoda cea mai potrivita pentru tine!

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…