Care sunt avantajele si dezavantajele unei masini sh?

Care sunt avantajele si dezavantajele unei masini sh?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, oamenii au o multime de necesitati, iar masina personala cu siguranta este una dintre acestea. In conditiile in care aceasta poate fi folosita de exemplu pentru a face naveta la servici in lipsa unui mijloc de transport in comun, se poate spune ca masina este o necesitate.

Apoi, chiar si pentru cei care au posibilitatea de a folosi transportul in comun, tot mai confortabil este sa mearga de acasa si pana in parcarea firmei cu masina personala. Apoi pot merge la cumparaturi sau peste tot pe unde mai au nevoie. Avant masina personala la dispozitie, oamenii nu mai depind de nimeni si de nimic.

Alegerea unui autoturism insa nu este cu siguranta cea mai simpla sarcina, pentru ca trebuie luate mai multe detalii in considerare, pentru a face alegerea corecta. Fiecare trebuie sa isi cunoasca nevoile, trebuie sa stie care sunt scopurile in care va folosi masina (masina personala, masina de familie, masina pentru transport marfa, etc.).

Conteaza apoi marca si modelul masinii preferate, conteaza motorizarea, puterea sau anul fabricatiei printre altele. Nu in ultimul rand, pretul este cel care va face diferenta. Cele mai multe persoane care isi cumpara o masina in Romania, opteaza pentru autoturisme sh, iar in continuare veti descoperi care sunt avantajele acestora, dar si dezavantajele.

Avantaje

In primul rand, o masina second hand este mai ieftina in comparatie cu o masina noua, iar acesta este fara doar si poate motivul datorita caruia, toti cei care isi cumpara o masina sh, fac aceasta alegere. O masina sh care are doar 2-3 ani vechime, are pretul mult mai mic decat o masina noua (acelasi model).

O masina sh nu vine neaparat la pachet cu asigurarea CASCO, asa cum vine o masina noua de exemplu. Multe persoane tocmai din cauza CASCO aleg sa isi aleaga o masina sh, pentru ca nu le convine sa plateasca pretul unei astfel de polite de asigurare, care trebuie sa recunoastem ca este unul foarte mare, mai ales pentru salariile din Romania.

Cei care au un buget de doar cateva mii de euro, au mai multe optiuni. Sa zicem ca la un buget de 10.000 nu poti gasi o masina noua, insa la acest buget se pot gasi o multime de variante sh, iar oamenii pot alege in functie de marca si modelul fabricat, in functie de motorizare, etc.

Exista persoane care cauta masini sh care nu au o mare vechime. Cei care isi aleg o masina cu doar 2-3 ani vechime, au parte de garantie, deci acesta este un avantaj de care se bucura de obicei cei care isi aleg masinile noi. Acesta poate fi cu siguranta un mare avantaj al masinilor sh.

Dezavantaje

Am prezentat doar cateva dintre avantaje anterior, dar trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca o masina sh are si dezavantaje. Uzura este unul dintre acestea. Cu cat masina are mai multi ani de vechime, cu atat si nivelul de uzura este mai mare.

Lipsa garantiei poate fi de-asemenea un dezavantaj. Dupa cum spuneam, exista masini sh care inca au garantie (cele cu o vechme mica), dar masinile mai mult de maxim 5 ani nu au garantie, deci acesta este un mare dezavantaj.

Un alt dezavantaj al cumpararii unei masini sh este reprezentat de costurile imediate. Cumparatorii cu siguranta isi vor duce masina in service pentru schimbul de ulei si filtre, si pentru a schimba kitul de distributie. Asa procedeaza majoritatea celor care isi aleg o masina sh, iar cu cat masina este mai scumpa si va avea o vechime mai mica, cu atat va fi mai scumpa vizita in service.

Masinile sh te pot pune la cheltuiala mult mai repede decat o masina noua. De exemplu, cu o masina noua nu mergi in primii 3-4 ani in service pentru o incarcare a freonului, astfel incat sa ai aer rece in masina vara. Cu o masina sh poti ajunge mult mai repede in service pentru ca trebuie completat nivelul de freon, dar despre freon poti afla mai multe detalii de pe https://www.magazin-virtual.net/ce-este-freonul-auto/.

Acesta este doar un exemplu. Cu o masina sh poti ajunge la scurt timp in service pentru inlocuirea placutelor si a discurilor de frana, poti avea de-asemenea nevoie de o vizita cu masina in service pentru inlocuirea bucselor si a capetelor de bara, pentru reglarea directiei, etc.

Exista asadar atat avantaje cat si dezavantaje ale masinilor second hand. Cu toate acestea insa, avantajele cu care vine o astfel de masina la pachet sunt mai importante decat dezavantajele, iar aici ne referim in mod evident la pret mai intai de toate.

De aceea, cei care au nevoie de o masina, trebuie sa cantareasca foarte bine avantajele si dezavantajele, si sa faca in final cea mai buna alegere. O masina sh cu 2-3 ani vechime poate fi solutia ideala, pentru ca are pretul mult mai mic decat o masina noua (aceiasi marca si model), si nu are multi km parcursi, si nici un nivel mare de uzura.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…