Care sunt beneficiile acidului hialuronic injectabil?

Care sunt beneficiile acidului hialuronic injectabil?

0 Shares
0
0
0

Acidul hialuronic este o polizaharidă prezentă în diferite țesuturi umane; de la cele epiteliale, nervoase și până la cele conjunctive. Este una dintre componentele principale ale matricei extracelulare, a lichidului sinovial, a cartilajului articular și a umorii vitroase a ochiului. În general, o persoană care are o greutate de 70 kg are aproximativ 15 grame de acid hialuronic în organism.

Ce face acidul hialuronic?

Acidul hialuronic are mai multe atribuiți făcând parte din organizații foarte diferite, fiecare cu funcții diferite. Ca parte a matricei dermice, acesta menține aspectul pielii, participă la producerea de colagen și elastină și este responsabil pentru hidratare.

De altfel, o moleculă de acid hialuronic poate atrage și reține 1.000 de molecule mai mari de apă. Atunci când acest depozit de acid scade odată cu vârsta, poate duce de la pierderea volumului, elasticității, tonusului, la piele uscată și la alte probleme cu tenul foarte neplăcute.

Într-un fel, este o garanție a pielii sănătoase, tinere și frumoase. Iată de ce atât de multe mărci de produse de înfrumusețare subliniază acidul hialuronic ca fiind unul dintre ingredientele principale în compoziția lor: lapte demachiant, crema de față, serul cu acid hialuronic, crema de ochi, masca pentru ochi, măștile de față, loțiunea tonică și rujul.

Toate aceste produse faciale pe care le puteți utiliza și acasă vă ajută pielea să arate mai proaspătă, mai tânără și mai frumoasă prin restabilirea depozitelor interne de acid hialuronic, care adesea scade din cauza mai multor factori precum:

  • procesul de îmbătrânire;
  • obiceiuri alimentare proaste;
  • situație de stres;
  • expunerea la radiații ultraviolete;
  • exercițiu fizic viguros;

Acid hialuronic în cosmetice

Chiar dacă aveți grijă de pielea și sănătatea dumneavoastră de la o vârstă fragedă, din păcate, la un moment dat acidul hialuronic produs de organism nu mai este suficient pentru a susține aspectul tineresc și atractiv al pielii. De asemenea, toate aceste creme și seruri funcționează superficial și nu pot pătrunde adânc în matricea pielii.

Acesta este motivul pentru care materialele de umplutură dermice pe bază de acid hialuronic și produsele de mezoterapie sunt atât de populare printre  procedurile de înfrumusețare de pe tot globul. Dacă vorbim despre acid hialuronic injectabil, pe lângă întinerirea pielii din interior, acestea te pot ajuta și să atingi trăsăturile feței visurilor tale:

  • Îndreptarea nasului;
  • Definirea zonei pomeților și a bărbiei;
  • Umplerea buzelor și definirea lor;
  • Modificarea aspectului bărbiei;
  • Elimina ridurilor.

Acidul hialuronic sintetic din aceste produse este complet biocomposabil, nu provoacă alergii sau reacții adverse grave și este digerat complet de organism în următoarele 12-18 luni, așa că nu mai stați pe gânduri și dacă nu v-ați făcut încă o programare la noi în salon nu mai ezitați.

Această procedură este una extrem de simplă, nedureroasă și pe care cosmeticienii noștri o duc la bun sfârșit într-un mod foarte plăcut. Astfel, vă veți bucura de un tratament de calitate și de o piele mai fermă și mai plăcută din punct de vedere estetic în cel mai scurt timp posibil.

0 Shares
You May Also Like