Care sunt beneficiile vopselei electrostatice?

Care sunt beneficiile vopselei electrostatice?

0 Shares
0
0
0

In domeniul finisajelor pieselor industriale, un tip de vopsea este utilizat pe scara larga si ofera un numar mare de avantaje producatorilor de piese si / sau produs final: vopsea electrostatica (numita si vopsea pulbere sau vopsea electrostatica).

Acest tip de acoperire este utilizat in principal in procesele de productie care necesita un nivel foarte ridicat de finisare si atunci cand se cauta o durabilitate exceptionala in componente.

Vopseaua electrostatica isi datoreaza numele unui factor specific care necesita aplicarea sa: compusul este incarcat electric, astfel incat sa adere eficient la piesa.

Dupa aplicarea vopselei electrostatice pe bucati, procesul se termina cu vindecarea (procesul de uscare care se efectueaza in cuptoare speciale de lumina ultravioleta la temperaturi ridicate). In acest proces, vopseaua reactioneaza chimic la fixare, formand un strat uniform si foarte durabil, oferind un rezultat optim pe toate partile.

Avantajele vopselei electrostatice

Acest proces de finisare si acoperire a pieselor aduce nenumarate avantaje sectorului industrial, pe care le putem rezuma in urmatoarele motive:

 • Vopseaua electrostatica are o mare rezistenta la schimbarile de mediu, precum si la temperaturi extreme si raze UV, ceea ce face foarte dificila deteriorarea. Prin urmare, este potrivit pentru piesele care vor fi supuse unor performante extreme.
 • Aspectul de finisare pe care il confera pieselor si suprafetelor este de o calitate superioara
 • Vopseaua electrostatica nu necesita solventi si nu contine contaminanti care afecteaza in mod daunator mediul. Noi avem de asemenea, cabine de aplicare care sunt echipate cu filtru absolut, pentru a preveni orice emisie de vopsea pulbere la exterior.
 • Poate fi aplicat intr-o mare varietate de culori, texturi si finisaje. Poate pastra culoarea si luminozitatea pana la 10 ani de la aplicare, chiar si in spatiile exterioare.
 • Acesta acopera piesele intr-un mod ermetic, omogen si continuu, ajungand chiar si in zone cu acces dificil.
 • In plus fata de finisajul suprafetei sau aspectului, este posibil sa se aplice tratamente suplimentare partilor metalice in acelasi proces: grunduri, anticorozive, acoperiri anti-vandal, substante ignifuge etc. ro este locul in care iti poti gasi vopseaua potrivita si serivcii corecte de vopsitorie.

 Vopsire electrostatica

Vopseaua electrostatica este formulata pentru a satisface o mare varietate de aparitii si caracteristici in functie de functia sa. Aceasta include grosimea filmului, luciul, textura, culoarea si calitatea (duritatea, rezistenta chimica, rezistenta la UV etc.) a stratului de acoperire.

Proprietatile acoperirii (vopsea) depind de componentele sale si in principal de vehicul (rasina – intaritor). Fiecare dintre aceste tipuri de vopsea este utilizata in industrie pentru diferite aplicatii, in care trebuie luati in considerare factori precum coroziunea, expunerea la soare sau rezistenta la impact.

Acoperirea cu pulbere poate fi utilizata pentru diverse utilizari in aer liber si interior:

 • Utilaje agricole si de constructii
 • Vehicule grele
 • Echipamente electrice
 • Echipamente de climatizare
 • Aparate
 • Conducte de petrol si gaze
 • Structuri de mobilier

Beneficiile picturii electrostatice

 • Eficienta aplicatiilor, necesita doar un singur strat.
 • Suporta o reciclare mai mare de 97% din vopseaua care nu se aplica piesei, in functie de eficienta sistemului de aplicare utilizat.
  Prezinta un risc mai mic pentru sanatatea persoanelor care aplica vopseaua, comparativ cu produsele care contin solventi.
 • Rezistenta fizico-chimica mult mai mare la impacturi, zgarieturi, si agenti chimici.

Cum functioneaza vopseaua electrostatica?

Vopsirea electrostatica are multe beneficii si avantaje. Finisajul este placat datorita campului electromagnetic. Ofera un finisaj de email neted si dur. Grosimea vopselei este usor de controlat. Este rentabil, deoarece economiseste atat vopsea, cat si timp. Este foarte curat deoarece nu exista suprastropire sau stropire si aplicarea este uniforma. Suprafata obiectului vopsit este igienica deoarece este neporoasa si este impermeabila la substantele chimice folosite pentru curatare.

Vopsirea electrostatica este o metoda de vopsire foarte eficienta, rentabila si curata. Poate fi folosit pe suprafete conductoare si ofera un finisaj neted. Produce o acoperire puternica si durabila, care va rezista in anii urmatori. Acest proces a fost folosit in fabrici de multi ani. Dar, odata cu proiectarea si dezvoltarea unitatilor mobile de vopsire, acoperirile pot fi acum aplicate electrostatic in aproape orice locatie. Profesionistii in vopsire va pot ajuta sa profitati de aceasta metoda de vopsire pentru casa si curtea dvs.

Acest proces are loc atunci cand vopseaua este aplicata pe un obiect prin utilizarea unui pistol de pulverizare sub presiune. Pistolul cu aer are o duza, un bazin de vopsea si un compresor de aer. Cand declansatorul este apasat, vopseaua se amesteca cu curentul de aer comprimat si este eliberata intr-un pulverizare fin.

Datorita unei game largi de forme si dimensiuni ale duzelor, consistenta vopselei poate fi variata. Forma piesei de prelucrat si consistenta si modelul dorite a vopselei sunt factori importanti atunci cand alegeti o duza. Cele mai comune trei duze sunt conul plin, conul gol si fluxul plat.  Exista doua tipuri de procese de pulverizare cu pistol pneumatic. Intr-o metoda de operare manuala, pulverizatorul cu pistol pneumatic este tinut de un operator calificat, la aproximativ 6 pana la 10 inchi (15-25 cm) de obiect, si miscat inainte si inapoi pe suprafata, fiecare cursa suprapunandu-se pe cea anterioara pentru a asigura o continua palton.

Intr-un proces automat, capul pistolului este atasat la un bloc de montare si furnizeaza fluxul de vopsea din acea pozitie. Obiectul care este pictat este de obicei plasat pe role sau pe o placa turnanta pentru a asigura o acoperire generala egala a tuturor partilor.

0 Shares
You May Also Like