Ce este o aplicatie mobila?

Ce este o aplicatie mobila?

0 Shares
0
0
0

Tehnologia mobila este o industrie care creste si atrage companii din diferite domenii din intreaga lume. Pana in 2020, se estima ca veniturile din aplicatiile mobile vor ajunge la aproape 600 de miliarde de dolari.

Popularitatea in crestere a smartphone-urilor si tabletelor a facut ca dezvoltarea aplicatiilor mobile sa fie o tendinta din ce in ce mai populara in randul proprietarilor de afaceri din intreaga lume. Alege si un telefon mobil pe masura aplicatiilor pe care le folosesti.

aplicatie mobila, numita si app, este un tip de aplicatie conceputa pentru a rula pe un dispozitiv mobil, care poate fi un smartphone sau o tableta. Chiar daca aplicatiile sunt de obicei unitati software mici, cu caracteristici limitate, acestea reusesc sa ofere utilizatorilor servicii si experiente de calitate.

Spre deosebire de aplicatiile concepute pentru computere desktop, aplicatiile mobile se indeparteaza de sistemele software incorporate. In schimb, fiecare aplicatie mobila ofera functionalitate izolata si limitata. De exemplu, poate fi un joc, un calculator sau un browser web mobil.

Datorita resurselor hardware limitate ale dispozitivelor mobile timpurii, aplicatiile mobile au evitat multifunctionalitatea. Cu toate acestea, chiar daca dispozitivele utilizate astazi sunt mult mai sofisticate, aplicatiile mobile sunt inca functionale. Acesta este modul in care proprietarii de aplicatii mobile permit consumatorilor sa selecteze exact ce caracteristici ar trebui sa aiba dispozitivele lor.

Tehnologii cheie in dezvoltarea aplicatiilor mobile

Pentru a intelege procesul de compilare a unei aplicatii mobile este necesar ca, in calitate de companie, sa intelegi diferitele considerente tehnologice care exista.

Aplicatii native

Ce sunt aplicatiile native? Aceste aplicatii sunt concepute pentru un singur sistem de operare mobil. De aceea se numesc nativi: sunt nativi pentru o anumita platforma sau dispozitiv.

Majoritatea aplicatiilor mobile de astazi sunt concepute pentru sisteme precum Android sau iOS. Pur si simplu, nu poti instala sau utiliza o aplicatie Android pe iPhone si invers.

Care este procesul de instalare a unei aplicatii mobile?

Navigarea pe categorii sau utilizarea motorului de cautare al magazinului de aplicatii pe care il aduce dispozitivul dvs., pentru a gasi aplicatiile care ne intereseaza. Cand gasim acea aplicatie pe care dorim sa o instalam, facem click pe Instalare si se va arata ca deja incepe sa se descarce si sa se instaleze automat.

Diferentele dintre aplicatiile gratuite si aplicatiile cu plata

Aplicatiile care sunt platite au avantajul ca deja monetizeaza prin intermediul utilizatorilor, in timp ce aplicatiile gratuite trebuie sa genereze bani prin reclamele care sunt adaugate in aplicatie.

Poti dezvolta aplicatii gratuite pentru Android?

Unul dintre programele care ne ajuta sa cream aplicatii mobile native atat pentru Android, cat si pentru iOS este Mobincube. Acest program ne ofera o functie de monetizare care este activata intr-un mod foarte simplu si ne ajuta sa castigam bani prin aplicatiile noastre.

Cele mai relevante magazine de aplicatii – Android si IOS

Aceasta este lista unora dintre Magazinele de aplicatii Android:

  • Google Play
  • CodeNgo
  • AppBrain
  • SlideMe
  • Mobil

Aceasta este lista unora dintre listele de magazine de aplicatii iOS:

  • App Store
  • Appland

Avantajele si dezavantajele aplicatiilor mobile

Avantaje

  • Vizualizare din magazine.
  • O experienta mai buna a utilizatorului.
  • Accesul la dispozitiv.
0 Shares
You May Also Like