Ce model de aragaz să alegi pentru stilul bucătăriei tale

Ce model de aragaz să alegi pentru stilul bucătăriei tale

0 Shares
0
0
0

Alb, bej, șampanie, fildeș sunt unele dintre cele mai populare culori pentru aparatele electrocasnice moderne. Pentru mulți, electrocasnicele albe par plictisitoare și banale. Într-adevăr, timp de câteva decenii, industria nu s-a răsfățat în diversitate, lansând doar aragazuri deschise la culoare. Această preferință a fost dictată nu numai de particularitățile producției, ci și de considerente practice. Praful, amprentele, picăturile de apă și grăsimea nu sunt vizibile pe suprafața albă. În plus, zona bucătăriei era în mare parte mică, iar obiectele electrocasnice deschise la culoare extind vizual spațiul.

Producătorii moderni nu se grăbesc să abandoneze schemele tradiționale de culori, mai ales că sunt foarte populare. Aragazurile albe și bej, în special modelele cu inducție, decorează interiorul bucătăriei, făcându-l mai solemn. Modelele deschise la culoare atrag imediat atenția. Și nu este deloc necesar să le încorporezi în blatul de aceeași culoare. Poți crea contraste spectaculoase combinând nuanțe întunecate și deschise.

Alege un stil

Alegerea culorii aparatelor electrocasnice este o sarcină foarte importantă. Dar este la fel de important să alegi stilul potrivit al aragazului, astfel încât aparatul să nu încalce imaginea de ansamblu. Desigur, eclectismul este acceptabil, dar totul ar trebui să fie cu moderație, astfel încât bucătăria să nu semene cu un magazin second hand, care conține lucruri aleatorii, incompatibile.

Modern, retro, country, clasic, provence, rustic, scandinav, mansardă, minimalism – designerii moderni îți vor decora bucătăria în oricare dintre aceste stiluri. Dar nu este suficient doar să alegi finisajele potrivite pentru perete și tavan, ci ai nevoie și de mobilier și aparate electrocasnice care ar trebui să corespundă stilului ales. Și asta se referă în primul rând la aragaz, deoarece acesta ocupă un loc central. Nu este ușor să alegi un aragaz care să preia stilul bucătăriei. Însă, producătorii au facilitat foarte mult sarcina, deoarece au început să acorde mult mai multă atenție nu numai componentei tehnice, ci și estetice a tehnologiei. Chiar și în magazinele online, aparatele electrocasnice sunt împărțite în grupuri nu numai după tipul de încălzire, materialul suprafeței, dimensiune și culoare, ci și după stil.

Retro

Stilul retro este un concept destul de vag, deoarece intervalul de timp al acestui stil este destul de larg. Designerii se pot inspira din interioarele de la sfârșitul secolului al XIX-lea sau din tehnicile folosite în anii 50 și 60. Dar, în orice caz, bucătăriile vintage au caracteristici comune. În primul rând, înseamnă prezența mobilierului învechit și a aparatelor electrocasnice în stil antic.

Aragazurile în stil retro sunt de asemenea, convenabile. În ciuda designului vintage, „umplutura” acestor dispozitive este destul de modernă. Cel mai adesea, produsele în stil retro sunt modele pe gaz, deoarece sunt pe deplin în concordanță cu conceptul acestui stil. Aragazul în stil retro este foarte ușor de recunoscut. În primul rând, este echipat cu comutatoare rotative mecanice. În al doilea rând, toate fitingurile sunt stilizate, acoperite cu un strat de bronz sau cupru. Grilele sunt adesea făcute ondulate, imitând produsele forjate. O margine metalică de aceeași nuanță ca și fitingurile poate merge de-a lungul marginii suprafeței.

Poți găsi și aragazuri electrice și cu inducție în stil retro, însă gama de astfel de modele este foarte limitată. Acest lucru este de înțeles, deoarece stilul vintage este recreat, neexistând deloc o astfel de tehnică în trecut.

Aragaz în stil clasic

Clasicul este una dintre cele mai populare tendințe stilistice. Stilul clasic este predominant în nuanțe deschise, prezența auriului în design, materiale scumpe, aderarea la linii clare și forme geometrice. Aragazurile pentru o bucătărie în stil clasic ar trebui să fie complet încorporate sau proiectate corespunzător. Nu va funcționa dacă vei ascunde aragazul, așa că producătorii au avut grijă de designul acestuia. La fel ca modelele vintage, aragazurile clasice sunt echipate cu fitinguri stilizate ca produse antice forjate. Cel mai adesea un astfel de aragaz este acoperit cu elemente decorative aurii. Cea mai populară combinație, este de auriu și diferite nuanțe de alb: fildeș, șampanie, bej. Este posibil să existe un ornament pe suprafața produsului. Un aragaz în stil clasic nu trebuie să fie neapărat pe gaz. Variațiile moderne ale interiorului permit utilizarea modelelor electrice și cu inducție care pot fi echipate și cu un panou de control mecanic.

0 Shares
You May Also Like