Ce poti face in Grecia si ce este mai bine sa nu faci

Ce poti face in Grecia si ce este mai bine sa nu faci

0 Shares
0
0
0

Daca iti instalezi o aplicatie asa cum este Framey.io cu siguranta vei afla mai multe despre ce poti face in Grecia si ce ar fi mai bine sa nu faci. Iata cateva informatii care ar putea sa iti placa.

Poti bea apa de la robinet in Grecia?

In majoritatea oraselor mari, inclusiv in capitala sa, Atena, este perfect sa bei apa de la robinet. Din pacate, acest lucru nu este valabil pentru majoritatea insulelor grecesti si zonele rurale. Pentru a fi in siguranta, va recomandam sa cumparati apa minerala de la supermarket in timpul sederii dumneavoastra sau sa intrebati localnicii din fiecare regiune pe care o vizitati. Un stomac deranjat nu este niciodata binevenit, si mai ales in timpul vacantelor tale.

Se lasa bacsis in Grecia?

Spre deosebire de multe tari, bacsisul nu este inclus pe nota de plata in Grecia. Asta inseamna ca aveti libertatea de a lasa cat considerati ca este necesar. Poti fie sa-ti lasi bacsisul pe masa, fie sa-l inmanati personalului, ambele variante vor fi bine venite si apreciate. Valoarea bacsisului depinde cu adevarat de tine si de suma cheltuita pe mancare, totusi, exista o regula nescrisa legata de faptul ca ar fi de preferat sa nu oferi sub 20% din totalul bonului fiscal.

Ce pot manca in Grecia in timpul sarcinii?

Bucataria greceasca foloseste ingrediente proaspete si hranitoare, iar la mancarurile traditionale, in general, nu se utilizeaza niciun fel de aliment crud sau nepasteurizat. Se stie ca sushi-ul (care nu este specific grecesc) este interzis pentru femeile gravide, iar somonul este recoamndat sa fie evitat in sarcina.

Asadar, in afara de aceste mici exceptii, nu exista amenintari ascunse in gastronomia Greciei. Prin urmare, chiar daca esti insarcinata in timpul calatoriei tale in Grecia, vei avea totusi ocazia sa incerci toate bogatiile bucatariei sale.

Ce nu poti manca in Grecia?

Aceasta este o intrebare grea, la care nu exista un raspuns. Bucataria greceasca este foarte diferita de orice alta bucatarie din lume, si in special de cea asiatica, de aceea este putin probabil sa gaseasca insecte si alte alimente excentrice de acest fel. Cu toate acestea, mai ales in Atena si in cele mai populare si cosmopolite regiuni ale Greciei, puteti gasi mancaruri din toata lumea pentru ca exista cu adevarat diversitate. Insa, sincer vorbind, singurul lucru pe care nu vei avea ocazia sa-l mananci in Grecia este mancarea cu gust prost.

In concluzie, eticheta alimentara greceasca consta din reguli putine si simple. Nu va multumiti cu mai putin, deoarece aveti oricand posibilitatea de gasi alimente mai multe, mai ieftine si mai bune. Nu spune nu bunatatilor si ofertelor primtie. Complimenteaza si arata-ti recunostinta fata de proprietari si ospatari.

Ramaneti deschis la sfaturile localnicilor si explorati excelenta culinara a Greciei. Nu uitati ca va puteti planifica propria excursie culinara sau va puteti ghida dupa sfaturile primite pe aplicatiile de calatorie pentru a va optimiza experienta gastronomica intr-un mod usor si inteligent.

0 Shares
You May Also Like