Ce sunt floculantii de apa pentru piscina?

Ce sunt floculantii de apa pentru piscina?

0 Shares
0
0
0

Este mijlocul verii si incep planificarile petrecerilor de neuitat la piscina. Dar piscina este tulbure! Nimeni nu va dori sa inoate in ea! Cu siguranta ar trebui folosit un flocurant pentru piscina, dar exista de asemena confuzie in folosirea acestuia.

Floculantul pentru piscina leaga resturile in bulgari mari care se scufunda la fundul piscinei. Apoi trebuie indepartat manual cu un aspirator de piscina. Floculantul este mai rapid, dar este nevoie de mai multa munca.

Aceasta substanta chimica, cunoscuta si sub denumirea de floculant pentru piscina, este ca o versiune super puternica a clarificatorului. De asemenea, face ca particulele din piscina sa se coaguleze . Diferenta este ca floculantul creeaza aglomerari mai mari care se vor scufunda in partea inferioara a rezervorului si nu pot fi indepartate de catre filtru.

Modul de utilizare a floculantului de piscina nu este foarte greu. Se trece la circulatie supapa cu mai multe cai a filtrului de nisip sau DE. Se echilibreaza pH-ul din piscina. Ar trebui sa fie intre 7.4 si 7.6. Se citesc  instructiunile producatorului de pe ambalaj. Utilizarea floculantului pentru piscina nu este dificila, dar exista cateva diferente intre marci, deci se asigura urmarirea instructiunilor pentru produsul ales.

Se calculeaza volumul bazinului daca nu este deja cunoscut. Se poate folosi un calculator de piscina pentru a face munca mult mai usoara. Se adauga cantitatea potrivita de floculant pentru volumul piscinei. Se ruleaza pompa de piscina timp de doua ore pentru a distribui floculantul in piscina. Se opreste pompa si se lasa piscina sa stea opt ore. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este peste noapte. Daca exista un temporizator automat, se asigura oprirea acestuia.

Se schimba filtrul de piscina la deseuri. Se conecteaza aspiratorul de mana. Se aspira aglomeratele de particule din fundul bazinului. Miscarea aspiratorului poate agita particulele si poate innorosi din nou piscina. Daca se intampla acest lucru, se va face o pauza, se lasa particulele sa se aseze si apoi se incepe din nou aspirarea inceata. S-ar putea sa fie nevoie de a aspira de doua sau de trei ori pentru a indeparta bucatile.

Se verifica nivelul apei din piscina, iar dupa ce a scazut se poate folosi un furtun de gradina pentru a adauga apa proaspata pentru a readuce nivelul apei la normal. Se poate lasa furtunul in piscina in timp ce se aspira, dar acest lucru poate provoca si lovirea particulelor in timp ce sunt indepartate. Se echilibreaza apa sirezultatul va fi unul uimitor! Piscina va fi mai apoi buna pentru innot.

Un detaliu important, este acela ca trebuie asigurat ca filtrul este setat sa circule de trei ori inainte de a incepe acest proces. Se asigura ca niciun floculant nu intra in filtru. Acest floculant trebuie sa fie  extrem de eficient in filtru. Va infunda totul in cel mai scurt timp, facand filtrul ceea ce va necesita probabil inlocuirea tuturor mediilor. Aceasta este mult mai multa munca decat aspirarea ce trebuie facuta, asa ca se minimizeaza problemele printr-o atentie sporita.

Cum functioneaza floculantii?

Floculantii imbunatatesc filtrarea, ducand la o imbunatatire a curatarii si dezinfectarii apei. Aceasta metoda de tratament este recomandata atunci cand sistemul de filtrare se lupta sa indeparteze toate particulele plutitoare (apa tulbure). Procesul chimic care urmeaza se numeste floculare. Este procesul in care toate cele mai mici particule care nu sunt vizibile cu ochiul liber se aduna intr-un grup suficient de mare incat sa poata fi apoi indepartate din apa prin filtru.

La fel ca clorul, floculantii sunt disponibili in mai multe forme:

In primul rand exista  floculanti cu cartus care permit o difuzie lenta si un tratament permanent al apei. Acestea sunt asezate in skimmer, astfel incat flocularea sa aiba loc imediat ce patrunde apa.

In al doilea rand, exista  floculant lichid: acesta merge direct in piscina ta. Asigurati-va ca urmati instructiunile de utilizare si dozare. Nu uitati sa va opriti sistemul de filtrare inainte de a varsa lichidul si de a curata fundul piscinei cu un aspirator pentru piscina. Pentru a termina, reporniti filtrul.

A treia forma este  floculanta in tablete .

Asigurati-va ca stiti ca nu trebuie sa utilizati niciodata un floculant fara un motiv valid. Iata situatiile in care ar trebui sa il utilizati:

1) Bineinteles, in timpul sezonului estival, cand filtrarea dvs. nu mai face treaba, acest lucru se poate intampla mai ales in timpul verii, cand va folositi mai des piscina, ceea ce duce la o poluare mai mare cauzata de venirea si plecarea inotatorilor.

2) Bazinul dvs. este plin de alge si ati efectuat un tratament de soc cu clor pentru a lupta impotriva acestuia. Acest lucru are ca rezultat numeroase particule fine care sunt in suspensie in apa dvs., iar filtrul nu este capabil sa le indeparteze pe toate. Un floculant aici este o solutie buna.

In toate cazurile, asigurati-va ca apa din piscina dvs. are un pH cuprins intre 7,2 si 7,4 pentru a mentine floculantul eficient. Apoi verificati compatibilitatea floculantului cu filtrul.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…