Cele mai importante motive pentru care sa tii soarecii departe

Cele mai importante motive pentru care sa tii soarecii departe

0 Shares
0
0
0

Orice program integrat de gestionare a daunatorilor are o serie de elemente practice, lucru valabil pentru gestionarea integrata a rozatoarelor. Cu toate acestea, pentru a asigura un eventual succes, este esential sa presupunem ca persoana care aplica IPM trebuie sa fi primit o pregatire adecvata, sa fie competenta si calificata in mod ideal pentru a indeplini standardele cerute.

Suntem mereu in cautarea unor alternative noi, inovatoare, ecologice pentru controlul sobolanilor si soarecilor, care sa fie umane, sigure, eficiente, durabile si fara rapitori. Stim ca fiecare situatie este diferita si de aceea efectuam inspectii aprofundate pentru a evalua si a determina cele mai eficiente si adecvate metode de control de utilizat.

Modificarea habitatului

Una dintre cele mai bune modalitati de a preveni prezenta speciilor de daunatori este sa va asigurati ca mediul din jurul unei cladiri nu este atractiv pentru acestea. Facem acest lucru modificand habitatul. Acest proces preventiv va minimiza potentialele locuri de cuib si va contribui la reducerea surselor de hrana si apa. Contactati-ne pentru o inspectie detaliata si o lista de recomandari pentru proprietatea voastra

Capcane de primavara

Aceste dispozitive permit controlul uman al soarecilor si sobolanilor fara utilizarea rodenticidelor. Posibil una dintre cele mai simple, dar cele mai eficiente modalitati de captare a rozatoarelor, aceste dispozitive pot fi plasate in interiorul capacelor de protectie pentru a preveni ranirea copiilor sau a animalelor de companie.

Monitorizare de la distanta

Similar cu capcanele de primavara, aceste dispozitive au senzori electronici care emit alerte atunci cand a fost declansata o capcana si trimit notificari instantanee atunci cand sunt capturate.

Camere cu detectoare de miscare

Camerele cu detectoare de miscare special concepute pentru combaterea daunatorilor scaneaza o zona pentru miscarea rozatoarelor si trimit notificari instantaneu cand sunt detectate.

Repelenti cu ultrasunete

Aceste dispozitive sunt concepute pentru a emite sunete la o frecventa pe care oamenii nu o pot auzi, dar care irita rozatoarele si le tin departe de aceasta sursa de zgomot. Studii recente au aratat ca aceste dispozitive au un impact minor pe termen scurt si ca unitatile de afaceri disponibile nu sunt eficiente. Orkin Canada este in curs de evaluare a unui dispozitiv cu ultrasunete care utilizeaza noi tehnologii si elemente de design care demonstreaza un control promitator pe termen lung. Vom avea mai multe informatii despre aceste dispozitive noi dupa finalizarea testarii noastre.

Eliberati capcane

Exista adesea o conceptie gresita conform careia aceasta metoda este modalitatea mai umana de a face fata rozatoarelor, atunci cand in realitate este opusul. Rozatoare mutate:

  • Sunt confuzi si nu stiu unde sa se refugieze, sa bea sau sa manance.
  • Sunt atacate de animale mai dominante pe noul teritoriu
  • Nu cunosc caile de evacuare ale pradatorilor
  • Sufera inutil

In plus, majoritatea reglementarilor privind capturarea rozatoarelor impun ca acestea sa fie eliberate aproape de locul de capturare si acest lucru poate duce la returnarea rozatoarelor. Din aceste motive, firma noastra nu recomanda relocarea rozatoarelor in favoarea excluderii si modificarii habitatului in si in jurul proprietatii. Capcanele de eliberare necesita service regulat si trebuie sa respecte toate regulile si legile aplicabile.

Boli transmise de soareci

Stiai ca soarecii pot transmite boli foarte grave? Iata cele mai comune dintre ele. Daca te confrunti cu soarecii apeleaza la servicii 3d-deratizarecompleta.

Ciuma

Ciuma este o infectie grava a oamenilor cauzata de un germen numit Yersinia pestis . Este de obicei cauzata de muscatura unui purice care s-a hranit cu un animal salbatic infectat, cum ar fi un sobolan, soarece sau caine de prerie. De obicei provoaca rani mari si abcese in glandele bratelor si picioarelor.

Cainii, si in special pisicile, se pot infecta si pot raspandi boala insotitorilor lor umani. Animalele salbatice i general nu transporta germeni de ciuma, dar oamenii si animalele domestice, cum ar fi cainii si pisicile, ar putea fi muscati de purici infectati in timp ce calatoresc in alte zone ale tarii. Ciuma este tratabila cu antibiotice.

Tularemia

Tularemia este o boala bacteriana cauzata de Francisella tularensissi se intalneste cel mai frecvent la animalele salbatice (de exemplu, rozatoare salbatice, veverite, iepuri, sobolani si castori). Oamenii si animalele lor de companie se pot imbolnavi de tularemie prin contactul cu animale infectate moarte sau bolnave prin muscaturi de animale si expunerea la sange contaminat sau carne cruda.

Tularemia poate fi transmisa si prin muscatura unui artropod infectat (de exemplu capuse, muste muscatoare), expunerea la apa sau sol contaminate si prin inhalarea bacteriilor. In fiecare an sunt raportate unu pana la 10 cazuri de tularemie la oameni.

Pentru a preveni expunerea la tularemie, nu manipulati animale moarte sau bolnave; evita muscaturile de animale, muscaturile de capuse si muste; si evitati contactul direct cu mainile goale cu sange si carne cruda de la animale salbatice. Nu beti apa netratata in zonele in care se stie ca tularemia apare la animalele salbatice.

 

0 Shares
You May Also Like