Female tourists on hand have a happy travel map.

Cinci experiente aventuroase in jurul lumii

0 Shares
0
0
0

Orice calator adevarat are o lista a locurilor de vizitat si a experientelor de trait in intreaga lume – de la a incerca mancarea de strada in Singapore pana la a vedea o opera la Viena. Permiteti-ne sa va imbunatatim si noi lista cu o serie de aventuri in aer liber. Aceste cinci propuneri de activitati sunt garantate pentru a va schimba intreaga perspectiva asupra vietii.

Urcare pe Machu Picchu, Peru

Nicio lista de vizite obligatorii a aventurierului nu este completa fara Machu Picchu, celebra cetate Inca situata in Anzi. In timp ce locul este usor accesibil prin transport cu autobuzul, calatorii mai aventurosi pot face o excursie de cinci zile de-a lungul intregului traseu Inca, lung de 26 de mile.

Vanatoare de ghetari in Groenlanda

Groenlanda este relativ scumpa si dificil de accesat, dar merita efortul – mai ales ca este unul dintre cele mai neatinse peisaje de pe planeta. Aici veti gasi aisberguri si ghetari vechi de o suta de ani care plutesc pe continent, pe care ii puteti vedea mai de aproape in timpul unei excursii de croaziera.

Zbor cu balonul cu aer cald peste Cappadocia, Turcia

O plimbare cu balonul cu aer cald peste regiunea Cappadocia din centrul Turciei ofera panorame de 360 de grade ale faimoaselor turnuri de calcar – ceva ce nu puteti vedea de la nivelul solului. Serviciile pot include includ transferuri la si de la hotelul dvs., gustari, asigurare completa si o petrecere cu sampanie dupa zbor.

Inot la Marea Bariera de Corali

Scafandrii si snorkler-ii de pretutindeni trebuie sa experimenteze Marea Bariera de Corali cel putin o data in viata. Nu numai ca locul are mai mult de 400 de tipuri diferite de corali si 1.500 de specii de pesti, dar aceasta minunea naturala se erodeaza rapid, datorita inalbirii coralului si incalzirii globale. Asta inseamna ca este mai urgent ca niciodata sa-l vedem in toata splendoarea sa – si sa intelegem ce pierdem.

Ascensiune pe Muntele Everest

Muntele Everest este bine cunoscut in intreaga lume, dar acest colos este cel mai bine sa fie lasat numai calatorilor cu adevarat experimentati. Potrivit alpinistului Adrian Ballinger, care a incercat urcarea in 2016, ,,Trebuie sa urci cel putin trei varfuri de peste 6000 de metri, un varf de 7000 si unul de 8000 inainte de a lua in considerare Everestul”. Dar hei, daca esti unul dintre putinii norocosi care au experienta, timpul si banii necesari pentru a ajunge pe Everest, atunci cu siguranta trebuie sa o faci. Sezonul de alpinism din acest an (martie-mai) s-a incheiat deja, dar veti avea nevoie de acel an suplimentar pentru a va pregati oricum.

Aventuri in Romania

Poti avea parte insa de multa aventura si in Romania, daca bugetul nu iti permite inca experiente precum cele de mai sus. Romania este plina de locuri uimitoare, iar turismul de aventura a luat amploare in ultimii ani, atragand numerosi temerari din tara si din strainatate. Exista, de asemenea, diverse agentii online care ofera cadouri experiente pe care le poti achizitiona atat pentru tine, cat si pentru prietenii tai, astfel incat sa le oferi surprize pe masura spiritului lor de aventura si sa va bucurati impreuna de experiente unice.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…