Cu ce se ocupa personalul de curatenie si de ce sa apelezi la unul?

Cu ce se ocupa personalul de curatenie si de ce sa apelezi la unul?

0 Shares
0
0
0

Agentul de curatenie ajuta la mentinerea spatiilor incredintate acestuia curate si in stare buna de functionare. El efectueaza operatiuni de curatenie a suprafetelor si instalatiilor. Acest agent trebuie sa se asigure ca zilnic totul este curat si bine intretinut. Pentru ca personalul companiei sa poata lucra in bune conditii.

Aceasta meserie este, de asemenea, cunoscuta sub numele de tehnician de suprafata, curatator industrial, agent de intretinere si curatenie. Agentul de curatenie este garantul igienei si curateniei in cadrul unei companii sau a unei administratii. Dupa ce i-am delimitat rolul, detaliem in principal misiunile pe care le indeplineste si abilitatile pe care le are.

Ce este un agent de curatenie?

Misiunea agentului de curatenie, asa cum sugereaza si numele sau, este de a curata spatiile in care este repartizat. Numit si agent de curatenie, este responsabil de  stersul de praf, spalare, dezinfectare, pe scurt, face tot ce ii sta in putinta pentru a garanta igiena acolo unde e repartizat.

 • Agentul de curatenie are grija de curatenia podelelor, a mobilierului sau a ferestrelor, adica toate suprafetele supuse murdaririi.
 • Este probabil sa fie angajat in fabrici, ateliere, birouri ale companiei, administratii, structuri de cazare etc.

Functiile agentului de curatenie

In detaliu, agentul de curatenie se ocupa de diferite sarcini in cursul practicii sale profesionale. Indeparteaza toate deseurile din zona de functionare, elimina praful de pe mobilier, inclusiv blaturi si picioare ale scaunelor, si aeriseste spatiile.

De asemenea, garanteaza curatenia spatiilor private in aer liber, sorteaza si golesc regulat cosurile. Lucratorul de intretinere trebuie sa spele si suprafetele de sticla. El stapaneste tehnicile de curatenie si dozeaza produsele de curatenie (crema de spalat pentru bai, gel de detartrare, detergent, dezinfectant etc.) si mentine echipamentul la dispozitia sa.

Utilizarea unei maturi trapezoidale ii permite sa curateze fara dificultati colturile si fantele.

Cand vine vorba de mentinerea curata a peretilor, el profita de un aparat de curatat cu abur.  In plus, gestioneaza stocurile de produse de curatenie si se ocupa de intretinerea minora a anumitor echipamente. Distingem agentii calificati in ultra curatenie, care au grija in special de curateniea in zonele riscante sau sensibile.

Aptitudini

Agentul de curatenie este neaparat riguros, indeplineste constiincios diverse sarcini respectand in acelasi timp standardele de siguranta. In plus, trebuie sa se bucure sa lucreze in echipa. Ca parte a exercitiului sau, el are grija sa nu deterioreze mobilierul, materialele si suporturile. In plus, agentul de curatenie trebuie sa aiba o forma fizica buna. El este, de fapt, expus la cateva constrangeri: ore schimbate, transportarea produselor, orele de lucru prelungita etc.

Principalele misiuni

 • curateniea si spalarea podelelor.
 • spala ferestrele.
 • sterge mobila de praf.
 • goleste gunoiul.
 • anticipeaza comenzile de produse pentru a evita lipsa stocurilor.
 • informeaza angajatorul cu privire la orice defectiuni.
 • intretine echipamente dedicate curateniei.
 • sa efectueze intretinere minora asupra anumitor echipamente.

Abilitati tehnice

 • Cunoasterea proprietatilor, precautiilor de utilizare si depozitare a diferitelor produse de curatenie
 • Respectarea normelor de igiena (HACCP: Analiza riscurilor punct de control critic) si a normelor de siguranta
 • Concepte de prim ajutor
 • Calitati personale
 • Spirit de echipa
 • Viteza si calitatea executiei
 • Calitati relationale (discretie, onestitate, prietenie)
 • Adaptabilitate (situatii de lucru, ritm de activitate

De ce sa apelezi la personal curatenie

In momentul in care te intrebi de ce trebuie sa apelezi la personal curatenie, noi venim cu mai multe aspecte in ajutorul tau. Primul si cel mai important dintre ele este faptul ca personalul de curatenie te va ajuta sa obtii toate suprafetele din imobilul de care te ocupi curate si impecabile, fara sa fie nevoie sa iti faci griji cu privire la faptul ca va trebui sa aloci resurse umane in acest sens.

Nu este greu sa te ocupi de curatenia mediului in care traiesti daca apelezi la firme specializate in sensul acesta.

Personalul de curatenie este cel care dispune de toata logistica necesara atunci cand este nevoie sa vina in ajutorul tau cu diverse solutii de curatenie si cu diverse materiale.

In sensul acesta, recomandarea noastra este aceea de a alege de fiecare data sa lucrezi cu firme de incredere care sa te poata ajuta cu succes atunci cand simti nevoia sa obtii spatii curate in interior, fara sa fie nevoie sa te implici personal.

Firmele de curatenie au de obicei experienta in domeniu si stiu foarte bine ce au de facut, ceea ce inseamna ca de fiecare data cand apelezi la una vei avea avantajul de a obtine cele mai bune rezultate posibile. Recomandarea noastra este sa citesti de fiecare data recenziile de pe internet inainte de a apela la o firma de curatenie astfel incat sa nu ai surprize neplacute la final si sa alegi mereu cea mai buna optiune pentru tine din multitudinea existenta pe piata.

In felul acesta, riscul de a alege gresit se diminueaza considerabil si vei avea mereu spatii impecabile.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…