Cum functioneaza magazinele de amanet auto?

Cum functioneaza magazin de amanet auto?

0 Shares
0
0
0

Magazinele de amanet auto va permit sa obtineti credit punand un vehicul ca garantie. Va spunem cum functioneaza, cerinte, documentatie si toate detaliile. Amanetarea unui vehicul este o forma de imprumut cu garantie sau garantie ipotecara in care este evaluata masina.

Este una dintre alternativele care exista pentru a obtine lichiditate in acest moment, dar ce cerinte sunt necesare? Cum functioneaza magazinele de amanet auto? Rezolvam toate indoielile. Pentru detalii, citeste mai multe aici.

Tipuri de amanet pentru vehicule

Amanetarea unui vehicul poate fi realizat in mai multe moduri:

 • Amanetare cu custodie

Se acorda un imprumut garantat (nu mai mult de 80% din valoarea evaluata) prin plasarea masinii ca garantie si lasarea acesteia in custodia casei de amanet pana la efectuarea tuturor platilor. In acest caz, pe langa dobanzi, clientul trebuie sa suporte costul depozitului.

 • Amanetare fara custodie

Se acorda un imprumut (nu mai mult de 60 la suta din valoarea evaluata) plasand masina ca garantie, dar permitand clientului sa o foloseasca in continuare. Pentru a face acest lucru, el trebuie sa plateasca o taxa de inchiriere si sa aiba o asigurare auto cu risc complet, pe langa satisfacerea datoriei si a dobanzii corespunzatoare.

 • Cum functioneaza magazinele de amanet auto?

Dupa cum am vazut, casele de amanet ofera diferite alternative de imprumut, datorita carora ofera bani rapid, fara a cere garantii de solvabilitate financiara de la client. Singura cerinta este ca clientul sa detina masina, deoarece aceasta va fi garantia operatiunii. Desigur, doar vehiculele care nu depasesc 10 ani si care sunt platite integral sunt acceptate (desi in unele cazuri acesta din urma nu este o cerinta esentiala). Procesul de operare este dupa cum urmeaza:

 1. Evaluare

Primul lucru pe care il face compania este sa evalueze vehiculul si sa decida ce procent din valoarea sa va obtine clientul in schimbul masinii. Aceasta evaluare depinde de fiecare companie, desi majoritatea imprumuta doar intre 40 si 50 la suta din valoarea masinii. In unele cazuri, in locul valorizarii vehiculului, valoarea care apare in Buletinul statistic al vehiculelor uzate pentru trimestrul curent este utilizata ca referinta.

Timpul pe care clientul il va avea pentru a satisface datoria este, de asemenea, negociat, stabilit in mod normal la trei luni.

 1. Prezentarea documentatiei

Daca clientul este multumit de suma pe care urmeaza sa o primeasca, termenele, cheltuielile asociate si comisioanele si dobanzile, trebuie sa prezinte documentatia necesara pentru a formaliza operatiunea. Documentatia care se solicita de obicei este:

 • DNI
 • Fisa tehnica cu ITV actualizata.
 • Permis de circulatie.
 • Impozit municipal pentru anul in curs.
 • Document care dovedeste ca sunteti proprietarul vehiculului.

In plus, clientul trebuie sa livreze cartile si seturile de chei ale masinii.

 1. Obtinerea imprumutului

Odata livrata documentatia, se livreaza imprumutul, care se poate face in numerar sau prin depunere in contul clientului. Aceasta ultima optiune este cea mai recomandata.

 1. Rambursarea imprumutului

Clientul trebuie sa returneze suma imprumutata si dobanda in termenul convenit. Daca nu, puteti solicita o extensie. Dar, daca nu plateste, deoarece garantia acestei operatiuni este masina insasi, casa de amanet o va pastra.

Este recomandabil sa amaneti masina?

Organizatiile consumatorilor recomanda utilizarea caselor de amanet auto doar in caz de mare nevoie, deoarece conditiile contractate sunt de obicei foarte dure pentru client. Dupa cum am indicat anterior, majoritatea ofera intre 40 si 50 la suta din valoarea vehiculului ca credit; dobanda aplicata este de obicei foarte mare (in jur de 20 la suta) si nu sunt acceptate toate vehiculele (cei cu varsta peste 10 ani nu sunt permise).

Cu aceste conditii, intr-un caz ipotetic, un client cu o masina evaluata la 24.000 de euro ar primi un imprumut de 4.000 de euro, care trebuie platit intr-o perioada de aproximativ 3 luni in medie cu o dobanda de 20 la suta.

Adica, dupa trei luni veti plati 4.800 de euro plus cheltuielile de administrare si depunere a vehiculului. Daca nu colectati banii in perioada asteptata, clientul poate fi lasat fara ca vehiculul sau sa fi primit doar 50% din valoarea sa.

Avantajele amanetarii masinii mele

In fiecare zi, un numar mai mare de oameni se afla in imposibilitatea de a solicita un imprumut bancar din cauza conditiilor lor de munca, lucruri ale crizei care nu par sa aiba sfarsit si provoaca proliferarea anumitor activitati, cum ar fi amanetul auto, care din 2010 nu a incetat sa creasca, deoarece in toate acele ocazii in care o persoana are nevoie urgenta de bani si nu poate cere un imprumut, poate apela doar la aceste companii.

 • Bani usori

Plata masinii este foarte usoara, contactati compania corespunzatoare, consultati conditiile si, daca va plac, semnati contractul si in cateva zile veti avea suma convenita pentru ceea ce aveti nevoie. La banca, stiu cazuri care au durat mai mult de o luna.

 • Nu este o vanzare

Nu este o vanzare, ci un imprumut cu masina drept garantie, astfel incat sa nu pierdeti masina, atata timp cat respectati contractul si restituiti imprumutul.

 • Puteti continua sa folositi masina

Vor fi companii care va vor oferi optiunea de a continua sa folositi masina, dar banii imprumutati vor fi mai putini.

0 Shares
You May Also Like