Cum poti alege corect pila de unghii?

Cum poti alege corect pila de unghii?

0 Shares
0
0
0

Daca si voua vi se pare dificil si prea laborios sa piliti structura unei reconstructii de gel si nu stiti ce pila sa alegeti si sa utilizati, atunci ar trebui sa cititi acest articol. Daca doriti sa alegeti pila potrivita pentru voi, va trebui mai intai sa stiti ce fel de munca aveti de facut. De fapt, trebuie sa stii ca exista diferite tipuri de pila de unghii, astfel incat caracteristicile care fac diferenta sunt forma, culoarea, grosimea si rugozitatea.

Vorbind de caracteristici, iata care sunt cele esentiale care va permit sa depuneti corect pentru a obtine o structura perfecta a gelului:

Daca vrei sa faci un design de unghii cu gel corect, uita de cele realizate din alte materiale. Veti avea nevoie de pila de carton cu granulatii diferite si de un tampon (numit si pila de caramida).

Ce este granulatia?

Granulatia indica duritatea sau finetea pilitului. Pentru a intelege cat de grosier este un pilit, putem verifica numarul Grit, unitatea de masura a granulatiei care indica gradul sau de grosime. De fapt, finetea unui pile este indicata de un numar numit grit imprimat pe spatele pilaului. Cu cat este mai fina granulatia si, prin urmare, cu atat mai putin abraziva si mai bine finisata va fi pila. O granulatie mica implica de fapt o granulatie mai gorsiera, așadar, pila va fi mai abrazivă.

Cu alte cuvinte, verificati numerele scrise in dosar. Acestea indica puterea abraziva a pilei in sine. Mai jos am enumerat o clasificare a granulelor pe care o veti gasi pe majoritatea dosarelor de pe piata. Unii, pentru comoditate, atunci cand limpezesc gel, acrilic sau alte structuri, folosesc un singur pila cu o singura dimensiune de granulatie, de exemplu 120, deoarece in general cred ca:

“Ei bine, eu folosesc aceasta pila, chiar daca este foarte abraziva, asa ca in felul acesta macar pot slefui mai repede!” Dar aceasta este o mare greseala! Trebuie sa stiti ca atunci cand lucrati la structura si forma cu un pila cu granulatie mica, adica foarte abraziv, trebuie sa treceti apoi un pila cu granulatie fina, de exemplu o pila unghii 100/180.

De ce?

Deoarece utilizarea unei pile cu o putere abraziva mare va crea in mod inevitabil caneluri si linii foarte usoare pe suprafata gelului slefuit, care, desi imperceptibile la atingere si la vedere, vor fi vizibile mai tarziu, cand veti aplica culoarea. De fapt, este esential sa creati o suprafata foarte neteda dupa ce ati slefuit structura, pentru ca aplicarea culorii in etapa urmatoare sa fie absolut perfecta. Numai in acest fel veti obtine o lucrare corecta si uniforma.

Dar sunt toate pilele la fel?

Aceasta este o intrebare buna, iar raspunsul este nu, nu sunt toate la fel, dupa cum va puteti imagina. (a se vedea, de asemenea, clasificarea de mai jos) Granulatiile care incep de la 80/100/120/ indica faptul ca acea pila are o granulatie foarte grosiera si, prin urmare, are o putere abraziva mai mare, in timp ce toate celelalte pile, cele care incep de la o granulatie de 150/180/200/240 sunt pile cu o granulatie fina si foarte fina si, prin urmare, cu o putere abraziva foarte scazuta.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…