Cum sa ai un stil de viata sportiv si sanatos

Cum sa ai un stil de viata sportiv si sanatos?

0 Shares
0
0
0

Sfaturi pentru a conduce un stil de viata sportiv sanatos

 1. Alimente. Inainte de a face sport, mananca ceva pentru a avea energie. Mananca alimente bogate in carbohidrati, cum ar fi paste, fructe si orez si proteine pentru a regenera muschii. De asemenea, inainte, in timpul si dupa ce beti multe lichide pentru a ramane hidratat.
 2. Miscati-va si fiti activ in aer liber. Exista o multime de sporturi pe care le puteti practica, cum ar fi ciclism, alergare, alpinism, tenis… Ar trebui sa-l gasesti doar pe cel care iti place.
 3. Scuze… Daca sunteti o persoana lenesa si, mai presus de toate, atunci cand vremea este rea sau nu luati in considerare sa plecati de acasa pentru a face sport, o puteti face de acasa. Bicicleta de exercitii este o optiune buna pentru a activa acasa.
 4. Amesteca exercitiile de forta cu exercitiile cardio. Toti oamenii trebuie sa se coordoneze atat pentru a obtine rezultatele dorite.

Pentru cei ce vor sa dea miscarii sens si visului forma, dansul este cea mai buna solutie.

 1. Timpul.Fa o serie de repetari ale fiecarui exercitiu in functie de rezultatele pe care vrei sa le obtii. Retine ca acestea ar trebui sa fie progresive, sa inceapa cu un timp redus si sa mearga sa le creasca in timp.
 2. Rezultate.In primul rand, nu obsedati de observarea rezultatelor intr-un timp scurt. Fiecare corp este diferit si, prin urmare, oamenii nu isi ating obiectivele dintr-o data. Concentreaza-te pe tine, imbunatatirile tale, si simte-te bine despre tine.
 3. Calendar.Organizati-va si creati un calendar cu programele si activitatile pe care le veti face in timpul saptamanii. Avand in ea a decis va va oferi mai putin lenea de a face sport. Daca in timpul saptamanii nu aveti timp, profitati de weekend pentru a ramane activ.
 4. Imbracaminte adecvata. Acest lucru va varia in functie de activitatea pe care o alegeti. Nu este aceeasi incaltaminte pentru alergare, fotbal sau alpinism, fiecare activitate necesita conditii diferite. Purtati haine respirabile pentru a transfera transpiratia afara.
 5. Mobilizeaza-te. Creeaza o lista de redare pentru a face sportin care sa incluzi melodiile care iti plac si sa te motivezi. Combinatia dintre muzica si exercitii fizice este un mix perfect.
 6. Odihna. Pare evident pentru ca uneori uitam. Daca nu dormiti in timpul orelor necesare pe timp de noapte, in timpul zilei nu veti putea misca un singur deget. Incercati sa respectati programul orei de culcare si sa ramaneti la el in timp.

Dansul in familie-motive pentru a practica dansul

“Daca iti place sa dansezi, continua sa o faci!”, deoarece este un training pentru care nu exista limita de varsta sau necesita abilitati speciale”, incurajeaza medicul nostru, care ne spune inca o duzina de motive pentru a incepe sau a continua cursurile de dans:

 1. Aduce beneficii inimii si sistemului respirator, imbunatatindu-i capacitatea
 2. Intareste muschii, in special picioarele
 3. Stimuleaza memoria si atentia noastra
 4. Dormim mai bine
 5. Creste stima de sine si efectul de bunastare
 6. Ajuta la pierderea in greutate noastre

Tipuri de dans care sa te tina in forma

Astazi, hip-hop-ul se desfasoara in spatii in aer liber, in studiouri de dans si competitiv. Spre deosebire de multe stiluri de dans competitive, hip-hop-ul este adesea improvizational, cu echipe de dans care provoaca reciproc sa danseze.

Dansul de jazz isi are radacinile in traditiile africane din secolul al XVII-lea, aduse in Americi prin comertul cu sclavi din Atlantic, deoarece sclavii au continuat traditiile de dans in Brazilia, SUA si in alte parti de pe continente.

Cunoscut pentru miscarile corporale improvizate si dramatice, dansul de jazz a crescut in popularitate in cluburile de jazz de la inceputul secolului al XX-lea.

Astazi, dansul jazz se bazeaza pe stilurile de dans vernaculare afro-americane care au aparut impreuna cu muzica jazz in SUA. Swing, Lindy Hop, Shimmy si Charleston sunt tipuri populare de dansuri jazz.

Pentru dansatorii dvs. de jazz, gama noastra de podele din vinil, inclusiv Harlequin Studio si Harlequin Allegro , ofera suprafete ideale pentru antrenament si performanta.

Dansul tip clapete este un tip de dans percutant caracterizat prin „tap” de pantofi care lovesc podeaua in timp ce persoana danseaza. Dansatorii de clapet poarta adesea „robinete” metalice pe calcaiul si varful pantofului pentru a accentua sunetul.

Adesea interpretat ca parte a teatrului muzical, dansul tip tap se concentreaza adesea pe coregrafie si formatii, mai mult de un dansator de tip tap interpretand simultan.

Dansul tip tap caracterizeaza o gama larga de dansuri, inclusiv flamenco, ritmic, clasic, broadway si postmodern.

Ca stil de dans percutant, dansatorii de tip tap cauta sa obtina un sunet clar, gol, pentru a-si accentua performanta. Aceasta caracteristica unica a dansului tip tap necesita o pardoseala specializata pentru o performanta optima.

Dansul popular este sarbatorit in intreaga lume cu oameni de diferite culturi si religii care folosesc diferite forme de dans popular pentru a portretiza emotii, povesti, evenimente istorice sau chiar aspecte ale vietii de zi cu zi.

Unele tipuri bine cunoscute de dans popular includ: Bharatanatyam (India), Samba (Brazilia) si Hula (Hawaii). Unele culturi pot chiar interpreta mai multe variatii de dansuri populare, tari precum Coreea de Sud interpretand dansuri individuale pentru evenimente cheie, cum ar fi victoriile in razboi, agricultura, muzica si religie.

0 Shares
You May Also Like