Cum sa cumperi un apartament fara economii? De la garantia de stat la ipotecile sociale

Cum sa cumperi un apartament fara economii? De la garantia de stat la ipotecile sociale

0 Shares
0
0
0

Plata sumei care nu a fost finantata de banca a devenit principala bariera in calea accesului tinerilor la prima lor casa in proprietate, deoarece nu pot cumpara o casa fara economii.

Acest lucru a fost reflectat intr-un studiu recent al dezvoltatorului Aedas Homes, care arata ca, desi aproape jumatate dintre cei sub 35 de ani iau in considerare achizitionarea unei locuinte si au capacitatea de a plati, economiile initiale de 20% din proprietatea care nu este acoperita de finantarea ipotecara impiedica acest obiectiv.

Cum sa cumparati un apartament fara economii este intrebarea pe care multi cumparatori cu solvabilitate, dar fara capital initial suficient si-o pun. Din diferite sectoare, ei cauta deja si negociaza formule alternative care fac oarecum mai usoara pentru cumparatori fara economii prealabile. Vezi aici certificate energetice si alege serviciile care ti se potriveasc cel mai bine.

Cum sa cumperi un apartament fara economii? Garantia de stat este una dintre masurile propuse pentru a raspunde modului de obtinere a unui credit ipotecar fara economii

In Europa, din ce in ce mai multi tineri traiesc cu chirie. Aceasta situatie, in opinia lui Daniel Cuervo, secretarul general al APC España, ii impiedica pe acei chiriasi care doresc sa fie proprietari sa fie proprietari, “deoarece dedica mult efort platii chiriilor” si nu pot cumpara o locuinta fara economii. Pentru a stopa aceasta situatie, acest expert propune ca tinerii sa obtina lichiditati “printr-o extindere a finantarii, care ar merge de la 80% la 95%” pentru acei cumparatori care indeplinesc anumite cerinte, cum ar fi stabilitatea locului de munca si ca plata platii ipotecare sa nu depaseasca o treime din veniturile lor.

Ca 15% din finantarea suplimentara ar urma sa fie suportata de stat, explica expertii. O masura care, in opinia lor, ar favoriza “ca institutiile financiare sa poata extinde acea finantare traditionala cu garantii”.

Cu toate acestea, de la aceasta organizatie ei disting aceasta propunere de creditele ipotecare subprime sau subprime, responsabile pentru criza financiara care a izbucnit la nivel global in 2008. “Sunt total opuse, vorbim despre finantare pentru tineri cu capacitatea de a plati, dar fara economii, cu stabilitatea locurilor de munca si posibilitati de a plati datoria”. In acest fel, ai putea cere un credit ipotecar fara economii.

“Vreau sa cumpar un apartament, dar nu am economii” este una dintre cele mai repetate fraze ale tinerilor. Ipotecile sociale ar putea fi solutia de a cumpara un apartament fara economii

Dimpotriva, alte voci sustin ca cresterea finantarii pentru achizitionarea primei locuinte ar trebui sa cada asupra bancilor. Aceasta este pozitia lui Gonzalo Bernardos, profesor de economie la Universitatea din Barcelona, care pariaza ca mai multe credite ipotecare sunt comercializate la 100% din valoarea casei.

Sau “ipoteci sociale”, cum le numeste el. Un produs, explica acest profesor, care ar fi destinat persoanelor “care prin formare profesionala, impuls si capacitate antreprenoriala au perspective de a castiga un trai mai bun”, astfel incat acestea ar fi potrivite pentru una dintre aceste ipoteci fara garantii si fara economii. Potrivit calculelor sale, 75% dintre tinerii spanioli ar putea beneficia de ea.

Cum sa consumi mai putin

Cel mai bun mod de a incepe sa economisiti costurile cu energia electrica este sa deveniti inteligent cu modul in care utilizati electricitatea. Faceti aceste de modificari fara costuri in casa dvs. si puteti economisi 500 USD sau mai mult pe an, in functie de o serie de factori, inclusiv dimensiunea casei dvs.

Doua becuri cu incandescenta de 100 de wati stinse cu doua ore suplimentare pe zi va pot economisi 15 USD intr-un an. Mai bine, treceti la LED.

O singura fereastra orientata spre sud poate ilumina de 20 pana la 100 de ori suprafata sa. Oprirea unui bec de 60 de wati timp de patru ore pe zi reprezinta o economie buna pe parcursul unui an.

Opreste luminile de tavan si foloseste lampi de masa si benzi de iluminare de sub blat in zonele de lucru si de hobby, precum si in bucatarii.

Apa calda este scumpa. Daca doi oameni din casa ta isi reduc timpul de dus cu un minut fiecare, ai putea economisi destul de mult intr-un an.

A fi eficient din punct de vedere energetic este benefic atat pentru mediu, cat si pentru buzunarul tau. Avand in vedere asta, iata o lista de 15 moduri usoare de a reduce consumul de energie electrica, de a reduce facturile si de a face contributia pentru planeta.

Incalzirea apei foloseste mai multa energie decat orice altceva in casa dvs. si poate reprezenta jumatate din costurile anuale de energie electrica in unele cazuri.

Puteti reduce costurile de incalzire a apei cu pana la 30% doar prin izolarea corecta a rezervorului.

O jacheta buna cu o grosime de trei inci se va amortiza in cel mai scurt timp si va va economisi un pachet.

De asemenea, exista o conceptie gresita in randul multor irlandezi conform careia pornirea si oprirea imersiei foloseste mai multa energie si ca este mai ieftin sa iti mentii apa fierbinte. Acest lucru este fals. Porniti imersia doar atunci cand aveti nevoie de apa fierbinte. Nu-l lasa pe 24/7 – deoarece doar iti va creste factura.

0 Shares
You May Also Like