Cum sa imi prepar propriul scrub acasa?

Cum sa imi prepar propriul scrub acasa?

0 Shares
0
0
0

Probabil ca ati citit in diferite articole ca scrubul pentru corp este foarte benefic pentru pielea dumneavoastra. In comert exista numeroase tipuri de scrub, insa daca nu aveti incredere in aceste produse, puteti oricand sa va preparati propriul scrub acasa. Totusi, retineti ca scruburile preparate acasa nu ar trebui aplicate pe ten, ci doar pe corp. De altfel, exfoliati-va pielea folosind un scrub, doar o singura data pe saptamana.

Scrub cu sare de mare si ulei de lavanda.

In cazul in care aveti nevoie de o exfoliere in profunzime, sarea de mare s-a dovedit a fi eficienta. Pentru acest produs veti avea nevoie doar o lingura de sare de mare si doua linguri de ulei de lavanda. Particulele acestui produs sunt destul de dure, iar dumneavoastra ar trebui sa il aplicati prin miscari circulare blande, astfel incat sa nu zgarie pielea.

Uleiul de lavanda va hidrata foarte bine pielea, astfel incat sa nu para uscata la finalul procesului de exfoliere. Produsul este exceptional pentru zona talpilor, deoarece poate exfolia straturile groase de piele moarta, fara sa raneasca tesutul sanatos.

Scrub cu zat de cafea si miere.

In cazul in care vi se pare ca sarea este mult prea dura pentru pielea dumneavoastra, puteti folosi intotdeauna zatul de cafea si mierea. Adaugati o lingura de miere si doua linguri de zat. Acest tip de scrub se poate folosi cu usurinta si pe fata deoarece ingredientele de baza sunt naturale si nu provoaca alergii. De altfel, particulele abrazive sunt mult mai fine comparativ cu cele ale scrubului pe baza de sare, deci poate fi folosit pe absolut orice zona de piele.

Multe persoane chiar il folosesc zilnic datorita beneficiilor pe care le are. De-a lungul timpului, acest produs s-a dovedit a fi benefic si pentru combaterea celulitei si a aspectului de coaja de portocala din anumite zone cum ar fi fesele si coapsele. Noi va recomandam ca dupa ce ati folosit acest produs sa va clatiti cu apa din abundenta astfel incat pielea sa nu ramana lipicioasa.

Scrubul cu zahar si ulei de masline.

Daca vi se pare ca scrubul cu zat de cafea este mult prea bland cu pielea dumneavoastra, puteti incerca oricand sa folositi si scrubul cu zahar. Veti avea nevoie de doua linguri de zahar si o lingura de ulei de masline. Nu agitati foarte tare acest continut deoarece, vor exista sanse ca zaharul sa se dizolve. Puteti folosi amestecul pe zone mari de piele cum ar fi spatele sau picioarele.

Acest produs exfoliaza piela foarte usor, insa va trebui sa il folositi doar o singura data pe saptamana. Ca si in cazul scrubului pe baza de cafea si miere, va trebui sa va clatiti cu apa din abundenta pentru a curata toate particulele lipicoase de zahar.

Scrubul cu malai si ulei.

Acest produs se aseamana cu scrubul din zat si miere. Este la fel de fin si exfoliaza pielea rapid. De altfel, s-a dovedit a fi eficient si pentru a diminua aspectul celulitei de pe picioare.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…