Cum se pot alege perdelele de bucatarie?

Cum se pot alege perdelele de bucatarie?

0 Shares
0
0
0

Cui nu-i place sa gateasca la un aragaz la care are o buna vizibilitate sau sa ia masa intr-o incapere scaldata in lumina soarelui? Uneori, insa, este prea multa lumina sau este nevoie de intimitate. Acesta este motivul pentru care sfaturile privind modul de a alege perdele in bucatarie sunt intotdeauna binevenite.

Desi pentru unii este mai usor sa opteze pentru ferestre “goale”, perdelele raman un accesoriu care poate oferi mai multe avantaje, atat estetice, cat si functionale. In primul rand, modularea corecta a luminii naturale este esentiala pentru a crea o zona de lucru eficienta, protejand-o de razele deranjante.

In functie de expunere, perdelele de bucatarie ajuta, de asemenea, la protejarea impotriva caldurii excesive care ar putea deteriora aparatele si alimentele (si care este deja amplificata de prezenta aragazului). Prin urmare, intimitatea este intotdeauna un motiv intemeiat pentru a ne acoperi ferestrele, chiar si in bucatarie.

Si, bineinteles, mai este si aspectul estetic, la care perdele bucatarie contribuie in mare masura, ajutand la crearea unui mediu mai complet si mai omogen, in concordanta cu stilul nostru si cu mobilierul ales pentru camera. Iata cateva linii directoare pentru a naviga printre diferitele optiuni, modele si stiluri si pentru a alege perdelele de bucatarie potrivite pentru noi.

Perdele de bucatarie

Lumea perdelelor este frumoasa pentru ca este variata, dar in bucatarie alegerea modelului este influentata de mai multi factori. Cum ar fi pozitia ferestrelor care urmeaza sa fie acoperite. Daca incaperea este mare, de exemplu, intr-un spatiu deschis in care exista o bucatarie si o sufragerie sau un living, se poate apela la perdelele clasice, voluminoase.

Chiar si pe toata inaltimea, cu un avertisment. In aceasta camera este mai usor ca praful sa se acumuleze pe podea, asa ca ar fi mai bine sa evitati perdelele pana podea. Important este ca perdelele sa nu fie amplasate in apropierea aragazului sau in mijlocul zonei de lucru, unde ar putea incurca.

Stabilitate

Pentru incaperile mai intime, solutia ideala sunt perdelele subtiri. Acestea sunt economisitoare de spatiu si extrem de practice, permitand o distributie mai echilibrata a luminii.

Materialele si tesaturile sunt extrem de importante

Este inevitabil ca utilizarea pe care o facem bucatariei sa directioneze si alegerile noastre in materie de materiale. Deoarece stropii si mirosurile de alimente sunt la ordinea zilei in acest mediu, daca nu dorim sa renuntam la experienta tactila a tesaturii, ar trebui sa optam pentru materiale cu caracteristici tehnice precise.

In primul rand, acestea trebuie sa fie usor de indepartat, lavabile si durabile. In cazul in care perdelele sunt situate in apropierea focului, este mai bine sa va asigurati ca materialul este ignifug. Greutatea tesaturilor, pe de alta parte, va depinde de expunere. In cazul in care bucataria este deosebit de insorita, este mai bine sa optati pentru tesaturi mai grele si sa luati in considerare un material blackout pentru orele cele mai fierbinti. Daca, pe de alta parte, aportul de lumina este moderat, optati pentru tesaturi si nuante deschise pentru a profita la maximum de lumina naturala.

Ar trebui perdelele sa se potriveasca cu peretii sau cu canapeaua?

Instalarea perdelelor noi este o modalitate accesibila de a face o camera mai plina de viata si mai colorata. Iti poate face casa eleganta si interesanta pentru oaspeti si rude. Dar ceea ce vor oamenii sa stie este daca perdelele ar trebui sa se potriveasca cu peretii sau canapeaua pentru a functiona?

Perdelele ar trebui sa se potriveasca cu stilul, textura, dimensiunea si tonul de culoare ale peretilor si canapelei din camera de zi. Ele trebuie sa arate echilibrate si intentionate pentru a produce efectul dorit. Perdelele care nu se potrivesc vor crea un conflict de stil care afecteaza frumusetea camerei.

Dar, asta nu inseamna ca trebuie sa fie o potrivire exacta. Folosirea aceleiasi culori si materiale va face ca incaperea sa para plictisitoare si monotona. Trebuie sa creati o combinatie care sa fie eficienta si sa functioneze bine pentru camera.

Pentru a va asigura ca perdelele dvs. se potrivesc cu peretii si canapeaua dvs., iata cateva sfaturi simple pe care le puteti urma.

Inainte de a va cumpara perdele, trebuie sa examinati camera pentru a determina stilul general al acesteia. Acest lucru va va ajuta sa alegeti tipul potrivit de perdele care sa se potriveasca cu decoratiunile existente.

Camera dvs. de zi poate avea diferite concepte, cum ar fi designul traditional, modern sau eclectic. Stiind ce stil sa folosesti, iti va fi mai usor sa obtii draperiile de care ai nevoie pentru a se potrivi cu camera ta de zi.

Acum ca stii ce stil sa folosesti, urmatorul pas este sa alegi dimensiunea potrivita a perdelei. Va recomandam sa alegeti o perdea care sa aiba cel putin dublul latimii ferestrei dvs. Acest lucru va face ca camera sa arate mai mare si ferestrele mai elegante. Dupa aceea, trebuie sa alegeti una care are lungimea necesara pentru a crea tipul de stil de amenajare pe care il preferati.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…