Cum te decizi asupra unui cuptor? Ce trebuie sa tii minte?

Cum te decizi asupra unui cuptor? Ce trebuie sa tii minte?

0 Shares
0
0
0

Daca te gandesti sa cumperi un cuptor ti-ai dat seama deja ca exista un tip de cuptor pentru fiecare locuinta. A sti cum sa alegi pe cel care ti se corespunde, este o sarcina dificila in care trebuie sa tii cont de numerosi factori. Vom incerca sa va stergem indoielile, astfel incat sa puteti alege doar cuptorul de care aveti nevoie.

Tipuri de cuptor

Exista mai multe tipuri de cuptoare si va depinde de nevoile tale si de retetele pe care iti place sa le pregatesti…

Cuptoare conventionale: sunt cuptoare electrice cu o rezistenta in partea de sus si in jos cu care incalzesc aerul. Veti putea controla temperatura si timpul.

  • Cuptoare cu microunde: ofera un anumit doi-in-unu. Ele sunt putin mai rapide decat cele conventionale, iar consumul lor este mai mic. Cuptoarele cu microundesunt o optiune buna pentru casele in care locuieste o persoana.
  • Cuptoare multifunctionale: acestea sunt cele mai frecvente si includ diverse functii, cum ar fi gratarulsau convectia. O optiune excelenta de a avea o dieta echilibrata si de a gati mancaruri speciale. Esential pentru familii. Poti folosi atat cuptor electric neincorporabil cat si incorporabil.
  • Cuptoare cu aburi: acestea includ functiile de mai sus, dar, in plus, ele ofera posibilitatea de abur pentru cei carora le plac alimentele sanatoase si cu continut scazut de grasimi. Cu aceste cuptoare este, de asemenea, mai usor ca, carnea sa fie suculenta in interior.

Cum alegi? In functie de…

Marime

Urmatorul lucru de care trebuie sa tineti cont este dimensiunea, este important mai ales pentru cuptoarele integrabile care depind de o gaura in bucatarie, dar, pe langa dimensiuni, este necesar sa le cunoasteti si capacitatea.

Dimensiunile cuptoarelor variaza de la 45 cm latime de cuptoare compacte la 90 cm de cuptoare mai mari. Cele mai frecvente sunt de obicei de aproximativ 60 cm. In ceea ce priveste inaltimea, exista mai putina varietate si pot fi gasite intr-o gama de 45 pana la 60 cm. Acest lucru se intampla si cu adancimea care oscileaza intre 50 si 60 cm.

Astfel, in functie de nevoile casei tale (numarul de locuitori ai casei, mesele speciale care sunt organizate in ea, gustul tau pentru gatit…), vei avea nevoie de un cuptor mai mult sau mai putin mare. Cele mai frecvente si cele mai functionale sunt, de obicei, cele de 60 cm latime.

Cu capacitatea se intampla ceva similar, exista optiuni pentru fiecare tip de casa. Gospodariile de doua persoane vor avea nevoie de o capacitate maxima de 43 de litri, in timp ce casele mai mari de patru persoane vor avea nevoie de mai mult de 70 de litri de capacitate. Cel mai frecvent este sa alegi intre 60 si 70 de litri si astfel vei avea un cuptor care sa reziste la toate schimbarile vietii tale.

Putere

Puterea este importanta deoarece asigura ca cuptorul tau este capabil sa efectueze mese care cer un randament mai mare. Puterea va varia de la 200 de wati de cuptoare mid-range la 800 wati de cuptoare high-end.

Luand in considerare acest lucru va va face nu numai sa pregatiti feluri de mancare mai elaborate, dar o faceti in mai putin timp.

Eficienta energetica

Eficienta energetica este o problema fundamentala in toate aparatele, dar in cuptoare poate fi un factor determinant, nu numai pentru buzunar, ci si pentru mediu.

Cuptorul functioneaza pe electricitate si, in unele cazuri, va avea nevoie de multa putere. De aceea, iti recomandam sa le alegi mereu pe cele care au eticheta energetica A pentru ca consuma cu 60% mai putina energie si asta se reflecta in facturile tale pe tot parcursul anului. Indiferent de ceea ce ai nevoie in bucatarie, pariaza intotdeauna pe cea mai mare eficienta energetica, deoarece este ceva care este vizibil pe termen scurt.

Curatare

Curatarea cuptorului este o chestiune, nu numai estetica, ci si de igiena. Este necesar, in plus, de curatarea blanda a zilei de zi, o curatare putin mai profunda care se termina cu grasimea peretilor si cu impuritatile care se acumuleaza in aparat. Avem mai multe optiuni.

  • Piroliza: grasimile si reziduurile sunt carbonizate in interiorul cuptorului, deoarece acest tip de curatare atinge temperaturi de 500º. Apoi, trebuie doar sa colectati ramasitele de carbune cu o carpa umeda. Exista modele care includ functii pentru a controla timpul pe care il dureaza piroliza.
  • Curatarea cu abur:in acest caz, aburul este responsabil pentru curatarea murdariei. Grasimea se inmoaie si, odata ce procesul s-a terminat, trebuie doar sa treci o carpa pentru a lasa cuptorul stralucitor.

Exista, de asemenea, modele pe piata care combina functia pirolitica si curatarea cu abur, o combinatie excelenta pentru nevoile de curatare de zi cu zi si pe termen lung.

Caracteristici suplimentare

In plus, din tot ceea ce v-am spus pana acum, cuptoarele pot include un numar mare de functii suplimentare. De de la programe prestabilite, astfel incat sa puteti coace pizza sau friptura de pui fara a fi nevoie sa fiti atenti la timp, la o functie de a economisi timp la preincalzirea cuptorului, prin controale digitale care va vor ajuta sa reglati mai bine temperatura si timpii de gatit.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…