Cum va avantajeaza un dedurizator de apa acasa?

Cum va avantajeaza un dedurizator de apa acasa?

0 Shares
0
0
0

Multe localitati din Romania au ghinionul sa aiba apa foarte dura, adica cu continut ridicat de saruri de calciu si magneziu. Daca acesta se aplica si in cazul dumneavoastra, trebuie sa stiti ca apa tare poate provoca probleme in masina de spalat vase, in masina de spalat rufe sau in incalzitorul de apa.

Dar exista vreo modalitate de a evita aceste probleme? Da, folosind un dedurizator apa.

De ce calcarul cauzeaza probleme?

Calcarul care se acumuleaza in conductele si aparatele noastre, care functioneaza intr-un mod similar cu stalactitele dintr-o pestera. Cand apa de ploaie trece printr-o zona calcaroasa, continutul sau de sare de calciu creste sub forma de bicarbonat de calciu (care este solubil in apa).

Cand aceasta apa cu continut ridicat de bicarbonat de calciu intra in contact cu aerul, o parte din CO2 care s-a dizolvat se evapora si bicarbonatul (Ca(CO3)H)2)) devine carbonat de calciu (CaCO3)).

Carbonatul de calciu, denumit in mod obisnuit var, nu este solubil in apa si, prin urmare, precipita si se depune pe suprafete.

In acest caz, dedurizatorul de apa menajera este util pentru a dizolva calcarul si pentru a preveni deteriorarea si infundarea tevilor. In acest articol vom vedea mai multe tipuri de dedurizatori de sare: dedurizatori hidraulici sau cei care folosesc energie electrica.

Functionarea si caracteristicile dedurizatorilor hidraulici sau cinetici ai apei

Un dedurizator de apa cinetica este un tip de dedurizator de apa care utilizeaza sare pentru a elimina calcarul din apa. Aceasta este plasat la intrarea apei din casa si decalcifica toata apa care intra.

Functionarea sa este dupa cum urmeaza:

In interiorul dedurizatorului de apa exista pelete de rasina la care adera particulele de sare.

Cand apa cu continut ridicat de var trece prin dedurizatorul de apa si are contact cu rasinile, particulele de var sunt inlocuite cu particulele de sare.

Cand toata sarea continuta in rasina a fost inlocuita cu var, dedurizatorul de apa este spalat prin indepartarea calcarului de pe scurgere.

Dedurizatori de energie electrica

Atat dedurizatorii hidraulici de apa, cat si dedurizatorii de apa alimentate electric utilizeaza aceeasi metoda de extragere a calcarului din apa. Cu toate acestea, ele sunt diferite in unele moduri. Principala diferenta este ca au nevoie de energie electrica pentru a functiona si sunt de obicei mai voluminoase.

Exista mai multe tipuri de dedurizatori de apa care functioneaza cu energie electrica:

Dedurizator de apa cronometric: Acesta este de obicei utilizat atunci cand consumul de apa este fixat. Pentru a decide cand sa regenerati rasinile, luati in considerare duritatea si consumul mediu de apa al casei. Principalul dezavantaj al acestui tip de dedurizatori de apa este ca pot efectua mai multe regenerari decat este necesar si, prin urmare, nu pot fi foarte eficiente. Aceste tipuri de dedurizatori de apa au fost mai populare in trecut, cu toate acestea, ele sunt treptat intrerupte, deoarece acestia folosesc mai multa sare decat este necesar.

Dedurizator de apa volumetrica: Regenerarea se efectueaza atunci cand un anumit numar de litri de apa au trecut prin dedurizatorul de apa. Acest lucru este determinat prin luarea in considerare a duritatii apei si a consumului acesteia in timpul instalarii.

Dedurizator de apa volumetrica statistica sau cu consum redus: Are o operatie foarte asemanatoare cu dedurizatorul volumetric de apa. Diferenta este ca poate face o statistica a consumului casei si adapteaza consumul de sare si apa pe baza acestui lucru. De aceea, este un tip foarte eficient de dedurizare a apei.

Asadar care este dedurizatorul de apa potrivit pentru dumneavoastra? Acum ca stiti variantele disponibile pe piata si cum functioneaza, puteti alege un model potrivit pentru casa dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…