Cupe menstruale vs tampoane si absorbante – de ce sa alegi cupele menstruale?

Cupe menstruale vs tampoane si absorbante – de ce sa alegi cupele menstruale?

0 Shares
0
0
0

In magazinul online vei gasi cele mai bune cupe menstruale, insa producatorii afirma faptul ca acestea nu au ajuns inca la popularitatea dorita. Prin urmare, iti explicam in acest articol care sunt avantajele pe care cupele menstruale le ofera, raportat la alte metode utilizate in timpul menstruatiei.

Cupele menstruale sunt in discutii de ceva timp. Considerate a fi o alternativa ecologica la servetelele si tampoanele sanitare, cupele menstruale sunt relativ ieftine si, de asemenea, sigure de utilizat.

Recent, cupele menstruale s-au dovedit a face putin probabil ca sangeel sa se scurga ca padurile si tampoanele sanitare si, de asemenea, sunt la fel de sigure ca aceste doua. In prima revizuire stiintifica majora a cupelor menstruale, 70% dintre utilizatorii obisnuiti de cupe menstruale au raportat ca le utilizeaza in continuare.

Autorii studiului, publicat in The Lancet Public Health, un jurnal medical evaluat de persoane cu experienta vasta in domeniu, spun ca tampoanele continua sa fie folosite de multe femei din intreaga lume.

De ce sa alegi cupe menstruale

Acest lucru tine cel mai mult de alegerile persoanale si depinde de mediul in care fiecare persoana traieste. Cupele menstruale nu pun in pericol persoana care le utilizeaza daca sunt intretinute corect.

Daca cupele nu sunt corect intretinute exista posibilitatea de a produce infectii ale tractului urinar din cauza lipsei de sterilizare corect. In anumite medii, in care igiena nu joaca un rol important, tampoanele si absorbantele sunt recomandate in locul cupelor menstruale pentru ca sunt de unica folosinta. Pe de alta parte, in comunitatile sarace dar care au acces la metode de igiena, cupele sunt recomandate pentru ca sunt sigure si nu sunt costisitoare.

Cupele menstruale sunt refolosibile si sigure. Sunt fabricate din silicon, cauciuc sau latex de calitate medicala. In loc sa absoarba sangele, cupele menstruale colecteaza sange. In functie de fluxul de sange acestea pot dura intre patru si 12 ore.

Exista doua tipuri de cupe menstruale: vaginale si cervicale. Cupele menstruale vaginale sunt de obicei in forma de clopot, in timp ce cupele cervicale sunt plasate in jurul colului uterin in partea superioara a vaginului. Acesta din urma seamana mult cu diafragma pentru contraceptie.

Au fost analizate in total patru studii, in care cupele s-au dovedit a fi la fel de eficiente sau chiar mai bune la colectarea sangelui decat ob-urile sau tampoanele.

Nu a fost raportat niciun risc de infectie. Cu toate acestea, au fost raportate aproximativ cinci cazuri de sindrom de soc toxic (TSS), despre care se stie ca este o afectiune care pune viata in pericol, cauzata de bacteriile care intra in corp prin obiecte straine. Deoarece numarul total de utilizatori de cupe menstruale a fost necunoscut, cercetatorii nu au putut determina modul in care cresc riscul TSS in comparatie cu tampoanele.

In afara de acestea, cupele menstruale s-au dovedit a fi complet sigure. Ele sunt, de asemenea, convenabile datorita reutilizarii. Tot ce trebuie sa faceti este sa le sterilizati cu fiecare utilizare. Puteti avea mai multe cupe cu dvs. in zilele cu flux intens.

Igiena menstruala este o parte importanta a sanatatii femeilor. De aceea se recomanda utilizarea corecta a cupelor menstruale, a tampoanelor si a altor astfel de metode de protectie in timpul menstruatiei.

Tampoanele, ca si cupele menstruale, sunt, de asemenea, introduse in vagin. Cu toate acestea, impreuna cu absorbtia sangelui menstrual, acestea pot absorbi si umiditatea vaginala naturala. Acest lucru perturba echilibrul pH-ului vaginului. Cupele menstruale sunt cu siguranta castigatoare aici.

Sa ezitam sa incercam ceva nou pentru igiena menstruala este complet inteles. Cu toate acestea, odata ce le incercati, veti avea mai multe motive pentru a continua sa le folositi. Pe langa faptul ca sunt mult mai ieftine decat tampoanele clasice, cupele menstruale sunt refolosibile si pot dura ani de zile.

Cupele menstruale pot contine mai mult lichid decat tampoanele sau ob-urile. Se stie ca retin de doua ori mai mult lichid decat tampoanele sanitare. Ele pot fi utile in zilele cu flux intens.

Cu sanse mai mici de scurgeri, puteti dormi fara griji atunci cand utilizati cupe menstruale. Este probabil singura modalitate de a preveni acele momente in care alergi prin toata casa pentru a ajunge la tampoane si ob-uri pentru ca stii ca urmeaza sa patezi tot in jur. Utilizarea cupelor menstruale va poate ajuta sa dormiti fara griji noaptea

Tampoanele si ob-urile va pot da eruptii cutanate. Tampoanele pot avea parfumuri si tot felul de mirosuri artificiale care pot duce la alergii ale pielii si iritarea pielii. Cupele menstruale nu prezinta astfel de dezavantaje.

In plus, cupele menstruale sunt ieftine si daca te gandesti la avantajele pe termen lung, mediu sau scurt vei descoperi faptul ca acestea sunt probabil unele dintre cele mai avantajoase solutii la care ai putea apela in momentul in care stii ca te confrunti cu menstruatii abundente si ca ai probleme atunci cand vine perioada de glorie a fiecarei luni.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…