Curte interioara sau terasa in aer liber: 4 sfaturi intelepte de la un designer

Curte interioara sau terasa in aer liber -iti prezint 4 sfaturi intelepte de la un designer

0 Shares
0
0
0

In centrul majoritatii peisajului se afla un spatiu de locuit versatil, care poate lua forma unei terase sau a unei curti interioare. Pentru a va planifica corect aspectul, va trebui sa alegeti de la inceput ce preferati mai exact. Aceasta decizie va schimba complet aspectul curtii in aer liber sau a terasei.

  1. Luati in considerare functionalitatea spatiului care urmeaza sa fie creat

Atunci cand trebuie sa alegi intre o terasa la etaj sau o terasa inaltata, trebuie mai intai sa va intrebati cum veti folosi acest spatiu si cum se afla resedintape teren. Este necesar sa se determine care va fi cel mai utilizat acces pentru a va deplasa de la resedinta la aceasta noua zona de locuit.

Apoi, trebuie sa vedem cu ce alt spatiu, interior sau exterior, va fi legat si cum se vor face tirajele. De exemplu, in cazul in care circulati foarte des intre casa si noul spatiu, puteti gasi o terasa mai convenabila. Acesta poate fi instalat la aceeasi inaltime ca si casa dvs. si limiteaza utilizarea pasilor. Daca aveti o piscina, bucatarie exterioara, alte zone de relaxare sau alte pavilioane pe proprietate si nu faceti prea multe intrari si iesiri din resedinta, puteti prefera o curte interioara.

  1. Luati in considerare costul si durata de viata a constructiei

In ceea ce priveste costurile, cele doua sunt similare atunci cand construiti o structura de calitate. Deoarece este posibil sa se instaleze cele mai multe materiale de placare de calitate pe ambele tipuri de constructii, structurile sunt cele care sustin tot ceea ce se va schimba. In cazul unei terase, va trebui sa furnizati stalpi de beton sau piloti insurubati. O structura care sa permita instalarea materialelor de finisare este, de asemenea, necesara.

Pentru terasele cu podea, este imperativ sa aveti fundatii granulare compactate bune pentru a sprijini materialele de acoperire. Terasa de pe teren se poate misca, mai ales daca fundatia nu este adecvata.

  1. Explorati diferitele modele de terase sau curti interioare

Desi in zilele noastre este posibil sa se construiasca terase si curti cu aceleasi criterii de design, unele caracteristici se preteaza mai bine la una sau alta. De exemplu, daca doriti sa aveti o terasa pe teren care se afla la inaltimea parterului, dar resedinta dumneavoastra nu este construita pentru aceasta, este inca fezabila, dar probabil ca va necesita modificari ale resedintei.

De asemenea, daca doriti sa aveti o terasa ridicata, dar care nu este atasata de resedinta, va fi necesar sa furnizati elementele structurale in consecinta pentru a stabiliza platforma pentru a preveni valsul sub pasii dvs., atunci cand circulati acolo.

  1. Ganditi-va la vederea panoramica

Atunci cand va planifici terasa sau curtea interioara, trebuie sa tineti cont de constrangerile si potentialele oferite de mediul inconjurator. Acest lucru va va permite sa profitati la maximum de avantaje si sa reduceti dezavantajele.

De exemplu, in cazul in care vecinii dvs. au o vedere la curtea dvs., o terasa va va oferi, probabil, mai multa intimitate. Pe de alta parte, daca decideti sa mergeti spre o curte interioara pentru caracterul sau practic, poate fi necesar sa va ganditi la integrarea panourilor de confidentialitate in proiectul dvs sau Photinia Red Robin, tulpina 140 cm pentru un gard viu sau doar ca decor.

In cele din urma, in cazul in care terenul dumneavoastra ofera o priveliste uluitoare si doriti sa va bucurati de ea, puteti construi o terasa pe teren, care va avea o durata de viata mai buna, pastrand in acelasi timp un acces cu un singur nivel la ea.

In concluzie, desi multe aspecte ale teraselor sau curtilor interioare sunt similare, alegeti constructia care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra si aspectului pe care doriti sa il creati. Un profesionist in domeniul amenajarii peisagistice va poate oferi o mana de ajutor pentru a lua aceste decizii daca nu sunteti sigur pe dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like