De ce cosul de fum nu mai functioneaza?

De ce cosul de fum nu mai functioneaza?

0 Shares
0
0
0

Infundarea conductei de ardere are loc in timpul arderii combustibilului atunci cand produsele vaporoase si solide transportate de fluxul de gaze din semineu sunt eliberate din acesta. Cu toate acestea, in anumite conditii, acestea nu zboara complet in teava.

Ce sa fac daca cosul de fum este infudat?

Inainte de inceperea sezonului de incalzire, cosul de fum trebuie verificat pentru infundarea din interior. In sezonul cald, pasarile se pot cocosi cu un cuib in el sau pot aparea resturi care sunt suflate in teava de vant.

Pentru a evita acest lucru, in etapa de instalare cosul de fum ar trebui sa fie echipat cu un cap cu o plasa care sa previna astfel de situatii. Intr-un astfel de caz, casa ar trebui sa aiba intotdeauna un incalzitor de rezerva sub forma de incalzitor sau un incalzitor electric incorporat in incalzitor.

Furnizarea de ajutorul caldurii in sezonul rece al anului va va permite sa examinati cu atentie situatia si sa luati in considerare optiunile pentru o iesire. Prezenta tractiunii in semineu trebuie verificata de fiecare data cand aragazul este aprins – flacara ar trebui sa devieze spre cos. Citeste mai multe detalii despre curatarea cosului.

Cum se curata cosul?

Importanta acestei operatiuni este curatarea la timp a peretilor de depozitele de funingine si resturi care au patruns in interior (in afara sezonului). Cand curatati, trebuie sa verificati toate compartimentele semineului si sa va asigurati singuri.

In cele din urma, tava de cenusa si semineul sunt curatate. Curatarea la timp a semineului reduce consumul de combustibil si face ca semineul sa functioneze in siguranta. In practica, sunt utilizate trei metode principale de curatare, dintre care doua sunt preventive:

  • Metode chimice si biologice. Acestea sunt utilizate pentru profilaxie cu compusi care inmoaie funinginea si duc la o indepartare partiala din conducta de fum.
  • Mecanic Se realizeaza prin expunerea directa a stratului de funingine cu diverse instrumente pentru indepartarea acestuia.

Daca utilizati astfel de instrumente corect si in timp util, puteti evita implicarea unui specialist extern in curatarea semineului.

Metode biologice de curatare a cosului de fum

Toate metodele biologice se bazeaza pe adaugarea de substante in cuptor. Printre produsele obisnuite, puteti lua in considerare urmatoarele:

  • Coji de cartofi. Acesta este un remediu popular antic pentru prevenirea acumularii de funingine, cel mai simplu si intotdeauna disponibil. Vasul trebuie pregatit in prealabil si sa acumuleze cel putin o jumatate de galeata. Trebuie uscat si introdus in semineu la sfarsitul arderii marcajului. Cartofii arsi elimina amidon, care inmoaie bine stratul de funingine. Se intampla sa cada numai in straturi sau bucati, o parte din aceasta se realizeaza impreuna cu gazele cuptorului. Acest proces este recomandat si inainte de curatarea mecanica.
  • Metoda este utilizata la arderea cuptorului. Compusul format prin incalzirea sarii inmoaie bine stratul de funingine. O lingura de sare trebuie turnata pe sticla de combustibil.
  • Lemn de foc de aspen. Lemnul de foc realizat din lemnul acestei rase se caracterizeaza prin caldura mare de ardere, asa ca sunt asezate la capatul semineului. Gazele arse fierbinti pur si simplu ard funingine chiar pe peretii semineului. Pericolul acestei metode consta in faptul ca depunerile mari de funingine in timpul arderii la temperaturi interne ridicate pot distruge cosul de fum si pot provoca un incendiu grav. Prin urmare, aceasta metoda trebuie utilizata in mod regulat, asezand lemn de foc de aspen in portiuni mici. In acelasi scop, puteti folosi lemn de foc de mesteacan care a fost curatat de scoarta.
  • Coaja de nuc. Utilizarea acestui instrument este, de asemenea, asociata cu o temperatura ridicata de ardere. Prin urmare, ele pot servi ca o alternativa la lemnul de aspen. Cu toate acestea, castronul poate fi utilizat intr-o cantitate care nu depaseste doi litri odata. In caz contrar, cosul de fum se poate supraincalzi cu consecinte previzibile.

Metode chimice de curatare a cosului de fum

Exista mai multe astfel de fonduri, care pot fi impartite in doua grupe: produse de uz casnic si produse chimice de specialitate. Primul grup include:

  • Acesta este un sistem extrem de eficient absolut fiabil. Sub influenta sa, funinginea este stratificata si alimentata in semineu. Se pune intr-un semineu pentru arderea absoluta a lemnului de foc. Un dezavantaj major este mirosul neplacut intepator care persista in camera, deci nu este utilizat in semineele deschise.
  • Substantele chimice speciale sunt utilizate pentru curatarea cosurilor de fum in scop preventiv. Ca raspuns la cerere, industria produce o varietate de compusi special conceputi pentru a controla funinginea. Forma de eliberare poate fi bricheta, tulpini similare, pulberi sau solutii. Efectul lor se bazeaza pe descompunerea fumului in semineu in componente care nu formeaza funingine.
  • Este practic ca metodele de utilizare a acestora sa fie descrise in detaliu in instructiunile de utilizare si impartite in parti portionate. Puteti arde aceste produse cu ambalajul, ceea ce este, de asemenea, foarte convenabil.
0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…