De ce mobilier al clinicii stomatologice ai nevoie?

De ce mobilier al clinicii stomatologice ai nevoie?

0 Shares
0
0
0

Daca va aflati aici, este pentru ca sunteti cu siguranta un mare profesionist, ca lucrati in acest sector de ceva timp si ati decis in cele din urma! Incepe aventura de a deschide propriul cabinet stomatologic, dar pe care doriti sa o faca cu picior bun si profesionalism prin adaugarea de mobilier corect clinica dentara.

Continuati sa cititi acest articol si va vom ghida aproximativ, astfel incat sa nu pierdeti detalii atunci cand alegeti aparate dentare si mobilier pentru clinica dentara.

Mobilier de birou dentar oferit in 2021

Acesta este cel mai important pas al afacerii tale, va trebui sa alegi un mobilier de birou dentar care sa se adapteze circumstantelor tale.

Cel mai bun lucru va fi sa intocmiti o lista a prioritatilor pe care le veti avea, dar adaugand un plus de material pentru a avea cel putin doua cutii de operare in cazul in care afacerea dvs.

Echipamente dentare specializate mici si mari

In cadrul listei echipei specializate nu puteti pierde piesa fundamentala a afacerii, care este unitatea dentara, piesa de baza daca dorim sa lucram intr-un mod confortabil si sa generam securitate in clientii dvs.

Este important sa adaugati ca utilizati o unitate dentara care este fiabila si are un suport tehnic bun in spatele acesteia in cazul in care apare o defectiune. Restul materialului dentar complementar va trebui sa fie de calitate pentru a garanta succesul afacerii tale de la inceput.

Desi lista a ceea ce aveti nevoie este foarte extinsa si veti depinde de un buget limitat, exista cateva echipamente si materiale de baza care sunt esentiale:

 • Vom incepe prin a vorbi despre unitatea dentara,un element cheie in fiecare clinica dentara. Acest lucru trebuie sa aiba un design ergonomic, simplu si bine definit, astfel incat clientul sa fie confortabil, iar profesionistul sa aiba suficient spatiu pentru a lucra.
 • Compresorul pentru a genera aer comprimat.
 • autoclava cu vapori dentari.Daca este o autoclava mai buna de clasa B, ei sunt cei care efectueaza o sterilizare mai buna.
 • Scuipatorul
 • Dispozitiv care elimina apa sub presiune cu bicarbonat de sodiu pentru a lustrui zona dintelui fara a provoca uzura.
 • Micromotoare pneumatice sau electricepentru tratamentul tesuturilor semi-dure.
 • Piesa de mana sau turbina de mare viteza.Este cea mai folosita piesa din cabinetul stomatologic. Functioneaza ca un burghiu si in el celelalte instrumente de taiere si lustruire sunt cuplate prin rotire la diferite viteze.
 • Lampa de unitate dentara si lampa led
 • Masina cu raze Xpentru a face raze X ale gurii si pentru a putea face diagnostice si bugete.
 • Tirapuente dentare pneumatice.
 • pensete ortodontice
 • Echipamente de profilaxie cu ultrasunetepentru curatare orala.
 • Localizator Apex. Instrumentul dentar necesar pentru dayodontics
 • Negaoscopul. Este un dispozitiv care va permite sa observati raze X.
 • Motor de aspiratie

Aparat ultrasunete pentru curatarea instrumentelor dentare si a altor instrumente. Se compune dintr-un recipient cu un dezinfectant sau apa care transmite ultrasunetele materialului care produce sterilizare partiala. Acesta este pasul preliminar care trebuie facut inainte de a utiliza autoclava.

De ce este important sa fie curat in cabinetul stomatologic?

La fel ca toate institutiile medicale, cabinetele stomatologice trebuie sa fie intotdeauna curate impecabil. Fara a se concentra asupra curateniei, cabinetele stomatologice ar putea in mod involuntar sa intoarca pacientii si angajatii – si ar putea pune acei indivizi in pericol de probleme de sanatate si leziuni.

Acest lucru pur si simplu nu este acceptabil pentru nicio afacere, dar cu siguranta nu este o practica dentara. Pacientii vor lua cunostinta si se vor indrepta in alta parte pentru nevoile lor de ingrijire dentara daca un cabinet nu demonstreaza angajamentul de a pastra spatiul curat si sigur.

Acesti pacienti pot vorbi, de asemenea, fie direct cu ceilalti, fie impartasind recenzii negative online – ambele putand afecta foarte mult o afacere.

Deci, mai degraba decat sa adopti o abordare lipsita de interes fata de curatenie, managerii si proprietarii cabinetelor dentare trebuie sa se angajeze si sa isi incurajeze echipele sa faca acelasi lucru. Aceasta solutie nu numai ca castiga aprecierea pacientilor, ci si ii face sa-si viziteze cabinetul mai des.

Daca cabinetul dvs. dentar nu acorda o atentie deosebita curateniei cabinetului, atunci puteti creste sansele ca persoanele din unitate sa fie expuse la infectii de la agenti patogeni transmisibili din sange.

De aceea, Administratia pentru Sanatate si Siguranta in Munca ofera standarde din industrie care se refera la activitatile de curatare a cabinetelor dentare.

Toate echipamentele si suprafetele de lucru care au fost contactate de sange, saliva sau alt material potential infectios trebuie curatate si decontaminate.

Dezinfectantii corespunzatori trebuie utilizati atunci cand a fost finalizata o procedura sau s-a varsat un material potential infectios.

Cautati ceea ce este definit ca un dezinfectant adecvat? Agentia pentru Protectia Mediului ofera liste.

Acesti dezinfectanti vor ajuta la protejarea pacientilor si a angajatilor care lucreaza la cabinetele dentare de infectii si boli.

In cea mai mare parte, aceste produse de curatare vor trebui inregistrate la EPA ca dezinfectant de spital, care sunt recomandate pentru utilizare la curatarea oricarei suprafete care a intrat in contact cu un pacient.

In momentul in care ai nevoie de mobila pentru cabinetul tau de stomatologie tine cont de faptul ca poti cumpara totul, inclusiv instrumentele de la .

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…