De ce sa mergi la amanet?

De ce sa mergi la amanet?

0 Shares
0
0
0

Casa de amanet este o forma speciala de credit, utilizata in mod obisnuit pentru a satisface nevoia de bani, o lovitura dura sau un eveniment neprevazut. Amanetarea, acesta permite persoanelor fizice sa obtina o suma de bani in schimbul unui bun depus ca garantie. Poti gasi un amanet sau credit auto care sa te ajute.

Valoarea si durata amanetului

Valoarea imprumutului depinde de valoarea bunului gajat. Acest lucru este determinat de licitatii judiciari, mai des cunoscuti ca „evaluatori”. Sunt numiti pentru o perioada de 3 ani reinnoibila. Valoarea creditului oferit reprezinta de obicei 50-70% din valoarea estimata a obiectului pe piata licitatiei publice.

Ratele dobanzii sunt stabilite pe paranteze valorice. Termenul maxim al unui amanet este de doi ani. Rambursarea se poate face in numerar sau in natura, prin predarea unui alt obiect.

Reglementarea caselor de amanet auto

Inainte de acordarea oricarui imprumut, fondul trebuie sa verifice identitatea eventualului imprumutat, precum si domiciliul acestuia. El trebuie sa prezinte un document oficial cu fotografie (act de identitate, pasaport etc.), ale carui referinte sunt inregistrate de casier.

In plus, in caz de indoiala cu privire la dreptul de proprietate asupra vehiculului dat spre a fi amanetat, administratorul casierului poate solicita orice alt document care sa dovedeasca drepturile solicitantului (factura, certificat de transfer, chitanta etc.).

Casa de amanet nu este un credit de consum; prin urmare, imprumutatul nu este protejat de toate regulile dedicate din Codul consumatorului. Cu toate acestea, din 2011, unele dintre aceste reguli se aplica caselor de amanet, si anume cele referitoare la publicitate si informatii precontractuale ale solicitantului.

Astfel, clientii trebuie sa fi fost informati anterior cu privire la tipul de bunuri care pot fi gajate, caracteristicile creditului (DAE, suma, durata, conditii de reinnoire etc.)  Aceste servicii de amanet sunt, de asemenea, supuse legislatiei privind rata dobanzii.

Rambursarea sumei pentru un autotorism  amanetat

Dupa cum s-a indicat mai sus, clientul are maxim doi ani pentru a-si rambursa imprumutul. In cazul in care contractul prevede o durata mai scurta si imprumutatul nu a reusit sa-si ramburseze imprumutul la timp, poate solicita intotdeauna prelungirea perioadei pana la doi ani.

Cu toate acestea, aceasta cerere va fi acordata numai cu conditia platii dobanzii in avans, precum si a oricarui exces de capital imprumutat daca noua estimare a proprietatii arata o scadere a valorii acesteia. La fel, la sfarsitul celor doi ani, deponentul poate solicita o reinnoire.

Cum functioneaza amanetarea unui autotorism?

Atunci cand un automobil este gajat, aceasta operatiune este inregistrata la prefectura care a emis documentul de inmatriculare. Revanzarea masinii nu este posibila pana la ultima rambursare a banilor imprumutati. Dar proprietarul poate conduce in continuare cu el, deoarece permisul de conducere nu este suspendat.

Casa de amanet poate solicita instalarea unui dispozitiv de locarizare de tip GPS pentru a localiza amplasarea masinii in cazul in care imprumutatul nu a putut plati datoriile. De asemenea, are dreptul sa ceara chei duplicat pentru a se proteja de neplata lsa. Bine de stiut: in cazul unei datorii fiscale, statul poate cere ca vehiculul sa fie pus in vanzare, astfel incat sumele datorate sa fie returnate.

Beneficiile caselor de amanet auto

In momentul in care o persoana are nevoie de o anumita suma de bani, tot ceea ce trebuie sa faca este la apeleze la dealerii si reprezentantii caselor de amanet auto. Accesand site-ul firmei, utilizatorii pot intra imediat in contact cu reprezentantii acesteia. Unul dintre beneficiile pe care le ofera casele de amanet auto este transaprenta.

Intotdeauna va exista o persoana de contact, care va putea clarifica toate nelamuririle cu privire la anumite aspecte ce tin de serviciile pe care firma le pune la dispozitia tuturor clientilor. De altfel, persoana de contact va putea ajuta clientii si in momtntul in care acestia au dubii cu privire la diferite servicii pe care respectiva casa le pune la dispozitie.

Totodata, un alt beneficiu pe care casa de amanet il ofera este evaluarea unei sume de bani, care va fi trimisa clientului, precum si toate dobanzile si costurile extra care vor urma sa fie achitate de persoana respectiva.

Asadar, in urma tuturor acestor calcule, clientul va stii cu exactitate care este valoarea sumei pe care trebuie sa o inapoieze casei de amanet. Cel din urma beneficiu de care clientii se pot bucura, pe langa transparenta pe care casele de amanet o transpun prin serviciile pe care le ofera, este seriozitatea de care toti angajatii dau dovada, precum si profesionalismul acestora pe intreaga perioada a tranzactiilor.

Astfel, in momentul in care un client apeleaza la serviciile unei case de amanet, indiferent de automobilul pe care doreste sa il amaneteze, va fi tratat cu respect de catre personal. Clientul va putea oferi spre amanetare orice tip de autoturism, indiferent de brand, model sau anul de fabricare. Inainte de a semna contractul, personalul va explica toate detaliile clientilor, pentru a se asigura ca acestia au inteles in totalitate ce reprezinta amanetarea unui automobil.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…