De ce se uita oamenii la comedii romantice?

De ce se uita oamenii la comedii romantice?

0 Shares
0
0
0

De ce sa te interesezi de povestile de dragoste ale altora? Ce rost are sa vizionezi comedii romantice daca stii deja cum se va termina?

Sunt povestile noastre de dragoste, cele pe care le traim sau pe care incercam sa le traim cat mai bine cu pericolele vietii, si apoi sunt cele ale altora, ale caror spectatori suntem in cinema sau in serialele de televiziune cele care se numesc comedii romantice si care se termina mereu la fel.

Dar acum, nu mai este neaparat necesar sa te uiti la comediile tale romantice preferate platind pretul unui abonament tv. Ai o gama de variante de posturi tv online gratuite ce te asteapta. In prezent poti gasi online orice fara sa platesti abonament.

Poti viziona de la canale cu telenovele si pana la sport. Posturile Digi Sport de mai sus sunt disponibile alaturi de multe altele pe incomod.info.

De ce ne uitam la comedii romantice cand stim de la inceput cum se va termina povestea?

Ce placere deosebita ne ofera aceste povesti atunci cand tiparul este mereu acelasi: doi oameni care sunt opusi vor ajunge sa se sarute 1h45 mai tarziu in holul unui aeroport, pe peronul unei gari sau in fata tuturor prietenilor?

Poate pentru ca in adancul sufletului ne place povestile sa se termine cu bine? Fara indoiala, dar nu numai. Miza comediei romantice este mult mai profunda decat atat. Dupa cum spune filozoful Alain Badiou in cartea sa intitulata Lauda dragostei, daca ne place sa iubim este pentru ca iubim adevarul.

Iar povestile de dragoste sunt dovezi ale adevarului. Pentru ca in aceste povesti asistam la trecerea purului sans al intalnirii – dragoste la prima vedere, la Notting Hill sau altundeva, la necesitatea sortii – au fost facuti unul pentru celalalt, in ciuda a tot ceea ce, aparent, li s-a opus.

De la intamplare la necesitatea destinului, asta este in joc. Ultimul sarut al comediei romantice spune adevarul despre dragoste. Ceea ce era doar o posibilitate devine singurul adevar care exista pentru a experimenta. Nu mai putem face altfel, nu mai putem evita aceasta iubire in devenire, intr-un mod la fel de absolut precum 2 si 2 fac 4.

De aceea ne uitam la comedii romantice, de aceea citim romane de dragoste. Ceea ce conteaza nu este cum se termina, ci cum ajungi acolo. Pentru ca aceasta trecere de la sansa pura a intalnirii la nevoia ca o poveste de dragoste sa fie traita nu se intampla de la sine.

Depinde de noi, de libertatea noastra, depinde de fiecare dintre indragostiti, de capacitatea lor de a-si depasi temerile, de a se lasa si de a se lasa transformat de celalalt. S-ar putea foarte bine sa nu functioneze.

Si in plus, intr-o comedie romantica buna, cu 8-10 minute inainte de final, exista o intorsatura care zguduie toata povestea si o face brusc imposibila. Acesta este tocmai momentul adevarului!

Evident, comediile romantice ne fac bine.

Dincolo de vise si imaginatii, acest tip de film ne aduce o viziune pozitiva asupra iubirii. In general, comediile romantice se termina bine. De multe ori, fata buna este cea care se indragosteste de un bun baiat rau, functioneaza perfect si te face sa crezi in virtutile iubirii. Chiar diferiti, se pot iubi, tot e sublim!

Te fac sa crezi in dragoste – chiar daca este doar pentru putin timp.

Este imposibil sa vezi doi oameni care se indragostesc si nu se lasa invinsi de nimic. Chiar si cea mai amara inima se dezgheta atunci cand se uita  la o comitie romantica buna.

Te fac sa razi si sa plangi.

Plansul este cathartic. Fiecare fata trebuie sa planga din cand in cand. Plansul in timpul unei comedii romantice nu numai ca face bine, dar te impiedica si sa plangi din cauza propriei drame. Si comedia romantica este mereu acolo sa te ridice dupa acel plans, facandu-te sa razi cu mai multe scene pline de duh.

Au intotdeauna un final fericit.

Si cu adevarat, cine nu iubeste un final fericit? Exista putine lucruri mai satisfacatoare decat sa stii ca posibilele finaluri  ale unei povesti sunt fericite indiferent care ar fi ele.

Iti trezesc amintiri.

Poate ca nu ai avut niciodata un tip sa gandesti la dragoste. Poate nu ai fost niciodata indragostit. Cu toate acestea, vizionarea unui film romantic si comic foarte bun va va aduce intotdeauna inapoi la o amintire fericita – fie ca este vorba despre un prieten din copilarie, o pasiune de multa vreme sau acel moment care a schimbat totul.

Filmele romantice sunt cele care au ridicat standarde

Fetele stiu ca viata nu este un basm si majoritatea dintre noi am depasit obsesia printului fermecator. Dar dupa ce l-am vazut pe Andrew gonind pe Margaret din Alaska pana in New York pentru a-i spune ca o iubeste, nu ne vom multumi tocmai cu o relatie care nu ne face inima sa bata.

0 Shares
You May Also Like