De ce sunt importante serviciile de deratizare?

De ce sunt importante serviciile de deratizare?

0 Shares
0
0
0

Problemele de sanatate, daunele economice, dar si deteriorarea imaginii sunt conditii prealabile mai mult decat suficiente pentru a revendica un mediu de lucru sau, in orice caz, un mediu frecventat de oameni sau animale.

Planificarea unei interventii trebuie sa ia in considerare aspectele ecologice si impactul asupra mediului si, prin urmare, nu poate ignora aplicarea managementului integrat al daunatorilor cu impact ecologic redus.

Exista multe realitati afectate de prezenta soarecilor si sobolanilor, dar mai ales trebuie sa se acorde o atentie deosebita acelor companii care se ocupa cu produsele alimentare (industriile alimentare).

Scopurile serviciilor de deratizare

Daunele economice cauzate de o infestare de soareci si sobolani nu sunt singurul aspect negativ. La acestea trebuie adaugate probleme igienico-sanitare, cum ar fi transmiterea bolilor infectioase si murdarirea spatiilor, cu siguranta nu efecte pozitive asupra utilizatorilor. Dezinfectarea soarecilor imbunatateste mediul in care traim.

Soarecii si sobolanii sunt negative pentru sanatatea publica. In plus fata de daunele economice cauzate de pierderea produselor alimentare, aceste animale sunt vectori de numeroase boli care pot fi transmise oamenilor, dar si animalelor domestice si de ferma (de exemplu, porci, pasari de curte).

Componenta igienica nu trebuie neglijata, deoarece sobolanii si soarecii murdaresc mediul inconjurator cu reflectii psihologice negative pentru localnici: frica si dezgustul fata de aceste animale mici lasa, de asemenea, loc pentru evaluari critice privind igiena generala a camerei si a managerului acesteia (de ex. restaurante, brutarii etc.).

Activitatea rozatoarelor la soareci si sobolani poate provoca scurtcircuite, scurgeri de gaz sau intreruperea conexiunilor si, prin urmare, printre pagubele economice, cele legate de incendii, explozii sau blocarea comunicatiilor nu trebuie subestimate.

Atunci cand vizuinele sunt sapate in apropierea terasamentelor, santurilor, terasamentelor, acestea pot provoca alunecari de teren, inundatii si potoli de teren. Echipat cu un grad ridicat de adaptabilitate, soarecii si sobolanii sunt capabili sa atace punctele critice ale unui ciclu de productie sau punctele slabe ale unui mediu.

Proliferarea lor se datoreaza, de asemenea, scaderii puternice a pradatorilor naturali (de exemplu, rapitori), dar si a concentrarii in zone restrictionate a fermelor, industriilor alimentare etc.

Prin urmare, controlul rozatoarelor trebuie privit ca o interventie pentru protejarea sanatatii publice si, in acelasi timp, o operatiune de reechilibrare a mediului inconjurator de la proliferarea excesiva a acestor animale.

Liniile directoare pentru controlul corect al rozatoarelor

Cautati urme (excremente, roade, urme de picioare etc.); cautati puncte de cuibarit pentru a prezice miscarile si distributia infestarii; crearea de planuri pentru identificarea punctelor in care sa aplici lupta; implicarea personalului pentru a elimina actiunile care faciliteaza reintroducerea soarecilor si sobolanilor, sunt aspecte importante ale unei interventii de combatere a rozatoarelor.

Inspectia trebuie sa includa mediile externe (sursa de infestare). Interventia de combatere a rozatoarelor implica in primul rand constatarea infestarii. Deoarece nu este posibil sa se verifice direct prezenta lor (soarecii si sobolanii au in principal obiceiuri nocturne), evaluarea se efectueaza prin cautarea urmelor prezentei rozatoarelor.

Printre cele mai evidente urme, desi se gasesc deseori in rapele ascunse, se numara identificarea excrementelor. Forma, dimensiunea si claritatea pot fi elemente utile atat pentru clasificare, cat si pentru a indica daca tranzitia este recenta sau veche.

Cele mai comune boli transmise de soareci

Sobolanii si soarecii care se circula prin peretii si podelele casei dvs. sunt mai mult decat o simpla neplacere, iar pericolul pe care il prezinta depaseste daunele cauzate daca rosesc materiale si obiecte de constructie.

Sobolanii, soarecii si alte rozatoare pot prezenta un risc grav pentru sanatatea familiei dvs. prin diferitii microbi si paraziti cauzatori de boli pe care ii pot transporta.

Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor ), listeaza de cel putin sapte boli cunoscute cauzate de sobolani, soareci, si alte insecte.

Soarecele de casa ( Peromyscus maniculatus) , sobolanul de bumbac ( Sigmodon Hispidus) , sobolanul de orez ( Oryzomys palustris ) si soarecele cu picior alb ( Peromyscus leucopus ) pot transporta si raspandi sindromul pulmonar hantavirus (numit si HPS sau pur si simplu hantavirus ). Aceasta este una dintre cele mai grave boli care pot fi purtate de rozatoare, primind o mare atentie in ultimii ani, in special in regiunile occidentale ale SUA.

Sindromul pulmonar Hantavirus este cauzat de o serie de virusi diferiti si afecteaza cel mai adesea plamanii, inima si rinichii oamenilor. Simptomele sunt similare cu cele ale gripei, dar se inrautatesc rapid si pot pune viata in pericol daca nu sunt tratate. Rozatoarele nu sunt afectate de virusi, dar le raspandesc prin saliva, urina si fecale.

Soarecii capabili sa transporte bacteriile se gasesc cu totii in cea mai mare parte a Americii de Nord si de Sud si sunt intrusi obisnuiti in case si dependinte. Transmiterea la om a virusilor care cauzeaza HPS poate avea loc prin:

  • Respiratie in praf contaminat cu urina sau fecale de rozatoare
  • Atingerea rozatoarelor infectate sau a urinei si fecalelor acestora
  • A fi muscat de un soarece sau sobolan infectat

Diagnosticul poate fi dificil, deoarece boala seamana foarte mult cu gripa in simptomele sale. Tratamentul HPS necesita spitalizare cu terapie intensiva cu oxigen suplimentar, iar infectiile grave sunt fatale aproximativ 40% din timp.

Aceasta este o boala foarte grava, pentru care cea mai buna prevenire este evitarea oricarui contact cu rozatoarele despre care se stie ca poarta virusurile care cauzeaza HPS. Din fericire, boala este relativ rara, desi primeste multa publicitate datorita severitatii sale. Apeleaza la profesional 3D deratizare atunci cand vrei sa scapi de soareci.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…