Echipamente utilizate pe un santier de constructii

Echipamente utilizate pe un santier de constructii

0 Shares
0
0
0

Excavatoarele sunt echipamente mari de constructie care pot fi disponibile pe roti sau senile; acesta din urma este considerat standardul in industrie. Un excavator traditional are de obicei un brat lung conectat la o cabina rotativa care se poate roti complet la 360 de grade.

Operatorul sta in cabina si de acolo poate avea vizibilitate asupra locului. Excavatoarele sunt cel mai adesea folosite pentru a sapa sau pentru a ridica piese grele, inclusiv piese prefabricate, tevi si alte echipamente mai mici. Cauti utilaje pentru constructii? Arunca privire aici: Ret utilaje de constructii!

Cele mai frecvente utilizari ale unui excavator sunt:

 • Manipularea
  Materialelor
 • Excavarea santurilor, gaurilor si fundatiilor
  Demolarea bruta
 • Nivelare
  Bruta
 • Ridicarea grea
  Si instalarea tevilor

  Buldoexcavatoare

Buldoexcavatoare sunt foarte asemanatoare cu tractoarele cu o mica diferenta: acestea contin o lopata reglabila pe partea din fata a echipamentului si o galeata mica pe partea din spate a incarcatorului care este utilizat pentru sapare. Buldoexcavatoare sunt considerate echipamente de constructii de dimensiuni medii pentru locuri de munca mai mici si cu spatiu limitat pentru a efectua operatiuni.

Ele pot muta pamant, umple, sapa santuri si pot pune tevi mai mici in loc. Unul dintre cele mai bune atribute ale buldoexcavatoarelor este ca acestea sunt montate pe anvelope si pot fi utilizate in zonele si curtile construite. “Cuva “din spate poate fi modificata folosind diferite accesorii care va permit sa sapati santuri de diferite latimi.

Impingatoare

Impingatoarele de pamant sunt considerate unul dintre cele mai puternice si mai fiabile echipamente de constructii grele utilizate in industria constructiilor.

Este un echipament puternic si extrem de greu, care este folosit pentru a muta pamantul de-a lungul marilor suprafete deschise de teren. Impingatoarele de pamant au o lama larga, plana pe fata, care poate fi actionata folosind doua pistoane hidraulice care permit miscarea lamei la unghiuri sau adancimi limitate. Acestea sunt utilizate in mod normal pentru a impinge gramezi de pamant si pentru nivelare dura/fina, in functie de dimensiunea excavatorului. Greutatea sa poate fi folosita pentru a zdrobi bolovani mai mari, printre alte actiuni.

Incarcatoare

Sunt una dintre cele mai versatile masini de constructii disponibile in industria constructiilor. Acest echipament, foarte simplu de operat, se poate roti in interiorul propriei amprente, ca un rezervor, ceea ce il face ideal in spatii inchise sau in zonele in care activitatea de constructie a fost finalizata. Incarcatoarele antiderapante au roti si pot oferi o tractiune mai mare, ideala in zapada sau noroi, reduc compactarea solului, iar sistemul lor de rulare previne deteriorarea zonelor finite.

Nivelatoare

Sunt echipamente grele utilizate pentru a nivela si muta cantitati mici de murdarie. Ele au o lama lunga care poate fi ajustata pentru a satisface anumite unghiuri pentru a crea o suprafata plana. Acest echipament de constructie poate avea in mod normal o a doua lama in fata puntii din fata si, in unele cazuri, poate fi utilizat pentru mineritul subteran.

Istoria excavatorului

Evoluand in paralel cu dezvoltarea in SUA, buldoexcavatoarele au fost produse pentru prima data in Marea Britanie in 1953 de catre JCB , dar era doar un prototip. Primul buldoexcavator din lume cu garantie din fabrica a fost introdus in SUA de catre JI Case in 1957. Modelul lor 320 a fost primul buldoexcavator in serie din lume.

Desi bazat pe un tractor, un buldoexcavator a fost si nu este aproape niciodata numit tractor atunci cand atat incarcatorul , cat si buldoexcavatorul sunt atasate permanent. De asemenea, buldoexcavatoarele nu sunt utilizate in general pentru remorcare si, de obicei, nu au o priza de putere(PTO) de asemenea, aceasta este folosita pentru a antrena pompa hidraulica care actioneaza atasamentele.

Cand buldoexcavatorul este atasat permanent, masina are de obicei un scaun care se poate roti in spate pentru a se confrunta cu comenzile sapei. Atasamentele detasabile pentru buldoexcavator au aproape intotdeauna un loc separat pe atasamentul in sine.

Un buldoexcavator tipic european; acestea au de obicei un suport pentru buldoexcavator cu deplasare laterala si stabilizatori verticali.

In Marea Britanie si Irlanda sunt denumite in mod obisnuit pur si simplu JCB; ele sunt numite popular „JCB” in India. In Statele Unite, acestea sunt adesea denumite „buldoexcavatoare”, desi termenul „ buldoexcavator ” se refera doar la o componenta. In Rusia , acestea sunt denumite excavatoare – incarcatoare .

In 1970, Hy-Dynamic, acum o divizie a Bucyrus-Erie , producatorul Dynahoe, a fost prima companie care a incorporat un sistem de tractiune integrala in buldoexcavatoare, permitand acestor modele sa parcurga aproape orice teren cu putina dificultate. De cand a fost inventat buldoexcavatorul, mai multe companii precum Caterpillar si John Deere au schimbat bratul din spate al buldoexcavatorului pentru a fi usor curbat ca cel al unui excavator , ceea ce poate permite mai multa manevrabilitate.

Buldoexcavatoarele sunt foarte comune si pot fi utilizate pentru o mare varietate de sarcini: constructii, demolari mici, transport usor al materialelor de constructie , alimentarea echipamentelor de constructie, saparea gropilor/ excavarea , amenajarea teritoriului , spargerea asfaltului si asfaltarea drumurilor.

0 Shares
You May Also Like