Importanţa asigurării auto

Importanţa asigurării auto

0 Shares
0
0
0

Atunci când ne gândim la o  asigurare (în sensul de acoperire financiară, şi nu o convingere dintre două părţi sau alte înţelesuri), cel mai adesea ne gândim la asgurare de sănătate. Deşi afacerea asigurării auto a înflorit, ca multe alte afaceri, în România de la sfârşitul anilor 90 şi începutul anilor 2000, utilitatea unei asigurări auto este încă un subiect de discuţie în rândul posesorilor de autoturisme.

Sunt şoferi care preferă o singură formă de asigurare (cea obligatorie), evitându-le, astfel pe restul. Sunt cei cre îşi fac câteva asigurări ( de exemplu, pentru coliziune frontală) şi rămân la acestea, şi sunt cei care inveestesc cât pot în orice tip de asigurare.

Ultima categorie este una mai rară, dar nu tocmai inexistentă. În acest articol voi încerca să prezint de ce trebuie să ne facem o  asigurare, şi ce ar trebui să avem în vedere.

Dacă vă ignoraţi poliţa, cu atât  veți plăti mai mult pe termen lung

Majoritatea companiilor de asigurări consideră că șoferii care sunt autorizați să conducă, dar nu au asigurare, sunt riscanți sau iresponsabili. Din această cauză, dacă vă lăsați decaderea poliței, probabil că veți plăti mai mult atunci când veți cumpăra o asigurare auto.

Pentru a evita acest lucru, dacă nu doriți să plătiți pentru asigurare sau intenționați să lăsați polița să expire deoarece doriți să schimbați companiile de asigurări auto, asigurați-vă că ați achiziționat o asigurare auto înainte ca polița dvs. actuală să fie anulată.

Deductibile mai mari vă pot reduce prima

Prețurile asigurărilor se bazează pe câți bani consideră că ar trebui să plătească compania de asigurări. Dacă sunteți de acord să plătiți pentru o parte mai mare din propriile daune prin ridicarea deductibilelor, compania dvs. de asigurări auto știe automat că nu vor trebui să plătească la fel de mult pentru creanțele dvs.

Din această cauză, de obicei, vă vor oferi o primă mai mică. Dacă decideți să vă ridicați deductibilele pentru a economisi bani, asigurați-vă că vă puteți permite să plătiți deductibilul dacă trebuie să faceți o cerere.

Reducerile de asigurare pot face diferența

Majoritatea companiilor de asigurări oferă reduceri de asigurare auto pentru lucruri precum un dosar de conducere sigur, caracteristici de siguranță auto, dispozitive antifurt, plăți electronice și plata integrală.

Asigurați-vă că primiți recompensă pentru că sunteți un șofer sigur și pentru că aveți o mașină sigură, cumpărând în jur pentru asigurarea auto care vă apreciază antecedentele.

Acoperirea afectează ceea ce plătiți

Majoritatea primei de asigurare auto se îndreaptă, în general, către partea de răspundere legală obligatorie a poliței. De obicei, nu este o idee bună să reduceți această parte pentru a economisi bani, deoarece veți fi responsabil pentru orice sumă de daune peste limitele politicii dvs.

Cu toate acestea, alte acoperiri, deși în general utile, ar putea fi reduse sau eliminate pentru a vă reduce prima. Dacă aveți o mașină mai veche care nu merită prea mult sau dacă nu veți avea probleme cu plata unei mașini noi, coliziunile și acoperirile complete pot să nu aibă sens economic.

Utilizați calculatorul de acoperire pentru a vedea de câtă asigurare aveți nevoie.

Concluzie

Acestea fiind spuse, apelaţi cu încredere la o asigurare auto. Nu veţi regreta.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…