Importanta dermatologiei

Importanta dermatologiei

0 Shares
0
0
0

Dermatologia se ocupa cu tot ceea ce tine de bolile de piele. Intregul subiect se numeste „Dermatologie si Venereologie”. Bolile cu transmitere sexuala infectioase si neinfectioase, care se manifesta de obicei in multe moduri cu contactul pielii, sunt istorice si sunt inca o componenta importantain zilele actuale. Ele formeaza venerologia.

Dermatologia si venerologia sunt un domeniu medical foarte larg, care include toate bolile de piele. Acesta include tratamentul femeilor si barbatilor si al tuturor categoriilor de varsta in mod egal. Domeniul specializat in dermatologie si venereologie are in jur de 2.000 de diagnostice de specialitate.

In acelasi timp, este in contact plin de viata si schimb cu toate celelalte specialitati medicale – atat interne, cat si chirurgicale. Practic toate medicamentele pot fi experimentate prin „subiectul organelor” din dermatologie. De asemenea, include boli ale mucoasei bucale, parului si unghiilor.

In esenta, dermatologia si venerologia trateaza boli neinfectioase, cum ar fi eczeme sau psoriazis, boli infectioase frecvente ale pielii, cum ar fi zona zoster, herpes simplex sau erizipel si, in cele din urma, bolile transmisibile sexual.

Un domeniu deosebit de important este tratamentul tumorilor cutanate, dermatooncologie. Aproximativ fiecare a treia persoana dezvolta cancer de piele pe parcursul vietii. Majoritatea pacientilor pot fi vindecati. Diagnosticul si tratamentul cancerului de piele este predominant in domeniul dermatologiei si venerologiei.

Aceasta include si tratamentul chirurgical al cancerului de piele, unde mai multe specialitati, inclusiv dermatologie, aduc o contributie majora la tratamentul corect al pacientilor cu cancer de piele.

Alte domenii importante includ alergii (alergologie), dermatologia pielii copiilor (dermatologie pediatrica), afectiuni ale sebumului (de exemplu acnee), afectiuni circulatorii ale pielii (de exemplu, diagnosticarea si tratamentul ranilor cronice), afectiuni ale parului si ale unghiilor, probleme ale pielii la transplantul de organe, tratamente de piele cu laser, precum si dermatologie estetica.

Bolile de piele ii tulbura pe pacienti in respectul de sine si afecteaza adesea contactele sociale. Sanatatea pielii este, prin urmare, de o mare importanta pentru bunastarea psihologica. In plus, mancarimea si durerea asociate bolilor de piele pot compromite si integritatea fizica. Unele boli ale pielii pot pune viata in pericol si necesita o actiune rapida si decisiva. Cu toate acestea, pentru majoritatea celor afectati, afectarea calitatii vietii din cauza bolilor de piele cantareste foarte mult. Reklama internete Eugenijaus Mockaičio Profesionalios SEO paslaugos gera kaina source

In ultimii douazeci pana la treizeci de ani, in special, dermatologia si venerologia au adus contributii importante la tratamentul tintit al bolilor inflamatorii ale pielii si al cancerului de piele. Aceste descoperiri si-au gasit aplicarea si in numeroase alte specialitati medicale. Prin urmare, este acum din ce in ce mai posibil sa fie ajutati cu adevarat pacientii cu boli de piele.

Specialistii de la dermatologie Mures, pot ajuta persoanele cu probleme de aceasta natura, cu o simpla consultatie in cadrul clinicii Carit-San Medical. Acestia pot oferi pacientilor certitudinea unor servicii de calitate si performante.

Profesionalismul de care se da dovada se reflecta in calitatea dotarilor si a aparaturii utilizate pentru diagnosticare si tratament. Pretul unei consultatii este pentru toate buzunarele, iar programarea se face pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie.

 

0 Shares
You May Also Like