Importanta folosirii unei placi pentru par

Importanta folosirii unei placi pentru par

0 Shares
0
0
0

La inceput, s-au folosit doua tije metalice, care sunt conectate intre ele printr-o balama si, datorita caldurii lor, au un efect de netezire. Aceasta este o descriere amanuntita a unei placi pentru par. Cele doua tije metalice erau de obicei incalzite la foc deschis si apoi folosite pentru a indrepta parul. In schimb, riscul de a te arde mai des a crescut – pe fata si pe par.

Cel mai mult, caldura a uscat parul. Firele individuale au devenit casante si s-au rupt. In ultimii ani, placa de indreptat parul a cunoscut imbunatatiri cu adevarat inteligente, care nu sunt in ultimul rand usoare pentru par.

Placile de indreptat de astazi consta din doua placi alungite care sunt conectate intre ele printr-o balama pentru a deschide si inchide placa de indreptat. Sursa de alimentare incalzeste cele doua placi opuse. Se plaseaza suvitele individuale de par intre placile de coafare si se apasa pe acestea pentru a trage apoi incet parul. Cu ajutorul caldurii, parul apare neted si stralucitor. Unele placi de indreptat ofera si capacitatea de a modela valuri si bucle.

Placa de indreptat parul este echipament standard in multe bai, impreuna cu un uscator de par si produse de ingrijire a parului. Pentru indreptarea si coafarea parului greu de gestionat in cateva momente, este bine in a folosi o placa de par fierbinte.

Placile de indreptat pot fi folosite pe aproape orice lungime de par, desi parul foarte scurt ingreuneaza obtinerea unor fire de par scurte si individuale intre placi. Avantajul unei placi pentru par consta in usurinta in utilizare si efectul imediat vizibil, chiar si cu cateva bucle puternice. In plus, chiar si suvitele de par pot fi indreptate.

Utilizatorii au cerinte individuale pentru temperatura si dimensiunea placilor de incalzire. O placa de indreptat parul cu o capacitate de temperatura de pana la 170 de grade Celsius si-ar atinge rapid limitele cu parul gros, dar este complet suficienta pentru parul subtire si casant. Placile de indreptat bune in comparatie conving cu o manopera impecabila, o prindere placuta si sigura si o aplicare sigura si usoara.

Pentru a nu deteriora parul in timpul procesului de indreptare, exista cateva sfaturi foarte utile. La urma urmei, se lucreaza cu o caldura enorma care intra in contact direct cu structurile parului si cu suprafata. Tratamentele termice prea intense pot avea consecinte negative asupra sanatatii parului. Este cu atat mai important in a se folosi mijloacele de styling potrivite.

Pentru parul scurt se recomanda o placa de par mica si ingusta, iar pentru parul foarte lung si puternic o placa de indreptat parul cu placi de incalzire largi si mari. Modelele bune folosesc o acoperire din titan, ceramica sau turmalina si variaza de la 75 de grade Celsius la 200 de grade Celsius. Cele mai bune placi pentru indreptat parul se gasesc pe Celsius online.

Placile pentru par nu trebuie folosite pe parul umed. In primul rand, acesta trebuie uscat foarte bine. Unele aparate de indreptat parul vin cu un indicator ce suna un semnal de alarma de indata ce parul nu este suficient de uscat.

Sfaturi pentru aranjarea parului

Daca incercati sa va purtati parul sus, dar acesta continua sa cada, luati un ac de par si incercati aceasta tehnica de „fixare” de la stilistul Ammon Carver. Indreptati capatul deschis al acului impotriva directiei parul este tras si lipit in parul tau. Chiar inainte ca acul sa fie introdus complet, rotiti-l astfel incat capatul deschis sa fie indreptat acum in aceeasi directie ca si parul, apoi impingeti acul complet pentru a-l fixa. Cand este facut corect, acul iti va strange parul mai bine si va fi si practic de neobservat.

Acest truc pentru coada de cal este cel mai rapid si mai usor mod de a-ti face parul sa para ca si cum a fost facut profesional si nu ca si cum l-ai prins asa. Dupa ce ti-ai asigurat coada de cal, apuca o mica suvita de par si infasoara-o in jurul bazei coadei pentru a acoperi elasticul. Acopera capatul sectiunii cu fixativ si netezeste-l pe baza pentru a o fixa perfect. Si daca te face sa te simti mai bine, poti infige un ac de par in baza pentru a te asigura ca parul sta foarte bine.

Indiferent daca incercati sa va uscati buclele la aer sau sa le protejati in timp ce dormiti, „ananasul” este trucul de coafat de care aveti nevoie pentru a le face sa para pline. Va impiedica buclele sa se intinda sau sa se lase. Doar strangeti-va parul in varful capului si fixati-l lejer cu un elastic. Dimineata sau cand buclele tale sunt uscate, indeparteaza elasticul si vei fi gata.

Este greu sa-ti dai seama cum sa faci o impletitura coada de peste, asa ca ajuta-te cu acest truc genial. Incepe cu parul legat intr-o coada de cal joasa pentru a-l mentine strans in timp ce impletesti. Odata ce ai terminat impletirea, scoate legatura de par de la baza.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…