Importanta utilizarii produselor naturale pentru starea generala de bine

Importanta utilizarii produselor naturale pentru starea generala de bine

0 Shares
0
0
0

Igiena si ingrijirea corpului sunt aspecte foarte importante de care trebuie sa tii cont zilnic. Pielea noastra nu este doar stratul care ne separa si ne protejeaza de lumea exterioara, ci este si un indicator al sanatatii, stilului de viata si, desigur, al frumusetii.

Pielea noastra indeplineste functii foarte importante si delicate, deci este esential sa invatam cum sa o tratam.

Pe langa un stil de viata sanatos si dinamic, tratamentul cosmetic pe care il facem zilnic iti va aduce multe beneficii. Putem realiza acest lucru cu tehnicile potrivite de igiena si masaj adecvate tipului nostru de piele. Sa nu uitam ca nu numai frecventa aplicarii produselor este importanta, ci si ce fel de produse se folosesc.

De ce am nevoie? Un tonic, un gel si…

Curatarea fetei este un pas indispensabil inainte de orice alt tratament de infrumusetare. Dupa cum stiti, la sfarsitul zilei se acumuleaza diferite substante pe fata noastra, cum ar fi:

  • Praf
  • Celule moarte
  • Contaminare
  • Substante reziduale din metabolismul pielii
  • Resturi de machiaj

Eliberarea porilor si indepartarea impuritatilor inseamna a face pielea sa respire si a stimula regenerarea celulara pentru a o face mai proaspata si mai luminoasa. Este important deoarece fata, la fel ca mainile, sunt intotdeauna expuse la agenti externi care o pot murdari sau deteriora.

Curatarea fetei este o actiune care ar trebui sa se faca zilnic, indiferent daca te machiezi sau nu. Murdaria care trebuie indepartata este formata doar partial din reziduuri de machiaj, deoarece poluarea si praful sunt depuse pe piele sufocand pielea noastra.

Igiena adecvata a pielii ar trebui sa tina seama de echilibrul sau natural, acordand atentie sa nu se unga grasime sau sa se deshidrateze. Trebuie sa ne cunoastem pielea, sa stim daca este grasa, combinata sau sensibila, pentru a o putea trata in cel mai corect mod in functie de cerintele sale.

Cum sa spalati pielea in mod corect:

Spalarea fetei cu mainile nu este suficienta pentru a elimina impuritatile, este necesar sa puneti mana pe sapun sau lotiune naturala care are un efect de purificare adecvat.

Produsele ideale pentru curatarea fetei:

Buretele natural fagure de miere este probabil primul “must” pentru ingrijirea si bunastarea fetei, deoarece este un produs 100% natural, hipoalergenic si ecologic. Este cea mai delicata metoda posibila pentru a ne curata in profunzime pielea. Este potrivit chiar si pentru indepartarea celui mai rezistent machiaj.

Este un burete compact care iti va lasa fata curata, moale si plina de luminozitate. O ingrijire naturala autentica potrivita pentru pielea sensibila, chiar si pentru bebelusi.

Acest burete inhiba in mod natural formarea bacteriilor in interior, astfel incat mirosurile nedorite nu se formeaza si pot fi utilizate pentru o lunga perioada de timp. Cumpara produse din magazinul Beauty Bio! 

Diferite produse: Bureti, perii faciale… Natura ne ofera o mare multitudine de fibre naturale ideale pentru tratamente purificatoare care ne ajuta sa eliminam celulele moarte, sa reactivam circulatia si sa eliminam temeinic impuritatile.

Aceste tratamente trebuie alese in functie de tipul de piele si trebuie alternate de cel putin cateva ori pe saptamana; ele sunt esentiale pentru a reinnoi pielea, in special in schimbarile de sezon, cand pielea trebuie in special sa-si redescopere stralucirea naturala si moliciunea.

Ce sunt radicalii liberi?

Radicalii liberi sunt legati de imbatranire si de o serie de boli, dar se stie putin despre rolul lor in sanatatea umana sau despre cum sa ii impiedice sa imbolnaveasca oamenii.

Se crede ca radicalii liberi sunt responsabili pentru schimbarile de aspect legate de varsta, cum ar fi ridurile si parul gri. Intelegerea radicalilor liberi necesita cunostinte de baza de chimie.

Atomii sunt inconjurati de electroni care orbiteaza atomul in straturi numite invelisuri. Fiecare invelis trebuie sa fie umplut cu un numar stabilit de electroni. Cand o structura este plina; electronii incep sa umple urmatoarea invelis.

Daca un atom are un invelis exterior care nu este plin, se poate lega de un alt atom, folosind electronii pentru a-si completa invelisul exterior. Aceste tipuri de atomi sunt cunoscuti ca radicali liberi.

Atomii cu invelisul exterior complet sunt stabili, dar radicalii liberi sunt instabili si, in efortul de a compensa numarul de electroni din invelisul lor exterior, ei reactioneaza rapid cu alte substante.

Atunci cand moleculele de oxigen se divid in atomi unici care au electroni nepereche, ei devin radicali liberi instabili care cauta alti atomi sau molecule de care sa se lege. Daca acest lucru continua sa se intample, incepe un proces numit stres oxidativ.

Stresul oxidativ poate deteriora celulele organismului, ducand la o serie de boli si provoaca simptome de imbatranire, cum ar fi ridurile.

Radicalii liberi sunt atomi instabili. Pentru a deveni mai stabili, ei preiau electroni de la alti atomi. Acest lucru poate provoca boli sau semne de imbatranire.

Conform teoriei radicalilor liberi a imbatranirii, prezentata pentru prima data in 1956, radicalii liberi descompun celulele in timp.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…