Informatii cu privire la muscatura de plosnita

Informatii cu privire la muscatura de plosnita

0 Shares
0
0
0

Majoritatea persoanelor care sunt muscate de plosnite prezinta simptome care includ iritatie, rani sau mancarime. Dar cum ar trebui tratata muscatura de plosnita si totodata poate fi prevenita? Exista mai multe modalitati de a reduce sansele de a fi muscat, in timp ce optiunile de tratament includ o igiena buna. Acest articol exploreaza detaliat metodele de tratare si prevenire a muscaturilor de pat.

Plosnitele sunt mici insecte parazite care se hranesc cu sangele oamenilor si al animalelor. Desi reprezinta o problema de sanatate publica, nu se stie daca plosnitele transmit boli prin muscaturile lor. Daunatorii sunt mult mai activi atunci cand oamenii dorm, in timpul noptii si dimineata devreme. Se estimeaza ca unul din cinci europeni s-a confruntat personal cu o infestare cu plosnite sau cunoaste pe cineva care a avut asemenea probleme.

Muscaturi

Muscaturile de plosnite pot forma o linie sau pot avea un model in zig-zag. Plosnitele pot musca oriunde pe corp unde exista piele. De obicei, muscaturile tind sa apara in zonele expuse in timpul somnului, cum ar fi:

gat

fata

maini

umeri

brate

picioare

Multi oameni nu simt muscatura in sine, insa ulterior prezinta anumite simptome clare, in afara de punctele rosii care sunt muscaturile de plosnite. Alte persoane sunt hipersensibile la muscaturi si dezvolta simptome mult mai severe. In majoritatea cazurilor, simptomele apar mai mult sau mai putin imediat dupa muscatura, dar se pot dezvolta sau progresa si in urmatoarele zile.

Fara iritatii suplimentare, simptomele dispar de obicei dupa o saptamana. Aproape toate muscaturile de plosnite vor produce un anumit grad de disconfort, de obicei mancarime si inflamatie. Alte semne si simptome ale muscaturilor de plosnite includ:

o senzatie dureroasa de arsura

o umflatura si senzatie mancarime ridicata cu un centru clar

o umflatura rosie cu mancarime, cu un centru intunecat si o zona inconjuratoare usor inflamata

mici umflaturi rosii

mici umflaturi rosii inconjurate de vezicule sau urticarie

eruptii papulare

mici pete de sange de cele mai multe ori uscate, provenite din muscaturi sau cearsafurile si pijamalele patate cu sange

pete uscate de culoare rosiatica sau maro-rosiatica pe tesaturi din cauza excrementelor de plosnite

Caracteristicile individuale ale muscaturii plosnitei, dar si afectiunile persoanei care este muscata influenteaza, de asemenea, ranile rezultate. Desi sunt destul de rare, unii oameni au sau dezvolta reactii si simptome severe din cauza muscaturilor de plosnita. Simptomele grave care necesita asistenta medicala includ:

respiratie dificila

vezicule

febra

senzatie de greata sau asemanatoare gripei

limba umflata

batai neregulate ale inimii

In cazul in care prezentati unul dintre simptomele mentionate anterior, aparute in urma muscaturilor de plosnite, noi va recomandam sa vizitati un medic. In acest mod veti evita infectiile, dar si viitoarele complicatii. Daca aveti alergie la muscaturile de insecte, asigurati-va ca va igienizati casa in mod corespunzator destul de des.

Probabilitate crescuta de infectie: din cauza ca veti zgaria suprafeta pielii care a fost ranita.

Privarea de somn: Ideea de a fi gazda unui parazit poate fi extrem de stresanta. Avand in vedere ca plosnitele se hranesc doar noaptea, unii oameni vor evita sa doarma sau vor avea un somn nelinistit.

0 Shares
You May Also Like