Invata sa pilotezi un avion in 7 pasi

0 Shares
0
0
0

De ce sa inveti sa zbori? Sunt tot atatea motive cati piloti exista. Unii au visat intotdeauna sa detina propriul avion, altii urmeaza o cariera de zbor, altii recunosc ca un avion usor este un instrument de afaceri util.
Indiferent de motivul specific, toti pilotii au un lucru in comun – entuziasmul si dragostea pentru zbor.

Ia o lectie de zbor introductiva

Sa incepi este usor. Rezerva pur si simplu un zbor introductiv si incepe-ti aventura in lumea aviatiei. Alege, de exemplu, un zbor de initiere pe un site de activitati in Brasov. La inceputul zborului de initiere cu pasager in spate, tu si pasagerul veti asculta instructiunile de pilotaj date de un instructor cu experienta, pentru ca mai apoi sa inceapa zborul de 20 sau 30 de minute. In acest timp, vei pilota un avion cu dubla comanda, instructorul putandu-ti veni in ajutor in orice clipa.

Incepe-ti lectiile

Inscrie-te la un curs cu instructori autorizati de zbor. Exista si material de studiu acasa, pentru a reduce timpul necesar pentru lectiile de la sol.

Fa primul zbor solo

Primul tau zbor solo va fi unul dintre cele mai interesante lucruri pe care le vei face vreodata! Odata ce ai finalizat prima parte a instructiunii de zbor si ai demonstrat instructorului abilitatile necesare de pilot, acesta este momentul sa gusti cu adevarat libertatea.

Imbunatateste-ti abilitatile, acumuleaza timp si castiga experienta

Acum ca esti liber sa zbori singur, trebuie sa exersezi, sa exersezi si iar sa exersezi. Dar ce poate fi mai distractiv decat ,,a trebui” sa zbori? Dupa aproximativ 40 de ore de timp total de zbor, majoritatea studentilor sunt gata sa inceapa testarea pentru certificatul de pilot privat.

Sustine examenul scris si ia-ti certificatul de pilot

Asociatia de Zbor Liber din Romania administreaza un test care confirma nivelul de cunostinte si pregatire pentru un zbor de verificare. Elevul pilot trebuie sa obtina minim 75% la eximanarea teoretica scrisa, la fiecare dintre disciplinele studiate in cadrul cursului si sa fie declarat “ADMIS” in urma testului de indemanare practica, la sol si in zbor, de catre un examinator autorizat. Toate antrenamentele si eforturile tale duc la acest zbor. Cunostintele si abilitatile tale aeronautice sunt revizuite de un examinator care iti va da unda verde pentru zbor. Ce realizare!

Dupa obtinerea certificatului

Acum este randul tau sa experimentezi fiorul de a le oferi altora libertatea de zbor. Esti licentiat si instruit, iar abilitatile tale sunt astfel incat sa poti duce familia si prietenii in albastrul salbatic de sus.

Intr-un avion usor, calatoresti mult mai repede decat cu masina si este mult mai distractiv sa ajungi oriunde te-ai duce. Poti lasa in urma necazul marilor terminale ale aeroporturilor si companiilor aeriene. S-ar putea sa incepi sa astepti cu nerabdare calatoriile de afaceri pentru o schimbare. Sau vei adauga ceva condiment weekend-urilor tale cu excursii de o zi despre care nu ti-ai imaginat niciodata ca ar fi posibile. (De exemplu, un avion Cessna 172 Skyhawk cu patru locuri, care poate fi inchiriat la aeroport, poate zbura de la Logan pana pe coasta Californiei cu un singur rezervor de combustibil si poate ajunge acolo intr-o dupa-amiaza.

0 Shares
You May Also Like