Maximizarea potentialului si imbunatatirea relatiilor cu ceilalti prin consiliere psihologica

Maximizarea potentialului si imbunatatirea relatiilor cu ceilalti prin consiliere psihologica

0 Shares
0
0
0

De cate ori nu ai nevoie de un sfat din partea unui prieten sau cunostinte pentru a putea decide intr-o situatie critica? Ei bine, sfaturile au un nivel ridicat de subiectivism atunci cand persoana nu cunoaste suficient de bine contextul sau protagonistii. Fie ca vorbim despre orientare in cariera sau medierea relatiilor cu ceilalti, a primi consiliere in acest domeniu versatil poate fi o adevarata provocare pentru cineva care nu este profesionist. Din acest motiv, iti recomandam sa apelezi mereu cand ai nevoie la specialisti in consiliere psihologica Cluj Napoca, totul pentru a putea revendica cele mai bune solutii si optiuni pentru tine si viata ta. In cadrul acestui articol iti prezentam cateva informatii vitale despre consilierea psihologica si implicatiile acesteia si mai ales, despre cum aceasta iti poate modela optiunile inspre maximizarea propriului potential.

Ce este consilierea psihologica si cum poate fi ea definita?

Inainte de a intra in etimologia cuvantului „cosiliere” este indicat sa iti subliniem dezideratul principal al psihologiei. Asa cum probabil deja stii, psihologia si specialistii care lucreaza in acest domeniu opereaza cu sentimentele, emotiile si gandurile umane, vindecand, orientand si scotand in evidenta lucruri cu adevarat importante pentru individ. Principalul „mobil” al acestei stiinte este logosul. Totul se realizeaza prin intermediul cuvantului si a artei conversatiei care poate oferi oamenilor capacitatea de intelegere si autointelegere. Principalul obiectiv al consilierii psihologice este acela de a  modifica anumite abateri comportamentale si de a convinge oamenii de importanta armonizarii relatiilor cu ceilalti. Consilierea nu implica o relatie de determinare si nu este intruziva. Aceasta trebuie sa fie caracterizata de o anumita liniaritate si mai ales, de dorinta pacientului de a exterioriza anumite trairi. Ulterior, dupa un numar minim de sedinte in care specialistul cunoaste suficient de bine problemele pacientului, acesta va incerca sa construiasca prin efort comun solutii adaptate.

Rezumand, consilierea psihologica se ocupa de factori multidimensionali care pot modifica/afecta/influenta comportamentul uman. De la cei care vizeaza cunoasterea de sine si pana la concretizarea unor tulburari de comportament, toti acesti indicatori pot fi operationalizati pozitiv cu ajutor de specialitate. Iti doresti o imbunatatire in viata ta? Consilierea psihologica este pentru tine!

Exemple de contexte in care poti apela la ajutor de specialitate

Nu putem realiza o lista exhaustiva de motive pentru care oamenii ar trebui sa apeleze la ajutor de specialitate. Cu toate acestea, daca te afli intr-un impas legat de luarea unei decizii importante pentru evolutia ta, te concentrezi mai mereu pe trecut si problemele legate de acesta, ai un comportament irascibil fata de toata lumea sau te integrezi greu in grupuri, toate acestea pot fi semnele unor probleme afective care iti afecteaza existenta. Cu ajutorul consilierii psihologice vei putea identifica, alaturi de un specialist, cauzele variate ale problemelor cu care te confrunti, vei gestiona mai eficient propriul timp, dar si situatii care pana acum te puneau in dificultate, vei invata sa manageriezi mai eficient stresul si interactiunile. Intelegerea emotiilor si nu inhibarea lor sunt premise de la care trebuie pornit atunci cand se realizeaza consiliere. Daca si tu iti doresti evolutii resimtite in propriul traseu existential, cu siguranta vizita la terapeut te va ajuta!

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…