Modul de a alege materiale de constructie bune

Modul de a alege materiale de constructie bune

0 Shares
0
0
0

Fier sau otel pentru constructii

Fierul de constructie sau fierul ondulat este principalul material atunci cand construiti o casa, deoarece ofera stabilitate atunci cand are loc o miscare seismica, impiedicand caderea sau prabusirea casei.

Este important sa stiti ca fierul de constructie trebuie sa fie”ondulat” pe suprafata  deoarece faciliteaza aderenta lor cu betonul. In mod similar, acesta trebuie sa fie de gradul 60 pentru a rezista seismelor, in conformitate cu Regulamentul National de constructii.

Fiecare fier are o lungime de 9 m. Fierul are diametre diferite; cele mai utilizate intr-o casa sunt cele de 6 mm, 3/8″, 1/2″ si 5/8. Mai multe detalii aici.

Ciment

Este un material care, combinat cu nisip, piatra si apa, produce un amestec numit beton,care are capacitatea de a se intari pana la consistenta unei pietre. Puteti gasi cimentul in saci de 42,5 kg, exista diferite marci si tipuri si este obisnuit ca caracteristicile sale sa fie imprimate pe pungi. Cele mai frecvent utilizate sunt de tip I .

Piatra

Pietrele  sunt pietre unghiulare sau rotunjite in forma care se adauga la betonul fundatiei. Ele pot masura pana la 25 cm pe lateral sau in diametru.

Piatra zdrobita

Aceasta piatra ar trebui sa fie de consistenta tare, adica nu ar trebui sa se rupa usor. Nu trebuie sa fie poroasa sau sa aiba argila, praf sau noroi aderent la suprafata sa. Acesta este folosit pentru a pregati beton si este vandut in 1 “, 3 / 4″ si 1 / 2 ” dimensiuni.

Nisip grosier si nisip fin

Este important sa stiti ca nisipul grosier ar trebui sa fie lipsit de praf sau saruri si nici nu ar trebui sa aiba un aspect foarte intunecat. Particulele sale pot ajunge pana la o dimensiune maxima de 5 mm. Pentru nici un motiv ar trebui sa utilizati nisip de mare. Particulele sale trebuie sa aiba o dimensiune maxima de 1 mm. Este recomandabil sa achizitionati nisipul in carierele de garantie.

Beton

Este compus dintr-un amestec de nisip grosier si piatra zdrobita in proportii similare. Costul sau este mai ieftin decat cumpararea separata a celor doua elemente, dar utilizarea sa este limitata la betonul cu rezistenta scazuta, cum ar fi fundatiile si podelele false.

Apa

Pentru constructii, apa trebuie sa fie potabila, adica curata, proaspata, fara miros, culoare sau gust. Nu trebuie sa spumeze atunci cand este agitata. Apa de mare nu este potrivita pentru prepararea betonului,deoarece sarurile pe care le contine pot coroda fierul folosit in constructii.

Caramizi pentru pereti

Pentru pereti  este recomandabil sa se utilizeze caramizi de buna calitate .Unele au 18 gauri (perforatii verticale) si masuratorile lor sunt de obicei: 9 cm inaltime, 13 cm latime si 24 cm lungime.

Caramizi pentru pereti despartitori

Peretii despartitori sunt peretii care sunt utilizati numai pentru a separa mediile dintr-o casa. Aceste caramizi nu sustin greutatea casei, adica daca indepartam acesti pereti nu ar exista pericolul prabusirii caselor . Aceasta caramida este adesea folosita atunci cand se doreste o compartimentare a casei pe interior.

La ce sa fii atent atunci cand alegi materialele de constructie?

In momentul in care trebuie sa iti alegi materialele de constructii, tine cont de mai multe aspecte foarte importante astfel incat, la final sa poti obtine cele mai bune rezultate. In primul rand orienteaza-te spre produse de cea mai buna calitate pentru ca atunci cand alegi astfel de produse vei vedea ca poti avea incredere in ele pe termen lung. Aceste produse de buna calitate asigura durabilitatea constructiilor si sistemelor in care sunt implicate.

Spre exemplu, atunci cand alegi o teava de buna calitate, vei putea dormi linistit fara sa stai mereu cu grija ca teava respectiva risca sa se sparga atunci cand iti este lumea mai draga sau si mai grav, atunci cand esti plecat in vacanta.

Cu siguranta te gandesti si tu la acele momente in care te suna vecina de sub tine si iti spune ca i-ai inundat sufrageria, are aplicele cazute si a ramas fara curent din cauza ca apa de la tine a ajuns in tabloul ei. Mai grav si mai interesant totodata este atunci cand lasi tot blocul fara curent electric din cauza ca apa ajunge sa distruga instalatia.

Pentru a evita evenimente nefericite de genul acesta, alege de fiecare data materiale de cea mai buna calitate pe care sa le folosesti in casa ta astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate si sa te asiguri ca nu ai surprize neplacute.

De asemenea, materialele de constructie de calitate te vor ajuta sa faci si economii ceea ce este foarte important pentru ca de obicei intra mai putin material atunci cand acesta are consistenta optima si face priza mai bine pe suprafata peretilor sau pe alte obiecte.

Recomandarea noastra este sa te orientezi mereu spre produse calitative, care sa te tina.

0 Shares
You May Also Like