Motive pentru care ceasul de mana ramane in trend

Motive pentru care ceasul de mana ramane in trend

0 Shares
0
0
0

Oricine doreste sa aiba o aderenta eleganta la timp, ceasurile de mana sunt o solutie precisa si semnificativa din punct de vedere estetic. In epoca smartphone-urilor, exista cu siguranta voci ce cred ca a purta ceasuri de mana este un lucru din trecut. Dar desigur, nu este cazul acestui lucru, dimpotriva, purtarea ceasurilor de mana este o tendinta atemporala fara data de expirare.

Cel mai evident motiv, in primul rand, ceasurile de mana sunt cel mai simplu mod de a verifica oricand ora, dintr-o clipita. Desi exista situatii in care scoaterea telefonului mobil nu este practica sau chiar incalca eticheta (de exemplu, la o intalnire, intr-un restaurant sau in timpul unei intalniri de afaceri), privirile la incheietura mainii sunt usoare si discrete. Latura practica a unui ceas de mana poate fi vazuta si sub un alt aspect. In timp ce trebuie ca telefonul mobil sa se incarce, oricine se va putea baza intotdeauna pe ceasul de mana. Functioneaza intotdeauna cu precizie si chiar si timp de cativa ani, fara a fi nevoie in aparitia grijilor cu privire la baterie.

In plus, in vremurile in care trebuie impartita atentia cu moderare si in mod sensibil, ceasurile de mana nu va lasa pe nimeni sa piarda esentialul zilei. Un aspect rapid si concentrat este suficient, stiind doar informatiile dorite. De foarte multe ori se intampla ca atunci cand se doreste verificarea orei, dupa deblocarea telefonului, persoana sa se piarda printre notificari, e-mailuri si mesaje, uitand de fapt motivul deblocarii dispozitivului.

Pentru o imbracaminte eleganta, este foarte important un accesoriu perfect. Ceasuri Longines pentru barbati de mana sunt potrivite in mod special pentru acest lucru, deoarece pot fi combinate cu orice stil si ii confera o nota foarte personala si moderna. Fiecare ocazie ofera propriile posibilitati in acest sens. Pentru un accesoriu de agrement, cel mai bun sfat va fi un ceas de mana casual, discret.Pentru sportivi, se va putea alege un model robust, dar nu prea mare, astfel incat sa nu impiedice sportul. Pentru o ocazie formala, cum ar fi intalniri de afaceri importante sau invitatii speciale, trebuie pregatit si un ceas de mana elegant.

Dar, indiferent pentru ce ocazie se va purta un ceas, un lucru este sigur. Persoanele din jur cu siguranta il vor observa. Pentru ca un ceas la incheietura mainii atrage atentia oamenilor. Asa ca se va putea intampla adesea ca persoanele din jur sa atinteasca cu o privire bijuteria si chiar sa o complimenteze. Pe langa utilizarea foarte practica a afisajului de timp, ceasurile de mana ofera, de asemenea, o modalitate usoara de a intra in conversatie cu oameni noi.

Si deosebit de important pentru barbati, spre deosebire de femei, barbatii nu au prea multe optiuni pentru a purta accesorii elegante pe corp. Din acest motiv, ceasurile de mana sunt, in majoritatea cazurilor, singurul mod posibil de a-si rotunji tinuta intr-un mod elegant.

Ceasurile de mana sunt o expresie perceptibila a stilului de viata catre ceilalti. De asemenea, arata atitudinea fata de subiecte precum durabilitatea, moda sau banii si, desigur, personalitatii.

De ce sunt atat de speciale ceasurile

Exista ceasuri normale si exista ceasuri speciale. Primul iti spune ce ora este. Acesta din urma spune lumii ce fel de om esti – unul caruia ii pasa de maiestrie si traditie si de timpul bine petrecut (si, adesea, bine petrecut). Acest tip de ceas este de obicei asamblat intr-un colt linistit al Elvetiei, unde, precum si roti dintate si unelte si metale pretioase, producatorii sai adauga si ceva inefabil. Ceva cu mai multa valoare decat simpla cunoastere a orei.

Si aceasta inefabilitate este ceea ce face ca cumpararea unui ceas sa fie un proces atat de interesant. Spre deosebire, sa zicem, de un smartphone nou , noul ceas perfect nu este doar cel cu cele mai multe functii (cu exceptia cazului in care cautati acest lucru , caz in care un ceas poate avea si un pret foarte mare. Nici nu este cazul in care costul echivaleaza automat cu calitatea.

Ar fi o prostie  sa asezi un ceas pe scara maretiei doar pentru ca ti-a rupt cardul de credit. Ceasurile speciale se regasesc intreaga gama de etichete de pret, iar optiunile clasice si mai silentioase arata ca ati facut cercetarile corect, precum si ati facut un pas semnificativ spre a deveni un colectionar de ceasuri propriu-zis.

Nu este usor de facut. Una dintre cele mai mari iluzii ale lumii ceasurilor („horologie”, pentru a-i da numele propriu) este ca de obicei grupul colectionarilor este foarte exclusivist. Este o lume incarcata de terminologie. In unele cazuri, este si o lume nuantata de snobism: intrebati un colectionat de ceasuri diferenta dintre un ceas automat si unul cu cuart si fiti pregatiti pentru o miscare a ochilor si raspuns destul de arogant. Asta face ca ceasurile sa fie cu adevarat speciale.

0 Shares
You May Also Like