O alternativă pentru scaunul de birou tradiţional

O alternativă pentru scaunul de birou tradiţional

0 Shares
0
0
0

Introducere

La prima vedere, scaunele de birou dau o impresie puternică de eleganţă. Pielea, aspectul, totul te duce cu gândul la  clasă, formalitate şi stil. Totuşi, există anumite probleme legate de aceste scaune rigide. În acest articol, voi arunca o privire la ce înseamnă acestea şi cum am putea să le evităm înlocuind elementul-problemă.

Problema

Astăzi, stilurile de viață sedentare sunt extrem de contagioase.  Oamenii își petrec majoritatea zilelor stând jos. Există consecințe. Probleme de sănătate precum letargia, obezitatea, depresia și durerile de spate sunt acum frecvente. Scaunele de gaming îndeplinesc o nevoie crucială în această eră. Aflați despre beneficiile utilizării unui scaun de gaming. E adevărat! Abandonarea unui scaun de birou ieftin în favoarea unuia de gaming vă poate ajuta să vă simțiți mai bine, să aveţi o poziţie mai bună și să fiți mai productivi.

Principiul de bază este următorul: corpurile umane funcționează cel mai bine atunci când sunt active. În ciuda acestui fapt, lucrătorul tipic de birou petrece până la cincisprezece ore așezat în fiecare zi. Agravarea acestei probleme constă în modul în care angajații stau la locul de muncă.

Majoritatea birourilor își echipează personalul cu scaune de birou tradiționale și ieftine. Acestea vin cu cotiere fixe și un spătar rigid care nu se înclină. Acest stil de scaun obligă utilizatorii să rămână în poziții statice dăunătoare. Când spatele oboseste, utilizatorul trebuie să se adapteze, şi nu scaunul.

Companiile cumpără scaune de birou standard pentru angajații lor, în principal pentru că sunt ieftine. Asta în ciuda numeroaselor studii efectuate de-a lungul anilor, care subliniază pericolele poziţilor fixe de ședere.

De fapt, știința este clară. O poziție fixă  de ​​așezare limitează mișcarea și afectează mușchii. Apoi, mușchii trebuie să lucreze mai mult, ținând trunchiul, gâtul și umerii în sus împotriva gravitației. Asta accelerează oboseala, înrăutățind lucrurile.

Pe măsură ce mușchii obosesc, corpul se va fixa adesea într-o înclinare. Cu o postură cronică slabă, utilizatorii suferă o serie de probleme de sănătate. Circulația încetinește. Nealinierile la nivelul coloanei vertebrale și genunchilor exercită o presiune inegală asupra articulațiilor. Umărul și durerile de spate se accentuează. Pe măsură ce timpul înaintează, durerea se face simţită pe gât, explodând în migrene.

Acest factor poate duce la efecte negative de lungă durată. Mă simt nevoit să amintesc importanţa zonei cervicale şi a coloanei vertebrale pentru corpul uman. Coloana vertebrală este cea care ne permite să ne mişcăm, fiind, practic, „cablul” care transmte impulsuri de la creier la membre.

Totodată, funcţionează ca un şablon pentru siluetă. O poziţie corectă, cu spatele drept, ne permite să avem o imagine de supleţe, în contrast, o coloană curbată va face fiecare kilogram în plus mult, mult mai vizibil. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că o coloană înclinată în faţă distruge orice aspect de aparenţă plăcută.

Un remediu

Acum că am vorbit despre probleme, ar fi timpul să vorbim şi despre soluţii. O alternativă neconvenţională (considerată chiar nepotrivită de unii) este scaunul de gaming. Dar stai. Un scaun de gaming într-un birou?

Nu încalcă, cumva, formalitatea şi eleganţa asociată cu un astfel de loc de muncă? Aceasta e o întrebare destul de bună. Totuşi, dacă stăm să ne uităm, scaunul de gaming nu este o opţiune atât de rea, şi nicidecum o idee proastă. Ca să o spun pe scurt, scaunul de gaming a fost gândit pentru a fi utilizat de oameni care petrec perioade îndelungate în faţa unui ecran, fiind proiectat pentru a oferi un comfort sporit utilizatorului. Este flexibil şi comfortabil, diametral opus scaunului clasic de birou.

Există chiar diferite variaţii. Spre exemplu, eu unul mi-aş duce biroul la următorul nivel de comoditate cu un scaun pentru gaming cu suport de picioare. Un astfel de scaun m-ar ajuta să-mi relaxez membrele încordate în timpul unei zile pline la serviciu.

Un  scaun pentru gaming cu suport de picioare mai prezintă şi un raport foarte bun preţ calitate, iar beneficiile pentru sănătatea dvs. sunt mari.

Concluzie

Renunţarea la scaunul convenţional de birou în favoarea unui scaun de gaming poate părea o idee proastă, dar din punct de vedere al sănătăţii este chiar o necesitate.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…