Sauna pentru casa: Lux sau necesitate?

Sauna pentru casa: Lux sau necesitate?

0 Shares
0
0
0

O sauna pentru acasa este relaxanta, vindecatoare, calmeaza stresul, calmeaza si amelioreaza durerea, este revigoranta si este chiar spirituala si adesea necesara pentru a obtine o stare de bine suprema, prin urmare, intrebarea capata o importanta transcendentala: este sauna pentru casa un lux sau o necesitate?

Si nu ne referim doar la beneficiile sale imense, ci trebuie sa subliniem si reevaluarea caselor atunci cand este instalata o sauna in ele (ca si in cazul instalarii unei cazi cu jacuzzi) si este ca aceasta creatie finlandeza este mult mai valoroasa decat s-ar putea crede la prima vedere.

SAUNA: VALOROASA SI NECESARA

Desi la inceput insasi ideea ca o casa poate avea o sauna poate suna departe, adevarul este ca nu este. De fapt, faptul ca o casa avea toalete in interior era considerat si o adevarata nebunie in urma cu doar 120 de ani.

O casa cu sauna este egala cu o casa cu piscina inclusa, adica este un plus inclus care reevalueaza orice locuinta si reprezinta un nivel de exclusivitate pe care putini il au, dar cu o mare diferenta: este mult mai usor de intretinut si nu este la fel de solicitant din punct de vedere economic ca o piscina.

Un alt motiv pentru a apara valoarea intrinseca de a avea o sauna pentru casa este, evident, contributia imensa de sanatate, care va oferi utilizatorului, atat fizic si mental, si chiar spiritual, amintiti-va ca, la inceputurile sale o sauna a fost o modalitate de a aborda zeii si de a stabili o comuniune cu ei.

Unde poate fi localizata?

Practic, o sauna este o structura din lemn care trebuie sa fie acoperita si intr-un loc ideal pentru a mentine umiditatea si caldura. Acesta este de obicei instalat fie in gradina, intr-o camera neocupata sau intr-o zona din apropierea baii, care este suficient de mare pentru a fi confortabil de utilizat.

CE TIPURI DE SAUNA PENTRU ACASA EXISTA?

De obicei, oamenii descopera sauna uscata de exterior traditionala finlandeza acoperita cu lemn rezistent, cu un fel de sistem de generare a caldurii si de ventilatie, dar in realitate exista multe tipuri diferite si adesea necunoscute.

Modelul de baie turcesc

Originea acestei saune este de obicei situata in vremurile primului mare val migrator arab in perioada medievala si care a devenit rapid popular in Turcia.

La prima vedere are multe coincidente cu sauna finlandeza in ceea ce priveste constructia si dimensiunile, dar diferenta este ca temperatura sa este in jur de 40-50 ° C, in timp ce nivelul sau relativ de umiditate este de peste 90%.

Sauna in stil infrarosu

Una dintre cele mai moderne care exista si care functioneaza, dupa cum indica si numele, cu utilizarea luminii infrarosii.

Aceasta sauna pentru casa este formata dintr-o rezistenta electrica care poate emite raze infrarosii care permit incalzirea apei pana la aproximativ 50ºC, iar eficienta acesteia, in comparatie cu orice alta sauna traditionala este egala sau chiar mai mare, iar consumul de energie electrica este semnificativ mai mic decat cel al unui sistem electric.

Sauna electrica

Sauna electrica a avut marele avantaj ca putea fi instalata mai rapid oriunde, indiferent daca exista sau nu lemne de foc, semineu sau lemne, deoarece rezistenta electrica a incalzit apa care venea prin conducte si apoi un sistem de ventilatie situat in pereti elibera aburul condensat din interior, facandu-l mai practic si mai eficient din punct de vedere al costurilor.

Acum depinde de dumneavoastra sa decideti care dintre aceste saune se potriveste nevoilor si mediului disponibil pentru instalare in propriul dvs domiciliu. Alegeti sa va schimbati viata cu o sauna proprie si sa va reimprospatati atat fizicul cat si psihicul de fiecare data cand doriti.

0 Shares
You May Also Like