Sfaturi pentru a avea grija de autovehiculul tau

Sfaturi pentru a avea grija de autovehiculul tau

0 Shares
0
0
0

In lumea auto exista o mare varietate de marci si motoare, exista practic un singur tip de motor pentru fiecare tip de sofer. Dar daca exista ceva care uneste toata aceasta mare varietate de motoare este uleiul, un factor esential in ingrijirea motorului.

Descopera aceste sfaturi astfel incat masina ta sa fie mereu intr-o stare optima de functionare.

Fa-i verificarile la timp

Verificarile masinii tale sunt cele mai importante si pentru a avea o masina in stare buna de functionare, este absolut firesc sa ai si grija de ea prin efectuarea periodica intr-un centru specializat. Daca ai de schimbat piese auto, alege sa le schimb intr-un atelier bun si cu oameni specializati in acest domeniu.

Alimenteaza corect si cu un carburant optim

Nu toti carburantii sunt potriviti oricarui motor, asa ca in functie de masina ta, alege sa umpli rezervorul masinii tale, cu un carburant optim.

Uleiul… nu uita de ulei!

In momentul in care discutam despre intretinerea optima a unei masini nu putem sa dam deoparte uleiul. Uleiul de masina este foarte important si va trebui sa tii cont de el in momentul in care il cumperi astfel incat sa respecte instructiunile producatorului. Cumpara ulei de cea mai buna calitate si bucura-te de toate avantajele pe care acesta la ofera masinii tale.

Ce probleme are lipsa uleiului in motor?

Misiunea uleiului este de a lubrifia motorul si de a-l proteja prin crearea unui film intre piesele in miscare pentru a reduce uzura cauzata de frecare. In plus, un alt beneficiu al uleiului din motor este ca face ca temperatura intregului bloc sa fie mai scazuta.

Prin urmare, consecintele ingrijirii slabe a motorului din cauza lipsei de ulei pot fi ca partile metalice ale motorului se uzeaza mult mai mult, ca murdaria se acumuleaza in filtru si o conecteaza sau chiar poate exista o crestere excesiva a temperaturii care dauneaza grav motorului.

 Alegerea uleiului potrivit

Cand vorbim despre ingrijirea motorului diesel sau orice alta ingrijire a motorului, ne concentram pe un factor comun; ulei. Prin urmare, acest prim sfat se bazeaza pe alegerea uleiului potrivit pentru a unge motorul, nu toate uleiurile sunt valabile pentru toate motoarele.

Neutilizarea lubrifiantului potrivit ar putea uza motorul, ar putea reduce eficienta acestuia, ar putea creste consumul de combustibil si ar putea provoca o rupere. Prin urmare, este important sa utilizati uleiul recomandat de producator.

Cum poti sti ca uleiul trebuie inlocuit?

Unele dintre semnele ca lubrifiantul si-a pierdut deja proprietatile sunt zgomotele interne produse de motor, frecarea crescuta si uzura pieselor in miscare sau ar putea provoca chiar o aderenta a motorului.

Ingrijeste interiorul si exteriorul masinii tale

Daca vrei o masina care sa functioneze bine pentru mult timp, nu trebuie sa acorzi importanta doar pieselor din interiorul motorului, ci trebuie sa ai grija si de curatarea masinii atat interior cat si exterior. Evita sa folosesti carpe si solutii care nu sunt potrivite pentru a spala caroseria si a curata tapiteria, bordul etc; in cazul in care nu te pricepi la asta, mai bine apelezi cu incredere la serviciile unei spalatorii auto profesionale.

Nu conduce violent

Condusul agresiv poate dauna masinii in timp. Condu prudent si cu manevre lente, fara a brusca masina in timpul sofatului- e bine si pentru tine, si pentru ceilalti participanti la trafic dar si pentru autovehiculul tau.

Sfaturi utile pentru a alege cele mai bune piese auto

In momentul in care vrei sa schimbi anumite piese auto tine cont de sfaturile de mai jos si cu siguranta vei reusi sa obtii rezultatele dorite. Nu uita ca atunci cand repari masina nu o faci doar pentru ca aceasta sa functioneze ci si pentru ca masina ta sa iti asigure un nivel ridicat de siguranta in momentul in care te deplasezi cu ea.

Nu face improvizatii pentru ca vei pune in pericol atat propria persoana cat si pe cei din jurul tau si este posibil ca daunele care rezulta sa fie mari atat pentru tine cat si pentru masina ta.

Alege piese recomandate de producator pentru brandul si modelul de masina pe care il ai. Tine cont de faptul ca este important si anul in care masina a fost produsa si va trebui sa iei si acest aspect in calcul atunci cand cumperi piese auto.

Cele mai multe magazine online de piese auto au filtre care te ajuta sa selectezi anul si alte astfel de informatii atunci cand te ocupi de masina ta astfel incat sa ajungi la cele mai bune rezultate intr-un timp cat mai scurt si cat mai usor.

In felul acesta te poti bucura de cele mai importante avantaje pentru tine si pentru masina ta si o vei avea alaturi mai mult timp, fara probleme si fara sa fie necesar sa te gandesti mereu ca s-ar mai putea strica ceva la masina ta.

0 Shares
You May Also Like
Cum se întrețin operele de artă?

Cum se întrețin operele de artă?

Operele de artă reprezintă creații prețioase și semnificative, care necesită îngrijire și atenție specială pentru a le menține…