Termostat inteligent: Ce este si cum ne ajuta?

Termostat inteligent: Ce este si cum ne ajuta?

0 Shares
0
0
0

Un termostat inteligent este un dispozitiv care va permite sa economisiti energie electrica. Automatizarea casei va permite sa controlati sistemele electrice ale casei de la distanta. Utilizarea sa este foarte simpla, pe langa faptul ca se poate folosi printr-un smartphone in timp ce esti departe de casa.

Cumpara termostate inteligente pentru centrala si bucura-te de toate avantajele pe care acestea ti le ofera.
Ar trebui sa acordam importanta bunei utilizari a energiei acasa, din doua motive:

  • Economisire
  • Conservarea mediului

Avantajele si functionarea unui termostat inteligent cu wifi adaptat caracteristicilor unei case.

Ce este un termostat inteligent?

Termostatele traditionale sunt folosite pentru a regla cu precizie temperatura casei tale, alegand o anumita temperatura si programand incalzirea pornita si oprita. Cu termostate inteligente nu mai este necesar sa se stabileasca un program si o temperatura, acum este gestionat in timp real.

Un termostat inteligent se conecteaza prin WIFI la dispozitive precum smartphone-uri sau tablete. Termostatul inteligent va permite sa reglati temperatura casei fara a fi in ea.

Pentru ce este?

Utilizarea data termostatelor inteligente a schimbat modul in care gestionam incalzirea in casele noastre. Acum puteti activa incalzirea inainte de a ajunge acasa, astfel incat sa nu se consume energie in timp ce casa este goala.

Un termostat inteligent va permite sa variati temperatura imediat actionand ca un aer conditionat, in acest fel putem gestiona exact temperatura dorita in interiorul casei.

Tipuri de termostate inteligente

Exista mai multe tipuri de termostate inteligente, in functie de tehnologia pe care o au, acestea pot oferi mai multe sau mai putine functii. Este important sa stiti totul despre termostate.

  • Termostat analogic: Acestea sunt termostate conventionale care va permit sa reglati temperatura cu o rotita. Scopul este de a mentine o temperatura constanta. Termostatul in sine porneste si opreste incalzirea, astfel incat sa nu existe variatii bruste de temperatura.
  • Termostat digital: Termostatele digitale au functii foarte asemanatoare cu cele ale modelului anterior, singura diferenta este ca acestea sunt mai precise cu termostatul inteligent digital si putem marca temperatura exacta. Au un ecran pe care puteti verifica temperatura curenta intr-o casa si temperatura la care doriti sa ajungeti
  • Cron-termostate digitale: Termostatele Chrono va permit sa setati o temperatura specifica ca cele anterioare, diferenta este ca puteti programa incalzirea sa porneasca si sa se stinga la un anumit moment. Exista modele care ofera posibilitatea programarii cu cateva zile inainte.
  • Cron-termostate inteligente cu WiFi: Acestea sunt cele mai avansate termostate. Cu ele puteti controla pornirea si oprirea incalzirii, in afara de a putea regla exact temperatura dorita. Aceste dispozitive pot fi controlate de pe dispozitive mobile sau de pe alte dispozitive, pot fi gestionate in timp real si datorita WIFI fara a fi nevoie sa fie acasa in acel moment.

Cum ne poate ajuta un termostat inteligent?

Termostatele inteligente sunt utile in cea mai mare parte persoanelor care nu sunt acasa in timpul zilei. Unul dintre avantajele acestui sistem este usurinta de utilizare. Exista din ce in ce mai multi utilizatori care au sisteme conectate in casele lor, un alt avantaj fiind economiile lunare de energie.

Puteti economisi cu un termostat inteligent?

Toate dispozitivele de acest tip realizeaza economii cuprinse intre 20% si 50% in cazurile de eficienta mai mare. Economiile apar prin impiedicarea incalzirii sa functioneze in timpul orelor de zi in care casa este goala, deoarece faptul de a o putea programa sau gestiona de la distanta permite casei sa fie la o temperatura optima la sosirea noastra.

0 Shares
You May Also Like